Minulý týden jsem si všiml, že mám okolo prvního vstřiku nějakou tekutinu, viz obrázek. Co se dalo, tak jsem to ubrouskem vysušil. Myslel jsem si, že když naposled měnili v servisu olej, tak jim trochu ukáplo vedle a dál jsem to bral jako vyřešenou věc. Ale dnes jsem se opět podíval na ono místo a zase tam bylo co utírat. Podezíral jsem víčko na dolití oleje, ale tam to všechno vypadá v pořádku. Napadlo mě, že je to buď olej nebo nafta, ale zase na druhou stranu v těchto místech je nafta pod dost velkým tlakem a i drobná netěsnost by se musela projevit mnohem výrazněji nebo se taky pletu.
Proto bych se chtěl nejprve zeptat vás, zdali jste se s tím někdo nesetkal nebo neměli tušení, oč by mohlo jít a na co se mám připravit. Počkám pár dní, jestli se to tam opět objeví a pokud ano, budu to hned řešit se servisem, ale nejprve bych rád slyšel váš názor. Docela mě to vyděsilo.
Díky.
Těsnost okolo vstřiku
Moderátor: Moderátoři
Těsnost okolo vstřiku
- Přílohy
-
- motor 1.válec.JPG (67.44 KiB) Zobrazeno 2176 x
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
- Reklama
Re: Těsnost okolo vstřiku
řešil jsem to po týdnu jezdění u nového auta, zjistil jsem to úplnou náhodou... špatný těsnící kroužek na vstřiku... oprava v servise cca 45min., řešeno na garanci
Nedalo mi to a dnes jsem s tím zajel do servisu. Kolega v práci a i technik v servisu vyloučili únik nafty podle zápachu. Tohle bylo bez zápachu a takové nažloutlé. Ale na druhou stranu moc čisté na únik motorového oleje, ten je mnohem tmavší (do černa). Takže se v servise shodli, že někdo při posledním nalévání oleje ukápnul vedle a steklo to okolo vstřiku do meziprostoru pod hlavou a pomalu to vzlínává nahoru. Vyčistili to nějakým čističem na mastnotu, vyfoukali vzduchem a vysušili do sucha. Teď s tím mám jezdit a po čase to zkontrolovat, ale prý se nemám čeho bát, tak uvidím, snad mají pravdu.
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
hele myslím si že cca po 100km to můžeš zkontrolovat já když sem tam jel, tak taky říkal, jestli to náhodou nebude jen ukápnutí "něčeho", takže to vystříkali něčím na odmaštění, vysušili a abych to zkontroloval, druhý den to bylo opět vlhký...