ale je to na dobrý cestě
![Dancing :D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Nechci Ti brat mozne iluze, ale pokud by tam byl tlak o tolik mensi, aby neuskakovala zadni naprava, bys to citil v kazde zatacce jako plavani. Navic mam dojem (po vymene zimnich pneu mi namisto 2,4 dali necele 2 atm), ze na podhustenych pneu mnohem vice citim pod zadkem najezd prednou napravou na kazdou nerovnost.rosi píše: pro zajímavost - předváděčka, kterou jsme měli pár dní půjčenou, neskákala ! ( ale nezměřil jsem tlak v kolech....)
Vlado:Vlado D píše:Ďakujem ti Rosi za reakciu a pridám môj názor.
1. Nie je pravda, že každé ix20 skáče na nerovnostiach. Je to otázka použitých tlmičov. Mimochodom, ktosi tu vyslovil dôvodné podozrenie, že od r. 2013 zmenil výrobca tlmiče za iné a tieto už uvedené nedostatky nemajú.
2. Súhlasím, že 8500 km nie je veľa, ale ak by išlo o konštrukčnú závadu, tak tá by sa prejavila aj skôr.
3. Slniečko mi tak skoro lak nevypáli, lebo auto parkujem v garáži![]()
4. Báchorky o tom, ako niekto išiel za ix20 a pozoroval nefunkčnosť zadných tlmičov beriem s rezervou. Ostatne keby to aj bola pravda, tak to neznamená nič iné, ako že dotyčný voz mal vadné tlmiče.
5. Pokiaľ si nechal premerať účinnosť tlmičov v autorizovanom servise, tak možno očakávať, že výsledky prispôsobili cieľu, ktorým je ušetriť na bezplatnej výmene tlmičov v rámci záruky. Ja som zažil, že mi merali kompresné tlaky na Škodovke (za úplatu) a tvrdili, že sú v rámci normy. Samozrejme nemali žiadny záznam o výsledkoch. Potom som išiel do iného servisu, kde robil kamarát a ten mi nameral a ukázal na zázname, že v 3 valcoch je nevyhovujúca (nízka) kompresia.
6. Podľa mojich vedomostí tlmiče fungujú ako inverzná pumpička na bicykle. T.j. keď sa stláčajú, nekladú prakticky žiadny odpor (otvorené ventily prepustia kvapalinu) a v opačnom smere sa ventily uzatvoria a tlmič brzdí pohyb rozťahujúcej sa pružiny. Takže ak máš vyleštené dosedacie misky, tak by s tým nemali mať tlmiče nič spoločného (skôr slabé pružiny?). Ak sa mýlim, oprav ma.
7. Pokiaľ ti to nie je zaťažko, skús sa pozrieť aké máš farebné označenie tvojich tlmičov (bodka na dolnej časti).
Ospravedlňujem sa, že tak vehementne diskutujem na túto tému, ale pokiaľ ma niekto logickými argumentmi nepresvedčí, v čom urobili soudruzi z SRN chybu, tak sa budem brániť výrokom, že sa im zadná náprava fakt nepovedla. Lebo je to tvrdenie jednej podmnožiny majiteľov ix20 proti ktorému stojí tvrdenie druhej podmnožiny majiteľov. A v tej druhej podmnožine sú určite aj takí, ktorí majú najazdené podstatne viac kilometrov ako ja.
Maxxx píše:můžete mi teda tady říci kdo a jak tento "problém" řešil? řešil ho někdo v této nebo blízké době přímo s? mě se tento "problém" neprojevuje při normální jízdě (auto na LPG) samozřejmě pokud projedu nečekanou nerovnost rychleji než bych jel kdybych jí čekal zadní náprava mi řekne "tos po-ral" ale to beru že je to správně a dělá to každé auto této kategorie. Mě tedy tento "problém" netrápí, mě trápí že mě netrápí! došel někdo tady tak daleko že mu vyměnili zadní tlumiče za modifikované? nastala změna?
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |