Elantra s motorem CRDI a problém s emisemi
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Elantra s motorem CRDI a problém s emisemi
Tak se musím pochlubit, byl jsem s autem na stk +e a neprošel jsem na vstupním testu při měření emisí. Od nového roku 2016 se ještě před měřením emisí připojí auto na diagnostiku a technikovy to u mojí Elantry CRDI hlásilo chybu na čerpadle, takže jsem neprošel dál a měl jsem přijet až po opravení závady (dle technika se musí 3 dny jezdit v normálním provozu a chyba se smaže). Každopádně jsem s ním dal řeč a nebyl jsem zdaleka sám. Od začátku roku neprošel ani jeden Ford TDCI ale co je zajímavý ani jeden Hyundai s motorem CRDI a to tam přijel Tucson s najetýma 24 000 km a neprošel taky, majitel jel s ním do Butovic do autorizovanýho servisu ať se mu na to podívají, ale k mýmu dotazu, je tady někdo kdo dělal emise od 1/2016 s motorem CRDI a neprošel taky?
- Reklama
Re: Elantra s motorem CRDI a problém s emisemi
Také jsem slyšel o nových STK dle nových pravidel.
To to naši zákonodárci zase pěkně p...ly, a hlavně když neprojdou nová auta.
Co pak se starejma autama.
Hyndai Elantra 1.6 79 kW, rok výroby 2001.
- Upr.SW v ŘJ motoru 7/2016.(Vým.Rozvod.řemenu motoru,vým.katalyzátoru,vým.levé zadní náby,vým.celého setu spojky v 12/2016.,repase brzd 4/2017,renovace světel, STK bez problému na další 2x roky)
- Upr.SW v ŘJ motoru 7/2016.(Vým.Rozvod.řemenu motoru,vým.katalyzátoru,vým.levé zadní náby,vým.celého setu spojky v 12/2016.,repase brzd 4/2017,renovace světel, STK bez problému na další 2x roky)
-
- **
Tak něco mi tady nehraje, proč by mělo auto který neindikuje chybu a není v nouzovém režimu hlásit chybu na čerpadle? Ten Tucson s 24.tis. je taky nějak podezřelej..
Starej Tucson? Tak málo najeto?
Novej Tucson? Proč by jezdil na TK?
Forda 1.8 TDCI s novějším vstřikováním Siemens/Continental s nájezdem 280tis km jsem vlastnil a po připojení na diagnostiku žádná chyba zapsaná nebyla, kromě okamžiku kdy mi praskla hadice od intercooleru a diagnostika hlásila nízký tlak na turbu.
Starej Tucson? Tak málo najeto?
Novej Tucson? Proč by jezdil na TK?
Forda 1.8 TDCI s novějším vstřikováním Siemens/Continental s nájezdem 280tis km jsem vlastnil a po připojení na diagnostiku žádná chyba zapsaná nebyla, kromě okamžiku kdy mi praskla hadice od intercooleru a diagnostika hlásila nízký tlak na turbu.
Naposledy upravil(a) Kim-Hyun-Sen dne 08 led 2016, 12:38, celkem upraveno 1 x.
i20 1.1CRDi (2015)
-
- **
A ty někoho kdo neprošel s novým autem znáš? Podle toho co zundapp píše, tak jeho Elantra je 12 let stará a má najeto 350tis - nic ve zlým, ale auto s takovým nájezdem má víceméně odslouženo a jeho další udržování bude nejspíš nerentabilní. Je to prostě spotřebák.Exup.FZR píše:Také jsem slyšel o nových STK dle nových pravidel.
i20 1.1CRDi (2015)
Jestli jsi byl tady u nas, tak se nedivim, zes neprosel. Tady to funguje totiz trochu jinak. Ja uz sem na TK nejezdim, neprojit s 6ti letym autem na absolutni kravine, kdyz predemnou jede shnila Felda s uplatkem od mistniho opravare, ktera projde, cha cha. Jezdim kamkoliv jinam, kde se neridi uplatkama, ale stavem.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Máš kód té chyby?Zundapp píše:Tak se musím pochlubit, byl jsem s autem na stk +e a neprošel jsem na vstupním testu při měření emisí. Od nového roku 2016 se ještě před měřením emisí připojí auto na diagnostiku a technikovy to u mojí Elantry CRDI hlásilo chybu na čerpadle, takže jsem neprošel dál a měl jsem přijet až po opravení závady (dle technika se musí 3 dny jezdit v normálním provozu a chyba se smaže). Každopádně jsem s ním dal řeč a nebyl jsem zdaleka sám. Od začátku roku neprošel ani jeden Ford TDCI ale co je zajímavý ani jeden Hyundai s motorem CRDI a to tam přijel Tucson s najetýma 24 000 km a neprošel taky, majitel jel s ním do Butovic do autorizovanýho servisu ať se mu na to podívají, ale k mýmu dotazu, je tady někdo kdo dělal emise od 1/2016 s motorem CRDI a neprošel taky?
