Hlavne 5w-40 mají s C3
Na 5w-30 jsem nekoukal. Podivej se jeste na olej Penrite HPR5. Ten je OK
Ještě poznámku k olejum Mobil. Poslal jsem fotografie mého zakoupeného oleje z Cardo ( Mobil1 New Life 0w-40) na Autorizovaného distributora maziv Mobil pro ČR - Maier & Korduletsch. Přece jenom ve me hlodala myslenka, ze by to mohl byt pancovany olej, zvlast ted po te velice kauze z oleji.
Zde je jich odpověď:
Děkuji Vám za Váš dotaz. Dle všech indicií, které jsem uviděla na Vašich fotografiích, si myslím, že jste zakoupil originál.
Balení 4 L se vyrábí skutečně pro střední a východní Evropu s tím, že se vše vyrábí ve stejném závodě a na stejných linkách jako pro západní Evropu, tudíž i olej v těchto lahvích je identický.
Za sebe dodam, ze baleni po 5l je urceno pro zapadni Evropu.
Takže tomu budu verit a na 3- garancku si povezu tento olej na vymenu.
Vyhoda oleju v kategorii 0w-40 je oproti 5w-40 ta, ze se vyrabi z jiného a lepšího základového oleje. Ze stejného a kvalitativne horsiho základového oleje, ze kterého se vyrabi 5w-40 tento olej vyrobit nelze
Proto olej kategorie 0w-. Timto ho dodelam, a v léte, až pujdu k soukromníkovi za další vymenu, tak použiju zbytek Millera a dokoupim k tomu dalšího:)
Vyhodu meneni oleje u soukromníka vidim v tom, ze ho nechá fakt dlouho vykapat a navíc muzu byt u vymeny přítomen. Dále me v lete ceka druhé antikorozni nastrikani spodku a dutin.
Mozna, ze jsem na tomhle moc "pintlich", ale vsem kdo jste nevidel Elu zespodu, tak vam radim se podivat jak je na tom. Je to spatny. Zrejme ale ted pojedu k jinému soukromnikovi - to se ale ještě casem uvidí