viem, že podobné problémy sa u už riešili, ale je to kade tade zašité a vždy len ako vedlajšia téma. Sorry za dlhý post.
Mám rok starú (novú) i30, 1,6i MPI CVVT, najazdených okolo 12700 km.
Môj hlavný problém sa týka rezonancie volantu, plynového pedálu a stĺpiku pri otáčkach okolo 2500 (+-200) a s tým spojená mierne zvýšená hlučnosť (tá mi až tak nevadí). Robí to od novoty a je jedno aký mám prevodový stupeň, závisí to iba od otáčok. Je to cítiť a počuť dokonca aj keď auto stojí. Presne takýto popis som našiel už iba tu https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 6&start=30. Nie je to len jemné chvenie, je to absolútne nepríjemné a znechucuje to jazdu. Keď idem po hrboľatej ceste tak to väčšinou nie je cítiť
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Viezol som sa na kolegovej i30 a jemu to nerobilo, to ma utvrdilo v tom, že to je nie vlastnosť motora.
Bol som to reklamovať 2x (v BA-Autopolis a v IMPE Šamorín), necítili to, resp. v Šamoríne mi povedali, že to je OK, že to má každá i30.
Až pri prvej garančke v Autopolise mi jeden technik uznal, že je tam niečo neštandardné, aj keď to skúšal iba v stojacom aute (práve vtedy bola kalamita) a povedal, že tam nemá čo poslať na reklamáciu. Vraj, keď mi to začne robiť viac, tak sa mám ozvať.
Moja otázka teraz znie, ako ďalej? To auto v poriadku z môjho pohľadu nie je, ale nezreklamujú mi to, lebo to nevedia??, nechcú??, nemôžu?? Opravili by mi to v prípade, že by som si za to zaplatil? Mám tam chodiť s tým istým problémom stále dokola?
Tiež by som privítal, keby sa niekto, kto má viac skúseností, a kto sa tomu rozumie viac ako ja, previezol na mojom aute a povedal, či to je naozaj tak zlé, alebo či si to vymýšľam. Ak by mal niekto čas a záujem mi aspoň trochu pomôcť, kľudne mi napíšte PM. Som k dispozícii v BA alebo PK, po prípade v blízkom okolí.
Zatiaľ, dík.