Myslím ze Hardcam vystihol podstatu problemu - nejde o tech.stav a nejakú "chybu" ale o výšku "daru" pracovníkom danej STK.
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
-
- **
Korupce která samozřejmě na TK tak jako i jinde funguje je jedna věc.(kdo jiný jim ty peníze ale cpe než majitelé vraků?)mikodim píše:Myslím ze Hardcam vystihol podstatu problemu - nejde o tech.stav a nejakú "chybu" ale o výšku "daru" pracovníkom danej STK.
A to že auta v špatném technickém stavu nemají na silnici co dělat je věc druhá. To je prostě účel TK, taková auta odhalovat. Není třeba v tom hledat nic jiného.
i20 1.1CRDi (2015)
Tak já vám všem odpovím: byl jsem v Autoštolu Kladno - Rozdělov, po zkušenostech co mám tak souhlasím s Hardcamem, STK Terri Slaný je na tom fakt strašně. O tom Tucsonu mě říkal ten technik, takže měl najeto 24 000 km a byl starej 5 let, byla to jeho první STK, no a ten kód chyby na čerpadle ten nevím, ale na diagnostice nic nevyskočilo, ani na palubce nic nesvítí, technik mi povídal, že chybu mám uloženou v řídící jednotce a po 3 dnech provozu se má sama smazat, sám jsem to nepochopil , nicméně STK+E mám dneska novou, takže Elantra může 2 roky drandit
-
- **
Se ti ta chyba smazala nějak rychle..Zundapp píše:Tak já vám všem odpovím: byl jsem v Autoštolu Kladno - Rozdělov, po zkušenostech co mám tak souhlasím s Hardcamem, STK Terri Slaný je na tom fakt strašně. O tom Tucsonu mě říkal ten technik, takže měl najeto 24 000 km a byl starej 5 let, byla to jeho první STK, no a ten kód chyby na čerpadle ten nevím, ale na diagnostice nic nevyskočilo, ani na palubce nic nesvítí, technik mi povídal, že chybu mám uloženou v řídící jednotce a po 3 dnech provozu se má sama smazat, sám jsem to nepochopil , nicméně STK+E mám dneska novou, takže Elantra může 2 roky drandit
i20 1.1CRDi (2015)
vystava otazka jestli ten debil na tom STK nenacetl historii a treba chtel neco vymanit za projiti,tak ti nevim,chtelo by tam poslat kontrolu,napis sem adresu toho STK a dame echo na patricne mista at se jim podivaji na zoubek
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Bohužel ano.Kim-Hyun-Sen píše:..A ty někoho kdo neprošel s novým autem znáš? ....
Sice ne H-acko,ale s Fordem. Řikal mi to servisák při servisu mého stroje jako zajimavost co se mu stala před pár dny přimo jemu.
Hyndai Elantra 1.6 79 kW, rok výroby 2001.
Na Kladne si ted davaj pozor, vyhodili dva mesice zpatky borce, kterej tam prijel s dymovnici Passat, nasledne jel do druhy, kde to za uplatek proslo, vratil se ke Stolovi a tam se jim vytlemil. Tu nejmenovanou STK navstivila kontrola a uz to zacalo litat. Btw, za me Kladno ne, nicmene, ja tam nejezdim delat vubec nic, divny mesto, divny lidi.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Tak, pro ty co chtějí vědět ten kód chyby, teď jsem si byl pro doklady od STK+E: "ECM palivový systém od vymazání závady - není hotovo (chyba1)", tak tohle mi tady naskočilo a ani po třech dnech se to nesmazalo, podle technika se mělo jezdit 3 dny v různých režimech (město, mimo město, sportovní jízda).