škubnutí při jízdě do zatáčky
Moderátoři: miooo, Moderátoři
škubnutí při jízdě do zatáčky
Za poslední tři dny se mě projevila opakovaně následující závada. Při jízdě i do mírné levé zatáčky sebou vozidlo najednou "škubne" směrem doprava, jakoby se sepnuL pohon 4x4, z pravého předního kola se ozve mírné bouchnutí. Potom už vozidlo jede normálně. Je to jako by došlo k prokluzu přední nápravy a sepnutí 4x4, ale děje se to i na suchu, čistém asfaltu. Udělá to tak 2x denně. Tuší někdo co by mohla bát příčina? Santa fe 2002, 2.0, 83kW 4X4
Hyundai Santa Fe 2003 2.0 CRDi 4X4, AUDI A4 1.8 T
- Reklama
- Richard555
Re: škubnutí při jízdě do zatáčky
Ahoj, ty tam máš na palubce tlačítko 4WDLOOK ? já jen mám pocit, že to el. připínání zadku se dělalo až na verze 92 Kw tedy od roku 2003. Pokud nemáš tlačítko máš tam pernamentní pohon 4x4 s viskozní spojkou....
Pokud to dělá v zatáčce, mohlo by to mít souvislost s ABS tedy kroužek, či čidlo......
A takové tlumené bochnutí někdy dělá prasklá přední pružina mnohdy v prvním závitu nahoře v tom bubnu a není to vůbec vidět.... akorát při zatížení jak to přeskočí tak bouchne.....
Pokud to dělá v zatáčce, mohlo by to mít souvislost s ABS tedy kroužek, či čidlo......
A takové tlumené bochnutí někdy dělá prasklá přední pružina mnohdy v prvním závitu nahoře v tom bubnu a není to vůbec vidět.... akorát při zatížení jak to přeskočí tak bouchne.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Re: škubnutí při jízdě do zatáčky
Ahoj, tlačítko 4WDLOCK mám na levé straně na dveřích, vedle ovládání oken. Ta závada se projeví jen po projetí levé zatáčky, ve chvíli, kdy srovnám řízení do roviny a mírně přidám plyn. Bohužel jen občas, spíš, když není auto v taho, ale jen při takovém následném "polechtání " plynu. Při jízdě vpravo to neudělalo nikdy.
Hyundai Santa Fe 2003 2.0 CRDi 4X4, AUDI A4 1.8 T