výkon motoru
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
výkon motoru
obracím se na Vás s prosbou. Asi před půl rokem jsem si koupila u autorizovaného servisu auto Hyundai i30 (1,4 MPI CVVT 74 kW), u kterého jsem zjistila, že při zvýšení venkovní teploty (nad 30°C) se snižuje výkon motoru (auto je pomalé, nechce se rozjet, maximální rychlost 90km/hod). Prosím Vás o radu co by mohlo být příčinou a jak dále postupovat.
- Reklama
Re: výkon motoru
Kudynko... chceš nám říct, že když je víc jak 30 st., tak ti auto jede maximálně 90 km/h... ?!
něco takového slyším poprvé... ale tady si myslím, že pomůže jedině návštěva servisu...
něco takového slyším poprvé... ale tady si myslím, že pomůže jedině návštěva servisu...
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
v servisu mi bylo řečeno, že mám špatný benzín ale moc tomu nevěřím (nikdy jsem s benzínkama problém neměla)
- Richard555
Samozřejmě že teplota a vlhkost nasávaného vzduchu ovlivňuje chod motoru, ale jedná se max. o jednotky procent, tedy v zásadě nepoznatelně. Pokud auto nejede skoro vůbec musí být někde chyba ! Nejlépe načíst chyby a dle toho co diagnostika ukáže se zařídit.....
Jak jsi psala výše může být i blbej benzín ale to by se projevovalo furt a nejen když je víc než 30°C .....
Zkus koupit nějaký premiový benzín u Shellu nebo OMF či AGIP nebo aditiva VIF do běžného benzínu třeba to pomůže, oni ty nový auta jsou ve žrádle vybíravý jak můj kocour
Jak jsi psala výše může být i blbej benzín ale to by se projevovalo furt a nejen když je víc než 30°C .....
Zkus koupit nějaký premiový benzín u Shellu nebo OMF či AGIP nebo aditiva VIF do běžného benzínu třeba to pomůže, oni ty nový auta jsou ve žrádle vybíravý jak můj kocour
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
diagnostika neukázala nic taky mi doporučovali změnit benzínku ale připadá mi to zvláštní že u nového auta je takový problém
servisacka klasika ... diagnostika nic neukazala vsetko je ok, je to palivom
Hyundai i30 cw 1.6 crdi Family Edition
no tak pak bude nejlepší natankovat třebas MaxxMotion 100 nebo Vervu 100 a pěkně plnou nádrž... a uvidíš... docela by mě zajímalo, jak se to auto přesně chová...
u atmosferického plnění ti samozřejmě teplota, hustota vzduchu, obsah kyslíku ... ovlivní výkon motoru, ale troufnu si říct, že při běžném ježdění to nepoznáš, maximálně ti v ten okamžik stoupne spotřeba...
u atmosferického plnění ti samozřejmě teplota, hustota vzduchu, obsah kyslíku ... ovlivní výkon motoru, ale troufnu si říct, že při běžném ježdění to nepoznáš, maximálně ti v ten okamžik stoupne spotřeba...
je pravda že jsem zkusila natankovat u OMV asi půlku nádrže a o něco to bylo lepší, ale stejně to auto se za vyšší teploty chová jinak. nevím co mám teďko dělat, když servis prohlásil že je auto v pořádku, má cenu jezdit do nějakého jiného servisu na jejich názor?
urcite vymenit servis....
nejake probelmy moze sposobovat benzin, vyssia teplota, zmena hustoty atd ma vplyv na vykon, ale nie taky, aby auto neslo viacej ako 90km/h. o
na accente som startoval na 2x... jeden servis mi povedal {autopalace ba, uz nie su autorizovany}, ze diagnostika nic neukazala a ked nenastartujem, tak mam prist... zobral som auto a v autotechnika ds {tiez uz nie su autorizovany servis} kde zistili, ze to robili vadne sviecky... tolko k tej vymene servisu. jeden sa chce naucit, chce pomoct, druhy radsej...
nejake probelmy moze sposobovat benzin, vyssia teplota, zmena hustoty atd ma vplyv na vykon, ale nie taky, aby auto neslo viacej ako 90km/h. o
na accente som startoval na 2x... jeden servis mi povedal {autopalace ba, uz nie su autorizovany}, ze diagnostika nic neukazala a ked nenastartujem, tak mam prist... zobral som auto a v autotechnika ds {tiez uz nie su autorizovany servis} kde zistili, ze to robili vadne sviecky... tolko k tej vymene servisu. jeden sa chce naucit, chce pomoct, druhy radsej...
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
přesně, změn servis... a pak napiš... zajímá mě to...
děkuji za rady hned jak něco zjistím napíšu
Rozdíl ve výkonu motoru při 10°C a při 30 °C bude do 5%, u atmo. benzínu bych to viděl spíše do 3%.
Pokud má auto znatelný úbytek výkonu a nejede více jak 90 km/h, tak se zřejmě řídící jednotka přepne z nějakého důvodu do nouzového režimu.
Těch důvodů může být celá řada (váha vzduchu, špatně vyhodnocená bohatost směsi, lambda sonda....)
V první řadě bych zkusil vypustit všechno palivo a natankovat ověřený kvalitní benzín (nejlépe prémiové palivo u Benziny, Shellu.....). Pokud by se auto po cca 50 km nezačalo chovat normálně, tak do servisu a reklamovat - nenechat se odbýt a dokud by nezjistily závadu a neopravily jí tak auto nepřevzít.
Pokud má auto znatelný úbytek výkonu a nejede více jak 90 km/h, tak se zřejmě řídící jednotka přepne z nějakého důvodu do nouzového režimu.
Těch důvodů může být celá řada (váha vzduchu, špatně vyhodnocená bohatost směsi, lambda sonda....)
V první řadě bych zkusil vypustit všechno palivo a natankovat ověřený kvalitní benzín (nejlépe prémiové palivo u Benziny, Shellu.....). Pokud by se auto po cca 50 km nezačalo chovat normálně, tak do servisu a reklamovat - nenechat se odbýt a dokud by nezjistily závadu a neopravily jí tak auto nepřevzít.
Hyundai i30WG, 1,6 MPI, Trikolor + komfort, satin amber
Renault Grand Modus 1,2 TCE
Škoda Octavia IV 2.0 TDI DSG (pracovní stroj)
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB
Určite zmeň servis. Vždy trvaj na zapísaní problému a nie len ústne riešenie.Kudynka píše:děkuji za rady hned jak něco zjistím napíšu
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Nemůže být ucpaný palivový filtr nějakým bordelem v palivu?
Pokud to nepíše žádnou chybu začal bych od jednoduchých věcí:
Změnit benzínku, skontrolovat svíčky v jakém jsou stavu, skontrolovat filtr vzduchu zda není ucpaný a jako poslední skontrolovat palivový filtr.
Pokud to nepíše žádnou chybu začal bych od jednoduchých věcí:
Změnit benzínku, skontrolovat svíčky v jakém jsou stavu, skontrolovat filtr vzduchu zda není ucpaný a jako poslední skontrolovat palivový filtr.
Soban
Ano máš pravdu, ale toto by měl řešit servis, zvláště když je auto jen půl roku staré.
Ano máš pravdu, ale toto by měl řešit servis, zvláště když je auto jen půl roku staré.
Hyundai i30WG, 1,6 MPI, Trikolor + komfort, satin amber
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB