i30 kombi Hazel Brown
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: i30 kombi Hazel Brown
Bony, prosím tě jakým poměrem to ONR ředíš? Četl jsem 1:16 a 1:50, tak nevím. Koupil jsem zelený 3,8l a modrý 0,95l (nejsem troškař). Mám po umytí před postříkáním auto usušit, nebo nechat vlhké? Ptám se právě zde jelikož máš ještě s pánem s elantrou nejlepší výsledek.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Ahoj ja jsem auto pred aplikaci nikdy nemyl. Vzal jsem postrikovac dal jsem cca 3,5l destilovane vody a do toho dva vrsky ONR. Zatrepal nastrikal na pulku auta, nechal jsem cca 3min pusobyt, potom mikrovlaknovou uterkou otrel do polosucha a druhou suchou dolestil. Drzim palce. Dnes budu taky umyvat, tak vecer muzeme pridat fotky jak se povedlo. Doporucuji to nedelat na primem slunci, udajne to nevadi ale me se potom spatne pracovalo, voda se mi odparovala driv nez bych chtel.
Děkuji. Zkoušel jsem už včera a na mojí barvě asi nic moc vidět. Podle toho 1:16 je 60ml na litr a to bych řekl že je o dost víc než dvě víčka na 3 litry. Tak nevím. Zkusím ještě změřit kolik vychází ty 2 víčka.
v tom návodu máš jasně napsáno, jak to ředit...
Standardní postup:
Produkt nařeďte do vhodného kbelíku v poměru 30 ml na 7 litrů vody.
K mytí je možné používat kvalitní molitanovou houbu. Pro maximální šetrnost k laku doporučujeme k mytí používat kvalitní utěrku z mikrovlákna s dlouhým vlasem. K sušení používejte vhodnou sušící utěrku z mikrovlákna.
Utěrku či houbu namočte do připraveného roztoku a omývejte vůz, vždy díl po dílu (tedy např. střecha, jedny dveře, blatník, kapota apod.). Kontrolujte zašpinění mycí pomůcky a pravidelně ji máchejte v roztoku. Každý díl doporučujeme omývat dvakrát za sebou. Umytý díl ihned vytřete do sucha. Tímto způsobem umyjte celý vůz včetně skel a kol.
Tip pro maximálně šetrné mytí:
Před mytím povrch vozu nejprve zvlhčete pomocí rozprašovače. Připravte si roztok v běžné nebo mírně zvýšené koncentraci (cca 1 uzávěr do 1,25 l tlakového postřikovače).
Mezi postřikem a mytím nechejte přípravek cca. 1 minutu působit. Během této doby se přípravek naváže na lak, uvolní a obalí prachové částice a zajistí tak maximálně šetrné mytí.
Poté umývejte běžným způsobem.
Další tipy:
Mytí začněte střechou a postupujte směrem dolů. Tím zamezíte znovu namočení již umytých a vysušených dílů a předčasnému zasychání roztoku.
Každý díl myjte s přesahem, tím zamezíte zašpinění sušící utěrky o ještě neumytou plochou.
V případě předčasného zaschnutí roztoku na karoserii (například když myjete na přímém slunci) stačí plochu znovu omýt a ihned usušit.
V případě extrémě znečištěného vozu můžete předem smýt hrubé nečistoty hadicí či tlakovou vodou.
Pro středně velký automobil stačí jedna dávka (7 l). U většího vozu nebo při velmi silného znečištění doporučujeme připravit po spotřebování druhou dávku.
Standardní postup:
Produkt nařeďte do vhodného kbelíku v poměru 30 ml na 7 litrů vody.
K mytí je možné používat kvalitní molitanovou houbu. Pro maximální šetrnost k laku doporučujeme k mytí používat kvalitní utěrku z mikrovlákna s dlouhým vlasem. K sušení používejte vhodnou sušící utěrku z mikrovlákna.
Utěrku či houbu namočte do připraveného roztoku a omývejte vůz, vždy díl po dílu (tedy např. střecha, jedny dveře, blatník, kapota apod.). Kontrolujte zašpinění mycí pomůcky a pravidelně ji máchejte v roztoku. Každý díl doporučujeme omývat dvakrát za sebou. Umytý díl ihned vytřete do sucha. Tímto způsobem umyjte celý vůz včetně skel a kol.
Tip pro maximálně šetrné mytí:
Před mytím povrch vozu nejprve zvlhčete pomocí rozprašovače. Připravte si roztok v běžné nebo mírně zvýšené koncentraci (cca 1 uzávěr do 1,25 l tlakového postřikovače).
Mezi postřikem a mytím nechejte přípravek cca. 1 minutu působit. Během této doby se přípravek naváže na lak, uvolní a obalí prachové částice a zajistí tak maximálně šetrné mytí.
Poté umývejte běžným způsobem.
Další tipy:
Mytí začněte střechou a postupujte směrem dolů. Tím zamezíte znovu namočení již umytých a vysušených dílů a předčasnému zasychání roztoku.
Každý díl myjte s přesahem, tím zamezíte zašpinění sušící utěrky o ještě neumytou plochou.
V případě předčasného zaschnutí roztoku na karoserii (například když myjete na přímém slunci) stačí plochu znovu omýt a ihned usušit.
V případě extrémě znečištěného vozu můžete předem smýt hrubé nečistoty hadicí či tlakovou vodou.
Pro středně velký automobil stačí jedna dávka (7 l). U většího vozu nebo při velmi silného znečištění doporučujeme připravit po spotřebování druhou dávku.
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Bony, nezapomeň na fotky večer...
Vorlajz- to je sice jasně psáno, ale o tom jak to bony a jiní dočišťují a blejskají jen postřikem a rozleštěním zrovna tady nepíšou. Našel jsem jen to ředění 1:16, ale to u bonyho nevychází. A jaký má výsledky.
já to dělal podle návodu a měl jsem to taky krásný... ale záleží na tom, jaký použiješ ONR... to modré je na lesk... já měl jenom to zelené, a to obsahuje vosk...
Martinesp, pročti si tohle vlákno zpětně tak 15 možná i 20 stránek, je to od toho pána s elou a budeš vědět víc
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... start=1365
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... start=1365
Tak tady jsou fotky z dnešního umývání. Ohledně ředěni dnes použito 3,5l destilované vody a do toho dva vršky modrého ONR. Práce na 20 min. Jen celkem dnes dosti peklo slunce, tak se špatně fotilo. Návody nečtu dělal jsem to odhadem a tento poměr se mi na auto osvědčil.
- Přílohy
-
- 20150920_131550.jpg (84.22 KiB) Zobrazeno 721 x
-
- 20150920_131522.jpg (78.87 KiB) Zobrazeno 721 x
Bony... musel jsem si ztlumit jas monitoru... dobrá práce...
Ohh děkuji, slunce bylo opravdu ostré, telefon to nechtěl ani vyfotit. Když jsem přijel k večeru domu, soused se ptal, zda mám nově nalakované auto
tak uvidíš, kolik tam budeš mít dneska od souseda škrábanců... jako povedlo se ti to... já jsem tuhle hnědou oříškovou chtěl, ale přítelkyně se zamilovala do cashmeru... naštěstí teda, protože mít pak menší lesk na stejné barvě jak ty, to bych nepřežil....
Každá barva má něco do sebe. Musím mrknout do tvého vlákna, jak jsi leštilvorlajz píše:tak uvidíš, kolik tam budeš mít dneska od souseda škrábanců... jako povedlo se ti to... já jsem tuhle hnědou oříškovou chtěl, ale přítelkyně se zamilovala do cashmeru... naštěstí teda, protože mít pak menší lesk na stejné barvě jak ty, to bych nepřežil....