kúpa i30 1.6 GDI style

Založte si své téma a představte svojí i30 ostatním

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Michal37

kúpa i30 1.6 GDI style

Příspěvek od Michal37 »

Ahoj chlapi mám na Vás jednu prosbu. Potreboval by som poradiť ohľadne kúpi nového auta. vyhliadol som si hore uvedené vozidlo ale doposial nemám z benzínovým motorom žiadne skúsenosti. Od spoločnosti hyundai som mal aj moje prvé auto bola to i20 crdi style ale potrebujem niečo väčšie a úprimne na i30 1.6 crdi nemám financie. Veci ktoré ma zaujímajú aká je reálna spotreba pri normálnej jazde ????
Okolo akej sumy sa pohybujú náklady na servis ????
a ci sa mi to vôbec oplatí kúpiť keď najazdím približne 30 000km ročne. Rád by som bol ak by ste mi napísali vaše postrehy aj pozitívne aj negatívne a načo by som si mal dávať pozor.

Za odpovede vopred ďakujem
Reklama

JoKo
Kontaktovat uživatele:

Re: kúpa i30 1.6 GDI style

Příspěvek od JoKo »

dokazes jazdit od 5l/100km az po cca 12l/100km
staci takato odpoved?

normalne odpovedat na tvoju otazku je tazke, lebo kazdy si predstavi pod pojmom normalna jazda nieco ine... bolo by dobre specifikovat co je to normalna jazda... je to jazda v ramci limitov s minimom predbiehani? alebo je to jazda jemne nad limitmi? aky bude profil tras ktore budes jazdit? prevazne okresky? mesto? ak ano, tak ake? ine je jazdit v bratislave a ine napr. v malackach.. alebo dialnice? ine spotreba je, ak budes jazdit dialnice 100km/h a ine ako 150tkou...

na hrubu predstavu skus pouzit spritmonitor.de

ja jazdim zatial v zabehu za 7l/100km. ale v tom su aj jazdy cez slovensko pocas snehovych kalamit, kedy mi spotreba stupla vyrazne. predsalne zle poveternostne podmienky a stanie v kolonach... pocitam, ze dlhodobo sa dostanem na 6.5litra...

inac poznatok, ze rozdiel medzi 17" a 16" kolesami v spotrebe urobi cca 0,3-0.5l/100km...

odporucam pozicat si od dealera auto a vyskusat jazdu v podmienkach v akych budes prevadzkovat auto.
p.s.: asi uz budes kupovat i30tku po facelifte a tam sa to moze trosku lisit oproti predfaceliftovanym modelom...
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Swordfish76
**

Příspěvek od Swordfish76 »

Upřímně, jestli jsi zvyklý na diesely, tak to bude velká změna, hlavně v jízdním stylu. Tenhle motor se musí točit, aby jel. Nejvíc to pocítíš v nízkých otáčkách, kde to prostě nejede, protože to má "jen" 164 N.m. Budeš se muset smířit s tím, že budeš muset řadit a řadit a řadit. :) Druhá změna bude spotřeba. Já s tři měsíce novým autem jezdím v průměru za 7,8 dle PP, často krátké cesty po městě a pak nejvíc po dálnici. Myslím, že v létě na letních pneu a s více zajetým motorem to reálně půjde za 7-7,5. I dealer mi říkal, že udávaných 6,2 je pohádka, reálně se jezdí za 6,8-7,3. Jinak ten motor je tichý, ve vyšších otáčkách i docela jede, ale musíš si zvyknout nebát se ho do těch otáček poslat. Teoreticky by měl být méně poruchový - žádné turbo, DPF filtr a podobná kurvítka, ale zase je to přímovstřik, který je o něco choulostivější než třeba CVVT.
Jinak servis by měl být levnější než u dieselu, nicméně i tak patří servis :hyu: k nejdražším mezi nižší střední třídou vůbec :-k Holt někde si tu nízkou cenu musí vybrat zpět.
Pokud nejsi závodník, nepotřebuješ na každých semaforech závodit, tak je ten motor OK. Je to stále momentálně nejsilnější 1.6 atmosféra na trhu. =D>
Jinak já osobně jsem zvyklý právě na atmosférické benzíny, předchozí auto bylo legendární 2.0 i-VTEC/115kW/192Nm od Hondy, takže jsem měl dost obavy ze skoku dolů o 16kW/28Nm a není to tak hrozné, samozřejmě znát to je, ale ne tak moc jak jsem čekal. A jinak s tím dvoulitrem jsem jedil za 9.5l, takže pro mě velmi pozitivní efekt v podobě nižší spotřeby o 2l :D/
Škoda Karoq 1.5 TSi 110kW DSG (2018) - čekatel, Hyundai i30 kombi 1.6 GDI (2014), Mazda 2 1.3 63kW (2009)
Ex: Honda Stream 2.0 i-VTEC 115kW (2003), Suzuki Swift 1.3/68kW (2005), Honda Accord Coupé 2.0i 98kW (1993),Honda Prelude 2.0i 108kW (1987)
Michal37

Příspěvek od Michal37 »

Zatial ďakujem chlapi Joko s tou "normálnou jazdou " :D máš pravdu ono jazdím 60km do práce a z5 relatívne po rovine a od malého mesta do malého mesta. A jazda tak jemne nad limit dajme tomu tam kde je 90ka idem 100. Aj tak ste mi pomohli pretože zatiaľ iba uvažujem o výbere vozidla v merku mám spomínaný model alebo novú i 20 1.4 crdi 66kw a to je motor ktorý dobre poznám. mám ešte asi mesiac na rozhodnutie takže zatial iba zbieram info. Ďakujem
JoKo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoKo »

michal, tak moj odhad je 6-6.5litra by sa mohlo dat jazdit. bude zalezat od viacerych faktorov.
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Auta členů“