mmv píše:tohle se ti tam vejde určitě,
strkal jsem tam ruku a připadalo mi tam místa habakuk, kdyby to náhodou nevyšlo, tak to namontuješ dozadu, ten metr propojováku navíc, to auto snese
Geniálne jednoduché riešenie.
Ďakujem ti hodne/veľa/mooooc za dobrú radu a želám príjemný večer.
Vlado.
Aktualizované 4.6.
Takže nakoniec som si tento produkt neobjednal, lebo jednak má micro USB konektor a ja mám na kamerke mini USB (to nie je až tak podstatné, vedel by som tam dať ten správny), ale hlavne ma odradila dlhá dodacia lehota (viac ako mesiac). Ale aj tak som mmv vďačný za inšpiráciu, lebo som sa vďaka nemu rozkýval a vyhrabal som z prepadliska dejín (temné zákutie zásuvky v pracovnom stole) pokazený USB zdroj pre mobil do auta čínskej proveniencie za smiešnu cenu 5E, ktorý mi fungoval necelý rok. Rozobral som puzdro (do zásuvky autozapaľovača) a zistil, že čínska robotníčka nekvalitne priletovala výstupný USB káblik. Takže oprava je triviálna. Ďalej som zistil, že celý zdroj je umiestnený na malom plošáčiku, takže plánujem nájsť/zlepiť vhodnú krabičku, vymeniť micro USB za mini one, doplniť napájací káblik + 12V o taký, ktorý má zaintegrované puzdierko na trubičkovú poistku a máme vymaľované, resp. preletované
Ak sa tu nájdu podobní fanatici, ako som ja, tak ich môžem oboznámiť s tým, že asi všetky USB napájače pre vstupné napätia 12-24V sú osadené 8 nohovým švábom od MOTOROLA typ MC34063A, resp. jeho derivátmi. K tomuto IO pripojíte 4 rezistory, 1 diódu, 2 elyty, 1 kondenzátor a 1 tlmivku a získate zdroj +5V, ktorý podľa voľby súčiastok dodá až 1,5A (väčšinou sú nastavené na 0,5 -1 A). Na WEBe nájdete odporúčané zapojenie výrobcu so všetkými podstatnými údajmi.
Opravedlňujem sa neelektronikom za tento môj odborný výlev, ale možno niekomu pomôže vyriešiť napájanie kamerky.
A ešte jedna vec. V mojom prípade sú z USB kábla využité iba 2 žily (0; +5V). Ale preverte si to pri vašej kamere, lebo to nemusí byť pravidlom. Videl som aj USB zdroj s 3 odpormi na výstupe (do série) a z 2 bodov takto vzniknutého odporového deliča boli potiahnuté ďalšie 2 kábliky na USB konektor.