Alfovo Ela - Kladivo na Octavii :)

Ukažte ostatním vaše auto a rozšiřte náš fan klub Hyundai. Pokud chcete, můžete napsat i recenzi.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
kitrab
***
Příspěvky: 920
Registrován: 23 kvě 2014, 09:35

Alfovo Ela :)

Příspěvek od kitrab »

Ty privedes rafinerie na buben :0)
i30 kombi; MY 2014; 1,6 CVVT; Aqua blue; Parking; 16" ALU

Škoda Octavia II@1,6mpi@75kw@Green Islanad@Ambiente - prodáno
Ford Escort@1,6@66kw@Dark blue - prodáno
Škoda 120L&1,2@37kw@Basic red - prodáno
Reklama
 

Uživatelský avatar
Alf6
******
Příspěvky: 4968
Registrován: 26 srp 2013, 23:33
Bydliště: Klatovy

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Alf6 »

:D

jak resite drobne tukance na karoserii od kaminku? :-k
Ja je zapatlam barvickou. Necham zaschnout. Pak vezmu kit na opravu skrabancu z Lidlu a namackam na zaschle místo s barvou pastu c1. Vezmu ten jemnej smirkovej papirek a jemne to zabrousim. Pak setru hadrem. Nanesu pastu c.2 a dolestim. Tupky jsou většinou po tomto skoro neviditelne. Nasledne místo osetrim voskem :)
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Uživatelský avatar
bony
******
Příspěvky: 3409
Registrován: 14 říj 2012, 00:03

Příspěvek od bony »

Ja nijak neresim to. Je to auto a ma slouzit. Ale asi je to dobra volba jak to delas Alfe
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Hardcam »

Ja ten kit kam taky, ale zatim ceka na svoje vyuziti...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
Alf6
******
Příspěvky: 4968
Registrován: 26 srp 2013, 23:33
Bydliště: Klatovy

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Alf6 »

Ja jiné vyuziti pro nej nenasel. Skrabance nemam - na coz je ten kit urcenej. Ale tupek od kaminku uz mam hodne. Dnes jsem nasel na kapote 4 a hned vedle sebe. Vůbec nevim, kde se tam vzaly :( Pokud sou male, tak je neresim. Ale ty vetsi me nejak nedavaji spat :)

Taky sem dnes projizdel 5 metru vedle kombajnu, který foukal slamu všude kolem sebe a kdyz sem dnes otevrel kapotu, tak v motoru by se mne mohly na slame past kravy :D uplna spoust. A to sem jenom projizdel.

Jo ještě jsem zapomnel, když sem nedal pod brusnej papirek pastu, tak to bylo snad ještě horsi :)) pasta nejakym zpusobem eliminuje poskrabani laku. Pasta c.2 zase strasne rychle schne - asi jako vosk. Zrejme ta pasta c.1 je s abrazivnima casticema...nevim..ale tenhle způsob se mne osvedcil.

Taky mam radost, ze mne prestalo smrdet auto od vystrikani dutin :D trvalo to 3 tydny :)

PS: ještě si pamatuju, jak sem na cca 3 mesice starem aute nasel tupku. Myslel sem, ze budu vrazdit :)) Ikdyz me to sere porad, tak uz nejak min - smiril jsem se stim, ze provozem jich par pribude :(
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Uživatelský avatar
Alf6
******
Příspěvky: 4968
Registrován: 26 srp 2013, 23:33
Bydliště: Klatovy

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Alf6 »

Uz sem vyzkousel oba dva pripravky na karoserii - foceno na predesle strane.

Z Meticulous Matte Detailer jsem fakt unesenej! Staci jen nastrikat a pouze lehce setrit - jako kdyz doma setrete prach ze skrine :) Po setreni během chvilky zaschne. A to fakt rychle během mziku. Zadne smouchy nedela. A na laku je to fakt mrda :) Lesk jak prase a navíc ta snadna aplikace..jen nastrikat a jednou setrit. Co vic si prat? :) Zadne pracne rozlestovani...
P40 krasne voni- připomnělo mne to zvykacky donald z Tuzexu :) A taky pecka.

Oba dva pripavky jsou i reditelne 1:1 s destilovanou vodou a porad mají dostatecne silu na to, aby svou praci odvedly na vybornou :))
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Uživatelský avatar
sarin007
*****
Příspěvky: 2089
Registrován: 26 říj 2012, 11:32
Bydliště: Písek

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od sarin007 »

bony píše:Já to vidím na svém autě, teď jsem jezdil dálky a dával jsem to za 5,5l momentálně týden popojíždění po městě, sem tam meziměsto a už je to zase na 6,9l a můžu frčet dálku a dolů to nepůjde ani za zlaté prase... po vynulování a jízdě dálky jsem zase na 5,5l. PP je prostě úplně na dvě věci. A olej mám celou dobu 5W 30 dle servisní knížky. Je to dosti o hlavě a placebu. Když se snažím tak je spotřeba lepší, ale nedej bože jednou akcelerovat tak letí nahoru.
Je to hlavně o tom, jestli ti PP počítá průměrnou spotřebu už delší dobu nebo po vynulování jen krátce. Čím delší dobu to počítá (měsíce, roky) tím se průměrná spotřeba zpřesňuje a výkyvy už nebudou takový, např. máš ujeto od posledního vynulování 20 tisíc km a za tu dobu si spotřeboval já nevim 1 600 litrů, tak ujetá vzdálenost 50 km s tim už moc nezmění. Hezky to bylo vidět na mým minulým autě, kde jsem měl možnost krátkodobý průměrný spotřeby s možností vynulování a pak celkovou průměrnou (za celou dobu životnosti auta, nešlo vynulovat). Ta krátkodobá byla vždycky pěkná, na trať tak 50 - 100 km, ale ta celková byla min. vždy o litr až dva víc.

Jinak tento týden jsem potkal v Ostravě stříbrnou Elu a u Globusu v Ostravě parkovala tmavě modrá (kola hliník-černá).
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená

Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Uživatelský avatar
bony
******
Příspěvky: 3409
Registrován: 14 říj 2012, 00:03

Příspěvek od bony »

To co popisijes delalo u vsech aut, ale bohuzel u Hyundai je to jinak. Pokud budes jezdit treba 1000km mesto a budes mit spotrebu 9l/100 tak si to ridici jednotka nejak zapamatuje a potom muzes jezdit setrne klide 1000km a spotreba ti klesne jen min. PP u Hyundaj je proste na dve veci, uz jsem se s tim naucil zit.
Uživatelský avatar
Alf6
******
Příspěvky: 4968
Registrován: 26 srp 2013, 23:33
Bydliště: Klatovy

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Alf6 »

Ja nuluju po kazdem tankovaní. Jinak ja uz v tom mam jasno. Nebudu ted psat, ze mam na PP opet číslo 4,9 a ted jsem si zcela jist, ze mne byvaly servis v Klatovech lil do Elantry olej se specifikaci pro I30. Takze samozrejme spatny olej. Ela ma jinou specifikaci a hlavne nemá staveny motor na ty pojebany eco oleje se snizenou viskozitou. 2 nádrže uz nejsou náhoda. Pochybuju, ze do dvou Elanter na okresu lili jiny olej nez do i30, kterých servisujou mraky.

Jsem na ne tak nasranej, ze uz sem vyhodil jejich reklamni privesek na klíče, který jsem mel 2 roky :) Az budu ve Strakonicich, tak první věc o kterou si reknu jak vstoupim do servisu bude zadost o vymenu tech plastovych podložek pod SPZ za Hyundai Fischer :)

Lili mne spatnej olej, několikrát mne poskrabali auto, na muj dotaz, jestli mne vymeni predcasne olej se na me koukali jako na blazna a když jsem chtěl udelat antikorozni ochranu, tak z jejich strany to nebylo třeba. No ja když videl auto na zvedaku, tak jsem videl něco jiného.

Ikdyby znovu byli autorizovanym servisem, tak uz u me skoncili. A to jsem to mel 15 minut pesky od baraku. Radsi pojedu tech 50 km do Strakonic s pocitem, ze se mne o auto lepe postarají. :)

Na Plzen taky kaslu. Když jsem tam do každého servisu v Plzni odeslal email, tak mne neodpovedel ani jeden. Pouze ve Strakonicich odpovedeli. Za 2 mesice tam jedu na kondicni prohlídku. Necham vymenit znovu olej( od ted to bude vychazet jedna vymena před zimou a jedna po zime - coz je ideal a ve Strakonicich s tim nemá servis sebemensi problém, coz v Klatovech samozrejme měl a ne malej) protože se akorát ted timhle krasne vyplachne ten zbytek toho eco oleje co mne tam nejaky v motoru urcite zbyl a tak znovu tam pujde 5W-40, ACEA A3!! Mozna znovu opet Sunoco protože za maly peniz je to kvalitni olej. A hlavne, splnuje specifikaci :) Nebo dam na zimu Mobil 1 New Life 0W-40. Ten ma ještě lepsi zakladovy olej a navíc taky splnuje specifikaci, coz je to nejdulezitejsi. Kazdopadne tam pujde to co má.

PS: Volal jsem do Parama Pardubice( výrobce oleju Mogul) jelikož jsem mel dotaz ohledne oleju. Prepojili mne do obchodne-technickeho oddeleni, kde jsem mluvil s panem Pscherou snad si to jmeno pamatuju dobře. Super clovek a velice prijemnej na to, jaky jsem mel otázky. Vse mne vysvetlil. A řekl mne mimo jine, ze je jedine dobře, když jsem zkratil vymene intervaly oleje na polovinu. Pro motor velice podstatná věc

To jen tak naokraj. :)


PS2. Ohledne casovani ventilu jsem vse popsal se vlakne Elantra, takze jen pro zajimavost Vam napisu jak je na tom motor TSI : TSI mají proměnné časování ventilů sacích i výfukových ventilů s řetězovým rozvodem. Větší část výfukových plynů jde zpět do sání a také mají zásobníkový katalyzátor pro pokrytí přechodových režimů motoru (vrstvená směs - chudá směs). Start-stop systém, chlazení výfukových plynů a snížení hmotnosti motoru rovněž přispívá. - tot odpověď Auto Skoda na mou otázku na jakem principu pracuji TSI, když nemaji EGR
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Uživatelský avatar
sarin007
*****
Příspěvky: 2089
Registrován: 26 říj 2012, 11:32
Bydliště: Písek

Re:

Příspěvek od sarin007 »

bony píše:To co popisijes delalo u vsech aut, ale bohuzel u Hyundai je to jinak. Pokud budes jezdit treba 1000km mesto a budes mit spotrebu 9l/100 tak si to ridici jednotka nejak zapamatuje a potom muzes jezdit setrne klide 1000km a spotreba ti klesne jen min. PP u Hyundaj je proste na dve veci, uz jsem se s tim naucil zit.
To je zvláštní, já nenuloval PP už nějakých 15 tisíc km a asi před půl rokem jsem začal tankovat na Shellu jejich Fuel Save na zkoušku a asi po 2-3 nádržích mi najednou klesla průměrná o jednu a pak o dvě desetinky. Pak jsem ten fuel save přestal tankovat, sice spotřeba evidentně mírně klesla (a to jsem neměnil nějak jízdní styl), ale motor byl takovej línější, né že by to nejelo, ale najednou mu chyběl trochu ten šmrnc. Tak jsem začal tankovat power 95 a motůrek si zase šlapal :D Je fakt, že spotřeba se vrátila zpět. Ale jak píšeš, je to možný, protože se mi spotřeba ustálila na 6,3 ať jedu klídek nebo sportovně. Možná zkusim průměrnou vynulovat a uvidim, jak se to změní.

Každopádně jsem tento týden jel trasu Písek - Ostrava a zpět a musim říct, že Ela jede velmi dobře, 3 lidi a na dálnici nijak nezaostávala za provozem i mezi autama vyšších tříd. Fakt spokojenost. A navíc jsem po celý cestě vylez z auta a úplně v pohodě, jako bych ujel jenom nějakých 20 km :mrgreen:
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená

Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Uživatelský avatar
kitrab
***
Příspěvky: 920
Registrován: 23 kvě 2014, 09:35

Příspěvek od kitrab »

Alfe jeden dotaz cim myjes a osetrujes kozeny volant?
i30 kombi; MY 2014; 1,6 CVVT; Aqua blue; Parking; 16" ALU

Škoda Octavia II@1,6mpi@75kw@Green Islanad@Ambiente - prodáno
Ford Escort@1,6@66kw@Dark blue - prodáno
Škoda 120L&1,2@37kw@Basic red - prodáno
Uživatelský avatar
Alf6
******
Příspěvky: 4968
Registrován: 26 srp 2013, 23:33
Bydliště: Klatovy

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Alf6 »

Sarine: JJ sedacky v Ele jsou pohodlne. Ja mam ještě pod sebou takovou masazni podložku a ze zacatku mne to docela vadilo, ale ted uz jsem si zvyknul :)

Kitrab: Potah volantu z pravé kůže Mária Cavallo je vyroben z vysoce kvalitní vrchní nekorigované (nepřebroušené) telecí kůže - nejkvalitnější vrchní kůže je zachována, což zaručuje potahu dlouhou životnost a povrch příjemný na dotyk.
Potah nevyžaduje žádnou údržbu. Kůže je upravena tak, že nepraská ani po mnoha letech a není třeba jí žádným způsobem ošetřovat.

http://tuning.autodoplnky.cz/potah-vola ... e/smid-99/

Kazdopadne jsem s potahem velice spokojen. Nasadil jsem ho na ten puvodni kozenkovej - nemyslim si, ze original je prava kuze.

mam rad "tlustější" volant a tenhle je fakt kvalita. :) navíc se mne libi ta barevna kombinace cerveno - cerna. Akorát jsem to asi moc utahoval a jednou se pretrhla snura.

