Posilovač řízení "usíná"
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Posilovač řízení "usíná"
Jestli ono to nebude souviset s tímhle: https://www.youtube.com/watch?v=ZrPxXLj_7sI
Do háje, já už pro tu i30 byl skoro rozhodnutej. Ale nový auto kupuju proto, aby bylo bezpečnější, ne abych se v něm zabil.
Do háje, já už pro tu i30 byl skoro rozhodnutej. Ale nový auto kupuju proto, aby bylo bezpečnější, ne abych se v něm zabil.
- Reklama
To se mi fakt nechce věřit, ze v Nošovicích vyrábí pro Švédsko speciální auta.
No jestli to nebude tím,že u nás losí test nikdo nezkoušel...raději
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Nadauto s haaa foktorem a nezvladne udelat mysku
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
Ono si to chce vic precist nez zase delat paniku http://www.autoweb.cz/hyundai-i30-selze ... ci-rizeni/
To jsem četl. Ale jak jsem psal výš, nechce se mi věřit vysvětlení, že Hyundai vyrábí pro Švédský trh jiná auta a problém se tak nedotkne jiných trhů. Na hyundai jsem psal, uvidíme, co z nich vypadne.
Ok, doufejme, že je to tím.
U starších i30 se to evidentně stává taky: http://www.i30ownersclub.com/forum/inde ... ic=19204.0
Takže oficiální vyjádření:
"Losí test byl prováděn švédskými novináři za zcela nestandardních podmínek a ani při opakovaném pokusu tento jev již nikdo nenavodil. Nejednalo se o selhání posilovače, ale jen o to, že řídící jednotka na základě úhlové rychlosti volantu vyhodnotila tuto situaci jako přetížení motorku posilovače řízení a vypnula napájení. Přestože nedošlo k žádné nehodě, výrobce již učinil takové softwarové opatření, aby při případném stejné nebo dokonce vyšší úhlové rychlosti nenastal tento jev. Pro Vaši informaci dodávám, že současně vyráběné vozy i30 již mají modifikovaný software již z výroby."
Podle videa není první věta pravda - nasimulovali to i podruhé. Nicméně příčinou bylo špatné nastavení SW a mělo by to být vyřešeno.
"Losí test byl prováděn švédskými novináři za zcela nestandardních podmínek a ani při opakovaném pokusu tento jev již nikdo nenavodil. Nejednalo se o selhání posilovače, ale jen o to, že řídící jednotka na základě úhlové rychlosti volantu vyhodnotila tuto situaci jako přetížení motorku posilovače řízení a vypnula napájení. Přestože nedošlo k žádné nehodě, výrobce již učinil takové softwarové opatření, aby při případném stejné nebo dokonce vyšší úhlové rychlosti nenastal tento jev. Pro Vaši informaci dodávám, že současně vyráběné vozy i30 již mají modifikovaný software již z výroby."
Podle videa není první věta pravda - nasimulovali to i podruhé. Nicméně příčinou bylo špatné nastavení SW a mělo by to být vyřešeno.
No to je pekné, že v súčasnosti vyrábané autá to už nemajú. A čo tie staršie?
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
Ahojte,
mal som taký istý problém už pár rokov na svojej i30 (2009).Podla mňa je to čisto mechanická závada,lebo sa prejavovala aj vtedy ked posilovač nebol pod prúdom. Jednoducho pri pomalom otáčaní volantu tento zadrhával, akokeby nebol namazaný. Do servisu som s tým nechcel íst tak som to dnes rozobral sám .Po vymontovaní stlpika riadenia z auta som odpojil od neho prevodovku s motorom. Hriadel Išla potočit len pomocou klúča. Po uvolnení skrutky (označená červenou šípkou)a vložení podložky pod plech je problém vyriešený.Ak by to chcel niekto robiť nemusí vyberať stpik von.Stačí odobrat plastový kryt pod volantom.
mal som taký istý problém už pár rokov na svojej i30 (2009).Podla mňa je to čisto mechanická závada,lebo sa prejavovala aj vtedy ked posilovač nebol pod prúdom. Jednoducho pri pomalom otáčaní volantu tento zadrhával, akokeby nebol namazaný. Do servisu som s tým nechcel íst tak som to dnes rozobral sám .Po vymontovaní stlpika riadenia z auta som odpojil od neho prevodovku s motorom. Hriadel Išla potočit len pomocou klúča. Po uvolnení skrutky (označená červenou šípkou)a vložení podložky pod plech je problém vyriešený.Ak by to chcel niekto robiť nemusí vyberať stpik von.Stačí odobrat plastový kryt pod volantom.
- Přílohy
-
- slpik (2).jpg (199.81 KiB) Zobrazeno 5298 x
Tak jsem na to dnes koukal a je tam toto. Podložku jsi dával pod hlavu šroubu nebo pod ten černý plech? Díky
- Přílohy
-
- 20181222_132447~01~01~01.jpg (171.15 KiB) Zobrazeno 4874 x
i30 Fastback 1,4 T-GDi DCT