před pár týdny jsem měnil motorový olej vč. filtru. Od té doby se trápím s těsněním víčka olejového filtru. Gumové těsnění (velký "o" kroužek) mi po pár jízdách vždy vyleze zpod víčka a udělá na obvodu takovou výduť, kterou mi vytéká olej. Povolím víčko, kroužek se sám srovná - zaskočí zpátky, ale po pár jízdách je opět venku. Nezávisle na tom, zda jej dotáhnu hodně či málo. Kroužek samozřejmě mažu, aby "klouznul".
Už jsem bezradný a nevím co s tím. To těsnění bylo součástí filtru (ne originál ze servisu, ale náhražka) a mám podezření, že má moc velký průměr. Ne průměr obvodu ten je v pohodě, ale gumičky jako takové. Průměr toho těsnění (nebo také jeho výška) je 4 mm a mám pocit, že je to hodně. Že díky tomu nezapadne do "V" osazení nádobky filtru a tlak oleje mi ho pak vytlačí ven.
Proto bych se chtěl zeptat: má někdo také takovou zkušenost? Má někdo možnost změřit průměr té gumičky na originál těsnění? Díky všem za jakoukoliv radu.
Moc se mi teď nechce do originál servisu, protože mám strach z reakcí typu: ááá panáček chtěl ušetřit a hrabe se do něčeho čemu nerozumí a teď jsme mu dobrý .....
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Díky Zdeněk