Spolu s foliema na sklech další doplněk, který se vyplati :)
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Martinsp
****
Příspěvky: 1400
Registrován: 25 zář 2010, 09:59
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Martinsp »

Ta baba jak to montuje na jejich videu je ňáká šikovná. Nebo ti to šlo Alfe taky tak?
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Hardcam »

Myslim, ze to s tim olejem dost hrotis a motas asi dve veci dohromady - co znamena spatna viskozita a eco olej? Pod viskozitou vidim 5W30, ktera je naprosto v poradku (pokud ma A3/B3/B4) a ECO je typicke akorat pro A5/B5, tak co vlastne lili?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
Alf6
******
Příspěvky: 4968
Registrován: 26 srp 2013, 23:33
Bydliště: Klatovy

Re: Alfovo Ela :)

Příspěvek od Alf6 »

Hardcame ja myslim, ze nemotam. Uz jsem to vse psal a je videt, zes to necetl. Tak znova.... ale jak se říká, opakováni je matka moudosti,ne? :)

V manualu pro Elantru mam uvedenou specifikaci + doporucene oleje : API SL/ACEA A3 nebo vyšší a to konkrétně: Shell Helix Ultra 0W-40 a 5w-40, Shell Helix Ultra Plus 5w-40 nebo Shell Helix Plus VB 10W-40. Cili oleje bez zadnych C.

O 5W-30 tam není ani slovo. Tento olej nemam v manualu doporuceny. A napr. olej Shell Helix 5w-30 je ACEA: A3/B4/C2/C3 .

Napr. oleje se specifikaci ACEA C3 ukazují menší ochranu proti opotřebení než oleje s ACEA A3/B4-08 FULL SAPS.

C3 a C2 jsou mid saps oleje - střední obsah popela, fosforu a síry.
C1 a C4 jsou low saps oleje - nízký obsah popela, fosforu a síry.
Oleje FULL SAPS mají standartní obsah popela, fosforu a síry.



Pro motor má síra a fosfor pozitivní vliv a proto pro zivotnost motoru jsou vždy lepsi FULL SAPS oleje. Cili bez C :) kromě toho u "dobrých" olejů 5w40 bývá hodnota HTHS viskozity vyšší, než u 5w30. Ja pouzivam FULL SAPS olej - ted konkretne ono zminene Sunoco.

Ja tedy nedelam nic extra . Jen pouzivam olej, který mám doporučeny vyrobcem -nic vic -nic min.

Jinak oleje specifikace:

A3/B3 jsou výkonější oleje než A1/B1, a A1/B1 a A5/B5 mají sníženou HTHS viskozitu
ACEA A1/B1 - standardní olej - snížená HTHS
ACEA A3/B3 - vysoká zátěž - normální HTHS
ACEA A5/B5 - vysoká zátěž - snížená HTHS

5w30 je dobře použitelná na spíš kratších jízdách, na delší a vyšší zatížení je lepší 5w40 .

Uz jsem tuněkolikrát psal, ze hlavni a jediny důvod pro vymenu bylo to, ze na fakture jsem mel oznacen olej - Shel HUE 5W- ...a to bylo vse. Zbytek jsem si mohl domyslet. Nechci ani domyslet, zdali mne byl opravdu menen s olejem i olejovy filtr. A to vse za lidovych cca 1300kc za 3,30l. Dobry ne?

Jelikoz do Elantry patri FULL SAPS olej specifikace ACEA A3 - cili bez C! a ja nemel jistotu, zdali ho podle faktury mam a nebo ne, tak jsem se rozhodl olej vymenit a dat tam ten, co tam patri. At uz jsem mel předtím v motoru cokoliv, tak jako bonus mne sla spotřeba dolu. Kvuli tomu jsem olej ale nemenil. Jakou jsem mel spotřebu předtím lze dohledat, když se klikne na muj odkaz v podpisu.

Jinak mozna, ze to hrotim...protože vim, jak tezko jsem na auto setril love a jak dlouho jsem ho vybiral :) Protože tohle všechno me stalo dost sil a tak chci, aby mne auto sloužilo co nejdele. Proste abych mel v aute to, co tam ma byt - ted konkretne ten olej o kterem se bavime.
Jak lze tady na foru dohledat na servisy spoleh není. Par lidem tady při vymene oleje ani nevymenili olejovy filtr, ac do faktury ho započítat nezapomneli.

Martin: mne to slo docela blbe..delal jsem to porve..ale vse je jednou poprvé, ne? :D
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“