problem s RJ
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
problem s RJ
Zdravim vsetkych clenov tohoto fora, akurat som sa zaregistroval.
Vlastnim Hyundai Coupe 1. Gen 1,6 16V a mam velmi velky problem:
Auto najprv zacalo na jednotke .. dvojke pocas jazdy skakat ako zaciatocnikovi v autoskole, po asi 5km prestali uplne ist 2 valce (druhy a treti) prvy a stvrty valec ide bez problemov.
Nikto v okoli sa mi do toho nechcel pustit, tak som sa porucal swiniam nenazranym do znackoveho Hyundai servisu v jednóm juzanskom meste. Vysvetlil som co je problem, ale zda sa uz od prveho pohladu ze technicke znalosti maju vsetci na rovnakej urovni, ci uz sekretarka alebo veduci technik: znalost 0bodov.
Napichli na diagnostiku ( 660SKK za 3 minuty roboty) a tu nasleduje prepis dialogu"
Ja: "tak, kde je problem?"
Technik "Vadna cievka"
J: "aha, je to 100 percent ta cievka?"
T: "ano, vsak to ukazal pocitac, ten sa nemyli"
J: " za kolko ?"
T: "neviem takto povedat..."
J: " tak hadam odhad viete povedat?"
T: " tak, nooo, objedname a uvidime kolko pride cena zo skladu... ale hadam sa zmestime do nejakych 12 000SKK."
J: "Si robite srandu, za jednu cievku?"
T: "nie"
J: "Dovidenia..."
Nakoniec som po niekolkych hodinach objednal u nemenovaneho predajcu !original! za 2900skk. Dal som to namontovat svojmu znamemu a vysledok: auto ide na 2 valce, prekvapivo opat na 1 a 4.
Teraz uz bez dialogov a urychlene:
Naspat do Hyundai, s tym ze to ta draha cievka nebola. Znova som platil odtah, opat do napichli na pocitac, povedali ze to teda ta cievka nebola ( preco to nezistili predtym?) a ze skontroluju komplet kabelaz na vozidle. druhy den mi zavolali ze to nevyzera dobre, ze mam odidenu RIADIACU JEDNOTKU. A mam si prist pre auto ( videli ze zo mna deal na opravu nevyzmykaju ) zo srandy som sa opytal kolko ze by ma taka sranda vysla: 24 000skk + praca + ...
Vysledok : auto uz 2 tyzdne pod plachtou na dvore a ja sycim a kypim od nervov co mam robit.
uz som pred registraciou prelistoval forum, zistil som ze niekto menom CARy alebo tak nejak ( za pripadne skomolenie sa ospravedlnujem) tu ma servisny manual, je nejaka moznost aby som ho stiahol??? viete mi nejako pomoct, eventualne aspon z tychto symptomov povedat ci je to na 100percent RJ??
Uz zhanam burane Coupe s tymto motorom aby som prehodil RJ do mojho. Nebude tam problem s kodom imobilizeru eventualne nejaky podobny zadrhel???
sorry za mnozstvo otazok, ale uz som zufaly, momentalne uz auto stoji na dvore cely mesiac ( tento prispevok som skopiroval z ineho fora co som pisal uz davnejsie a veci sa nehybu tym spravnym smeron...)hladam teda pomoc tu, medzi profikmi, bratmi vlastniacimi tohoto korejskeho draka...
dakujem
mio
Vlastnim Hyundai Coupe 1. Gen 1,6 16V a mam velmi velky problem:
Auto najprv zacalo na jednotke .. dvojke pocas jazdy skakat ako zaciatocnikovi v autoskole, po asi 5km prestali uplne ist 2 valce (druhy a treti) prvy a stvrty valec ide bez problemov.
Nikto v okoli sa mi do toho nechcel pustit, tak som sa porucal swiniam nenazranym do znackoveho Hyundai servisu v jednóm juzanskom meste. Vysvetlil som co je problem, ale zda sa uz od prveho pohladu ze technicke znalosti maju vsetci na rovnakej urovni, ci uz sekretarka alebo veduci technik: znalost 0bodov.
Napichli na diagnostiku ( 660SKK za 3 minuty roboty) a tu nasleduje prepis dialogu"
Ja: "tak, kde je problem?"
Technik "Vadna cievka"
J: "aha, je to 100 percent ta cievka?"
T: "ano, vsak to ukazal pocitac, ten sa nemyli"
J: " za kolko ?"
T: "neviem takto povedat..."
J: " tak hadam odhad viete povedat?"
T: " tak, nooo, objedname a uvidime kolko pride cena zo skladu... ale hadam sa zmestime do nejakych 12 000SKK."
J: "Si robite srandu, za jednu cievku?"
T: "nie"
J: "Dovidenia..."
Nakoniec som po niekolkych hodinach objednal u nemenovaneho predajcu !original! za 2900skk. Dal som to namontovat svojmu znamemu a vysledok: auto ide na 2 valce, prekvapivo opat na 1 a 4.
Teraz uz bez dialogov a urychlene:
Naspat do Hyundai, s tym ze to ta draha cievka nebola. Znova som platil odtah, opat do napichli na pocitac, povedali ze to teda ta cievka nebola ( preco to nezistili predtym?) a ze skontroluju komplet kabelaz na vozidle. druhy den mi zavolali ze to nevyzera dobre, ze mam odidenu RIADIACU JEDNOTKU. A mam si prist pre auto ( videli ze zo mna deal na opravu nevyzmykaju ) zo srandy som sa opytal kolko ze by ma taka sranda vysla: 24 000skk + praca + ...
Vysledok : auto uz 2 tyzdne pod plachtou na dvore a ja sycim a kypim od nervov co mam robit.
uz som pred registraciou prelistoval forum, zistil som ze niekto menom CARy alebo tak nejak ( za pripadne skomolenie sa ospravedlnujem) tu ma servisny manual, je nejaka moznost aby som ho stiahol??? viete mi nejako pomoct, eventualne aspon z tychto symptomov povedat ci je to na 100percent RJ??
Uz zhanam burane Coupe s tymto motorom aby som prehodil RJ do mojho. Nebude tam problem s kodom imobilizeru eventualne nejaky podobny zadrhel???
sorry za mnozstvo otazok, ale uz som zufaly, momentalne uz auto stoji na dvore cely mesiac ( tento prispevok som skopiroval z ineho fora co som pisal uz davnejsie a veci sa nehybu tym spravnym smeron...)hladam teda pomoc tu, medzi profikmi, bratmi vlastniacimi tohoto korejskeho draka...
dakujem
mio
- Reklama
Re: hm
nevadi hele, ta je stejne uprimne naprd! staci osciloskop, multimetr, znalosti a ochota pomoc a ne zdimat prachy! u nas tady jeden takovej servis je a bere vsecko, hyundai, forda, opla i skodovkumio píše:nemam, toto je jediny servis Hyundai v okoli, a nikto iny koho poznam diagnostiku na H nema... kvoli tomu som v poriadnom srabe...
Re: co dalej
Ahoj je mi líto,že máš takový trable k tomu není co dodat,možná bude opravdu pryč řídící jednotka anebo to bude zase jeden z špeků!mio píše:co mi teda radis??? zialbohu, kazdy v okoli vie robit so skodovkami, VW a tym to aj hasne, kazdy sa mi toho boji co i len chytit, nepoznaju ten voz. je to tu rarita, mam ho tu jediny...
Špeky Ty já rád!
P.s Zkusím něco vyšťourat,jak a co!! Ale až zítra !!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
no hele podle me je to jedno co mas za auto, starsi auto se strikackou proste muze potrapit, je tam toho uz docela dost a kazda blbost muze znamenat hodne podivny chovani.. neochota servisu v tomhle smeru je hrozna drzim palce a moje rada zni vomrknout zapalovani od kabelu ke svickam a uvidis, prip. se poptat na dobryho servisaka co by se na to podival, zase takovej problem to neni.
a ze by byla chyba v ECU si nemyslim..
a ze by byla chyba v ECU si nemyslim..
hmmm, nema tenhle motor rozdelovac?? Pokud jo, bude to pravdepodobne v nem, to je svinstvo. Takze vycistit popr. radsi vymenit palec i vicko. Ze by byly 2 kabely v haji tomu neverim. Mozna jeste zkusit svicky jestli hazej jiskru. Na spatnou RJ to nevidim, to by to ani nehleslo.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
dik
ja si to taktiez myslim... je to blbost aby to ze hadze iskru iba 1 a 4 a zvysok nehadzali kvoli odpalenej riadiacej jednotke...
skuste ci vas este nieco nenapadne a ja skusim niekoho zohnat c oby sa mi na to pozrel.
i ked pochybujem ze pred vianocami sa to vybavi
skuste ci vas este nieco nenapadne a ja skusim niekoho zohnat c oby sa mi na to pozrel.
i ked pochybujem ze pred vianocami sa to vybavi
S poruchou RJ mam tu zkušenost u prvního auta co jsem měl, že po nastartování to hned chcíplo. Vlastně to ani nenastartovalo, motor jakoby naskočil ale hned chcípl. Tak to kamarád vyřešil drobným pájka tuningem v RJ (tehdá 1000 DM za novou jednotku = téměř cena celého auta), pak to jezdilo, ale spotřeba se poněkud zvýšila a i kouřivost. Takže v tvojim případě to možná RJ ani nebude. Spíš bych šel asi cestou po kabelu (směr od svíčky) než rovnou k tomu nejdražšímu. Ale nejsem mechanik, víc nepomůžu.
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: co dalej
Ivane nechceš si udělat výlet na Slovensko!Určitě by jsi nato přišel,ale podle mně to bude nějakej snímač.Měl jsem podobný trable u obou Hyundaíku.Vždy to byl špatnej kontakt na snímači.A projevovalo se to pokaždé jinak(cukání,nestartování,)ivan píše:Ahoj je mi líto,že máš takový trable k tomu není co dodat,možná bude opravdu pryč řídící jednotka anebo to bude zase jeden z špeků!mio píše:co mi teda radis??? zialbohu, kazdy v okoli vie robit so skodovkami, VW a tym to aj hasne, kazdy sa mi toho boji co i len chytit, nepoznaju ten voz. je to tu rarita, mam ho tu jediny...
Špeky Ty já rád!
P.s Zkusím něco vyšťourat,jak a co!! Ale až zítra !!
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi