Ahojte,
Budem onedlho kupovat i30cw s motorom 1.6MPi a ponuka sa moznost si priplatit za automaticku 6 stupnovu prevodovku.
Otazne pre mna je, ci sa to vyplati. Z cisto teoretickeho hladiska by som to bral ( jednoznacne zvysenie komfortu jazdy) ale z praktickeho hladiska neviem, ako by sa prejavila spotreba, udrzba a trvacnost auta napr. v mestskej premavke a pod. a ci tam je aj nejake uskalie v zimnej prevadzke a pod.
Poprosil by som teda niekoho, kto ma skusenosti s touto prevodovkou, ci sa oplati si za to priplatit, alebo ci je tam aj spojene riziko znacne zvysenych nakladov na prevadzku a udrzbu automatu a ci nie su problemy so spolahlivostou.
Dakujem Vam
Marek
Kupa i30cw 1.6MPi: automat alebo manual?
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
- Reklama
Re: Kupa i30cw 1.6MPi: automat alebo manual?
Ahoj je to pro takovou pohodovou jízdu, moc si to nerozumělo při požadavku na rychlé seřazení při předjíždění a tlačilo to otáčky na hranici volnoběhu a částečně mě dost iritovalo neustálé přeřazování při pomalejší jízdě obcí. Motor na to nemá krouťák, s dieslem by to fungovalo lepe. Já jsem stará konzerva, takže bych dal přednost klasickému hydroměniči (bohužel se nedělá) a nebo bych vzal manuál, který je podle mě lepší volbou, pokud z nějakého důvodu nemá řidič problém se řazením. Třeba koncernové DSG je o třídu jinde. (alespoň to dělali do roku 2014 ty dnešní normálně škubou od novoty a to je uplně příšerný a odůvodnění prý je, že to zákazníci chtějí.... někdy skutečně vývoj nechápu. Za mě Cvvt + manuál.
Ak si planujes auto nechat dlhsiu dobu, aj po skoncení záruky tak radsej manual. Lebo pripadne poruchy automatu dast zatazia tvoju penazenku. Jazdil som takým automatom a nieje to az take zle ale ja osobne radsej preferujem manual .. Treba sa dohodnut z predajcom a nech ti da vyskusat automat a potom sa rozhodnes.
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
No ja som sa uz stihol rozhodnut, mam objednane i30cw family ruby wine a manual s 1.6MPi.. priplatil som si este za autoradio s navi znacky icartech...