Ahoj,
v pondělí jsem si nechal namontovat parkovací kameru + zpětné zrcátko a musim se podělit o zkušenosti. Jedná se o "originál" (záměrně to dávám do uvozovek) příslušenství Hyundai. V mém případě se jedná o
zatmavovací zpětné zrcátko s monitorem a couvací kamerou SN: 008NDAK043VF za cca 12 000Kč v mém případě necelých 10 000 Kč. Samozřejmě vše řešil autorizovaný servis. Těšil jsem se jako malej kluk, ale hned po odjezdu ze servisu jsem si při jízdě po dálnici všimnul nepříjemné věci. Odraz v zrcátku se chvěl (jako když máte hodně dunivou muziku nahlas) čim horší silnice tím horší. Nedokážu si představit že bych stim jel na D1 to bych se asi poblinkal
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Bylo to pro mě celkem nepříjemný. Nechal jsem to den uležet a dnes jsem to byl reklamovat (po dvou dnech). Za ty dva dny jsem se v tom trošičku šťoural. Parkovací kameru nemám umístěnou pod znakem, ale místo žárovky na SPZ což mi přijde divný, ale na kameře je samolepka Hyundai Elantra 2011 - 2013 "OK". Čekal jsem jí jinde a žadný jiný Hundai jsem takhle neviděl. Ze zpětného zrcátka jsem měl taky smýšený pocit. Čekal jsem že dostanu totožné zrcátko jen s LCD panelem. Zrcátko bylo ze předu vzhledově skoro totožné, ale v uchycen byl velký rozdíl. O proti původnímu zrcátku má teleskopické uchycení 3 klouby z toho jeden klade jen minimální odpor (zde asi je problém vibrací). Nikde na zrcátku jsme nenašel žádné identifikační znaky ani seriové čislo. Což ve mě vyvolalo divný pocit. Dnes při reklamaci jsem se ptal prodejce proč mám rozdílné zrcátko a jinak umístěnou kameru. Bylo mi sděleno, alespoň jsem to tak pochopil. Že se jedná o neoriginál/originál příslušenství dodávaný od výrobce a že to (z mého pohledu lepší zrcátko) originál zrcátko s kamerou se dává jen při výrobě. Když jsem porovnával odmontované zrcátko a nové, tak to z fabriky mělo o hodně tužší kloub a lépe vyřešené uchycení. Mám z toho takový smíšený pocity. Jinak kamera funguje normálně jestli je obraz horší nebo lepší než originál nevim neměl jsem možnost porovnat.
Chtěl bych poprosit jestli si někdo nechával dodatečně domontovávat "originální" parkovací kameru. Jestli by sem nedal fotky abych věděl žeje to opravdu standartní příslušenství dodávné výrobcem.
+ přikládám i fotky