Alfovo Ela - Kladivo na Octavii :)
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Alfovo Ela :)
Si laskav, ale já mam co dělat s Elou a navíc, dnes je u nekterych e-shopu v ramci nejakeho dne Heureky postovne zdarma. Takže si něco na auto vyberu
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
- Reklama
Tak jsem nakonec koupil Fukupicu a k tomu modry ONR( lesk jak blesk a na okna je to nejlepší co jsem zatím zkousel)
- Přílohy
-
- soft99-fukupika-spray-strong-type-500x500.jpg (52.35 KiB) Zobrazeno 328 x
Tak jsem se dneska ze zvedavosti podival na original zarovky w5w( napr. osvetleni SPZ) a jsou od firmy Autolamp. To same oznaceni nese i zarovka H1 v original sade nahradnich zarovek.
Zarovka W16W na DRL nenese zadne označení
Zarovka W16W na DRL nenese zadne označení
2 zadky...Elantra X Sonata
- Přílohy
-
- P1050584.JPG (91.47 KiB) Zobrazeno 298 x
Co tady proboha v Čechách Hyundai vymýšlí, to tady chce pohřbít značku Hyundai? http://www.novinky.cz/auto/387286-proti ... -zemi.html
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Tak nevím, hoši Buď půjde Vošický a nebo jste přišli o Váš servis
Rozhodně všem přeju to první.
Rozhodně všem přeju to první.
Pokud vim, tak prestali prodávat vozy. Servisu se to taky dotklo? Ikdyby Vosicky odesel, a v Klatovech se znovu zacal Hyundai prodávat a servisovat ( jak jsem zaslechl, tak se po jeho odchodu na to chystaji) , tak budu jezdit do Strakonic.
Byl jsem na toho našeho prodejce v Klatovech tak nasranej, ze jsem sam ve Strakonicich pozadal o zmenu "podlozky" (jak se tomu říká zpravne?) pod SPZ.
Ve Strakonicich vse lepsi - navíc pristup servisaka naprosto dokonaly...na vsem se da domluvit, mohu mit svůj olej...v Klatovech o tom nechteji ani slyset, několikrát mne poskrabali auto, lili me do auta olej se specifikaci A5, atd......atd...
Abych byl objektivni, tak při prevzeti auta zpet od servisaka ve Strakonicich jsem nasel na kapote 3 otisky prstu, volant nebali do igelitu a při prezutí gum ty sundane nemejou. Ale to uz jsou jen takove drobnosti.
Byl jsem na toho našeho prodejce v Klatovech tak nasranej, ze jsem sam ve Strakonicich pozadal o zmenu "podlozky" (jak se tomu říká zpravne?) pod SPZ.
Ve Strakonicich vse lepsi - navíc pristup servisaka naprosto dokonaly...na vsem se da domluvit, mohu mit svůj olej...v Klatovech o tom nechteji ani slyset, několikrát mne poskrabali auto, lili me do auta olej se specifikaci A5, atd......atd...
Abych byl objektivni, tak při prevzeti auta zpet od servisaka ve Strakonicich jsem nasel na kapote 3 otisky prstu, volant nebali do igelitu a při prezutí gum ty sundane nemejou. Ale to uz jsou jen takove drobnosti.
A nechces zase tvrdit, ze HUE - Helix Ultra Extra 5W-30 je A5, ze ne?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Základní rozdíl mezi 5W30 a 5W40 je ten, že čtyřicítka je za provozní teploty motoru viskóznější ("hustší") a teplotně zatížitelnější. 5W-30 jsou většinou low nebo mid saps oleje a mají TBN kolem 7.Já mám v manuálu předepsaný 0W-40, 5W40 a 10W-40. Rozhodl jsem se sám pro 5W-40. Je v tom problém?
V manuálu lehkoběžný 5W-30 vhodný na prodloužené vymenne intervaly s viskozitou 3,5( normální viskozita, pod touto hranici je uz snizena), který je oznacován jako " plně syntetický" a sám viděl syntetiku maximálně z rychlíku, dodávaný autorizovaným servisem za peníze, za které mám již pravou syntetiku. Mimochodem ta viskozita 3,5 taky není zadna hitparáda - je to OK, ale obycejne Sunoco Gold 5w-40 má myslím 3,8.
Znovu píšu, ano...Ela na tento olej jezdila. Ja se však rozhodl pro vymenu za olej, který mam v manualu jako doporucený.
Nehlede na to, ze k vymene a proc to vzit do svých rukou vedly další věci:
1: Neduvera v servis v Klatovech po precteni o zkušenostech od uzivatele Deegr popsane zde na foru
2: Když mam něco predepsano v manuálu, proc to sam autorizovany servis nedodrzuje?
3: Zrazovaní autorizovaného servisu od předčasné výměny oleje z duvodu, že Skodovky na nej bezne najiždějí 30 000km. Proto jsou predcasne vymeny zbytecne.
4: Cenově dodávaný olej servisem nebyl zadne terno - 3,3 l za 1300 Kc
Takže jsem ti to hezky napsal, ale jenom proto, ze mam dobrou naladu a chut něco napsat. Jinak bych te hned odkazal na nejakou stranku 60 tady v mem topicu
V manuálu lehkoběžný 5W-30 vhodný na prodloužené vymenne intervaly s viskozitou 3,5( normální viskozita, pod touto hranici je uz snizena), který je oznacován jako " plně syntetický" a sám viděl syntetiku maximálně z rychlíku, dodávaný autorizovaným servisem za peníze, za které mám již pravou syntetiku. Mimochodem ta viskozita 3,5 taky není zadna hitparáda - je to OK, ale obycejne Sunoco Gold 5w-40 má myslím 3,8.
Znovu píšu, ano...Ela na tento olej jezdila. Ja se však rozhodl pro vymenu za olej, který mam v manualu jako doporucený.
Nehlede na to, ze k vymene a proc to vzit do svých rukou vedly další věci:
1: Neduvera v servis v Klatovech po precteni o zkušenostech od uzivatele Deegr popsane zde na foru
2: Když mam něco predepsano v manuálu, proc to sam autorizovany servis nedodrzuje?
3: Zrazovaní autorizovaného servisu od předčasné výměny oleje z duvodu, že Skodovky na nej bezne najiždějí 30 000km. Proto jsou predcasne vymeny zbytecne.
4: Cenově dodávaný olej servisem nebyl zadne terno - 3,3 l za 1300 Kc
Takže jsem ti to hezky napsal, ale jenom proto, ze mam dobrou naladu a chut něco napsat. Jinak bych te hned odkazal na nejakou stranku 60 tady v mem topicu
Bla bla, omacka okolo. Obvinujes servis, ze ti daval A5, ptam se, kde ceho je to evidentni?
Mixple pixle vypoustis jednu informaci za druhou. Ty, ani tvoje auto v nasem klimatickym pasmu sotva kdy poznate rozdil letnich trid 30-40, ani v takovym rezimu nejezdis (ci snad bezne jezdis v lete po Italii dlouhodobe v kuse 160kmh?). Pri dobe, kdy oleje vypoustis, jsou i uplne ukradeny detergenty, usady nemaj sanci, tak co furt resis? Davali ti standardni A3, stejnou A3 jako je 5W-40, se stejnou HTHS, jediny rozdil je viskozita, jejiz rozsah jsi stejne nepotreboval.
Mixple pixle vypoustis jednu informaci za druhou. Ty, ani tvoje auto v nasem klimatickym pasmu sotva kdy poznate rozdil letnich trid 30-40, ani v takovym rezimu nejezdis (ci snad bezne jezdis v lete po Italii dlouhodobe v kuse 160kmh?). Pri dobe, kdy oleje vypoustis, jsou i uplne ukradeny detergenty, usady nemaj sanci, tak co furt resis? Davali ti standardni A3, stejnou A3 jako je 5W-40, se stejnou HTHS, jediny rozdil je viskozita, jejiz rozsah jsi stejne nepotreboval.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Má někdo nějaký nápad, jak a čím umýt spodek auta bez wapky?.....hardcame?
Koupit wapku na 12V, muzes kdekoliv cakat jsko o zivot
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Dnes jsem koupil vosk Yellow paste wax with Pina Colada smell XXX, na který jsem se dlouho chystal. Nahoda tomu přála, že dnes mají akci BlackFriday - 25% , takže jsem ho ihned koupil.
cena i s dopravou za 550 a celkove jsem usetril 160 Kc
cena i s dopravou za 550 a celkove jsem usetril 160 Kc
- Přílohy
-
- yellow-paste-wax-with-pina-colada-smell-xxx.jpg (12.9 KiB) Zobrazeno 239 x
U koho jsi nakoupil?
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP