Je to možné

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
jeffrey

Je to možné

Příspěvek od jeffrey »

Zdravím, stala se mi taková nepříjemnost a chtěl bych se zeptat zda-li je to vůbec možné ( pokud je tak jak se to provádí). Dnes jsem přijel ke garáži a soused co má garáž vedle mě mi zdělil že se mi vloupali do garáže naštěstí je přistihl a vyplašil tudiž žádná škoda. Zajímalo by mě jakým způsobem se dostali do garáže zámek neporušený jediná možnost je přes dálkové ovládání ale jak?? pokud někdo ví jak se to +- dělá a jestli je to vůbec možné... a jak se tomu bránit budu velice rád používám ovladač: http://eshop.montego.cz/p/Flo2r-dalkovy ... -nice-flor a pohon pro vrata http://www.tassro.sk/produkty.php?lang= ... vyrobek=71

Fakt mě to to zajímalo díky za odpovědi
Reklama

89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Je to možné

Příspěvek od 89majlo96 »

Su prijmace ktore zachytavaju signal inych dialkovych vysielacov pomocou ktorych sa da nasledne otvorit aj auto. Raz mi to jeden elektrotechnik vysvetloval ako to dlhoprsty robia, ale nepamatam si presne detaily.
Ale na to by musel byt dotycny s prijmacom signalu niekde pobliz aby ho zachytil.
Alebo sa im podarilo otvorit branu cez zamok a odpojit tak pohon brany, aj na to sa dnes najdu majstri.
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
jeffrey

Příspěvek od jeffrey »

no situace byla v dobe kdyz jsem byl pryc garaz mam v takovem miste kde bych si nejakych postavajicich lidi vsiml. Jak je to prosimte se signalem ovladac vysila nejaky ciselny kod k prijmaci (pohonu vrat) nebo to je pres frekvenci? najit kod bez me pritomnosti (aniz bych pouzil v urcity cas ovladac lze nebo nelze) vazne mi to nejde do hlavy jak to provedli kazdopadne diky za odpoved
89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 89majlo96 »

mal by vysielat kodovy signal a pri tvojom ovladaci je plavajuci kod, ktory sa neposle nikdy dva krat. Prijmacie zariadenie by malo vyhodnocovat prichadzajuce kody ci uz bolo tento kod niekedy pouzity. Meni sa to podla nejakeho algoritmu. Cize ten co by prijal tvoj signal by musel do toho svojho zariadenia dostat aj tvoj algoritmus, co neviem ako je uskutocnitelne. Do elektrotechniky sa nevyznam. Len mam skusenost od znameho ktoremu ukradli auto zamknute alarmom rovno z pred domu, zobudil sa na to ako nastartovali a odisli, auto uz nenasli.
jeffrey

Příspěvek od jeffrey »

dobře a lze případně ten kod nějak změnit ? Předpokládám když to ti zloději otevřeli tak stavající kod mají a můžou si to otevřít kdy chtějí kdybych měl ten pohon zaplej ? nevíte jak na to ?díky
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Nedostal se někdo na chvilku k tvému ovladači(v práci,hospodě...)?
Chtěl jsem k bráně více ovladačů,tak jsem si je dokoupil další a stačí položit nakódovaný vladač proti prázdnému,zmačknout správně tlačítka a během pár vteřin máš další origo ovladač.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
bony

Příspěvek od bony »

Borek píše:Nedostal se někdo na chvilku k tvému ovladači(v práci,hospodě...)?
Chtěl jsem k bráně více ovladačů,tak jsem si je dokoupil další a stačí položit nakódovaný vladač proti prázdnému,zmačknout správně tlačítka a během pár vteřin máš další origo ovladač.
Přesně tak, dokonce jsou i případy, že stejným ovladačem otevřeš stejná vrata v ulici. Nebo potom přes zámek metodou bump key
jeffrey

Příspěvek od jeffrey »

no nedostal ovladac sebou nosim jen kdyz jedu autem a nikde ho nevytahuju a ten cisleny kod se da nejak zmenit to prehravani kodu ze stareho ovladace na novy to chapu ale to muj problem nevyresi ... mate nejaky typ jak kod zmenit potrebuju to proto nebot soused co ma garaz vedle a vyrusil ty zlodeje si nejakym zpusobem nahral muj kod ( nevim jak) za ucelem zavreni garaze a ted ovlada 1 ovladacem jak svoje garazova vrata tak i moje ve stejny cas proto musim otvirat garaz mechanickym zpusobem
soban

Příspěvek od soban »

A co takhle se kouknout do návodu?

Většinou se dá kody ovladačů z zařízení vymazat a naprogramovat zase pouze ten tvůj ovladač.
89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 89majlo96 »

jeffrey píše: si nejakym zpusobem nahral muj kod ( nevim jak) za ucelem zavreni garaze a ted ovlada 1 ovladacem jak svoje garazova vrata tak i moje ve stejny cas proto musim otvirat garaz mechanickym zpusobem
Tak sa ho opytaj ako to urobil a ci to neotvoril on a nevyhovoril sa na zlodejov :shock:
jeffrey

Příspěvek od jeffrey »

No do navodu bych se podival ale pri koupi garaze ( komplet i s pohonem a vsim ) jsem k tomu zadnou dokumentaci nedostal. Bohuzel je to soused na kteryho nemam cislo, ale urcite se ho zeptam az ho uvidim. S tou vymluvou me to napadlo taky, ale proc by to dělal když se nic neztratilo jedine ze by steloval nejak svuj ovladac a omylem se pripojil na mou garaz ale jak to udelal to se asi dozvim jen od nej
soban

Příspěvek od soban »

No tak se kouknout do toho přijímače, zda tam není popsaná propojka, podle typu se dotázat u prodejce pohledat návod na internetu.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“