Zapojenie kamery do orig. navigácie
Moderátor: Moderátoři
Re: Zapojenie kamery do orig. navigácie
Tohle je zrovna věc, která by se mi na autě líbila, ale zatím to vypadá s realizací bídně. Bohužel veškerá teorie ztroskotala na komunikaci po dvou drátech (M-CAN). Jakákoliv snaha o odposlech komunikace není zcela jednoduchá, obzvláště najít to co člověk potřebuje, není jednoduché. Možné řešením by byla jednotlivé jednotky odpojit a komunikovat s nimi např. přes CAN monitor, ale opět může být problém s tím, že jednotku je zapotřebí „probudit“ nějakým povelem a až pak očekávat nějaké další reakce a povely do navigace a dalších CAN zařízení.
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
- Reklama
- robertbulko
UPDATE: Potrvá to asi 2 týždne pokiaľ príde 4 pólový kábel na otestovanie VIDEO AUX IN. Dovtedy ešte asi otestujem myšlienku, ktorú som pôvodne zavrhol. Príšiel s ňou "Radar".
Pin 2 na PGS module, ktorý nie je použitý by možno mohol pomôcť. Je to informácia na úrovni "topiaci sa aj slamky chytá", ale prečo to nevyskúšať, keď iná možnosť je v nedohľadne? Budem musieť odmontovať PGS modul, lebo je k nemu dosť blbý prístup. Dočítal som sa, že pin 2 označený ako Power-SW (Front view camera switch ON input) je aktívny v stave LOW (Below 1V). Skúsim ho uzemniť v kombinácii s rýchlostnou pákou v stave D a IGN (zapalovanie) v stave ON. Možno motyka vystrelí. Len ma zaráža, že pin nesie názov "power switch".
P.S. Cez CAN cesta určite nepovedie. Jediná možnosť je nájsť cestu analógovú.
Pin 2 na PGS module, ktorý nie je použitý by možno mohol pomôcť. Je to informácia na úrovni "topiaci sa aj slamky chytá", ale prečo to nevyskúšať, keď iná možnosť je v nedohľadne? Budem musieť odmontovať PGS modul, lebo je k nemu dosť blbý prístup. Dočítal som sa, že pin 2 označený ako Power-SW (Front view camera switch ON input) je aktívny v stave LOW (Below 1V). Skúsim ho uzemniť v kombinácii s rýchlostnou pákou v stave D a IGN (zapalovanie) v stave ON. Možno motyka vystrelí. Len ma zaráža, že pin nesie názov "power switch".
P.S. Cez CAN cesta určite nepovedie. Jediná možnosť je nájsť cestu analógovú.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
- robertbulko
UPDATE: Pin 2 v PGS module je hluchý. Dokonca nie su na jeho ceste plošákom ani osadené súčiastky. Posledná možnosť = AUX IN.
- robertbulko
UPDATE:
PREDNÚ KAMERU PRE RADU KOMPLIKÁCIÍ DO ORIGINÁL NAVIGÁCIE ZAPÁJAŤ NEBUDEM. PO PRAVDE, NIE JE V MOJEJ MOCI TO UROBIŤ.
Na zapojení kamery stále pracujem, ale vyriešim ju inak. Týmto by som toto vlákno ukončil. Ďalšie info prinesiem neskôr v novom vlákne. Ďakujem všetkým za spoluprácu.
PREDNÚ KAMERU PRE RADU KOMPLIKÁCIÍ DO ORIGINÁL NAVIGÁCIE ZAPÁJAŤ NEBUDEM. PO PRAVDE, NIE JE V MOJEJ MOCI TO UROBIŤ.
Na zapojení kamery stále pracujem, ale vyriešim ju inak. Týmto by som toto vlákno ukončil. Ďalšie info prinesiem neskôr v novom vlákne. Ďakujem všetkým za spoluprácu.