Montáž držáku kol + střešních boxů - na nové Santa Fe...

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

SuperMUF
**

Montáž držáku kol + střešních boxů - na nové Santa Fe...

Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj,

Jsou Vánoce a tak jsem zatoužil učiniti sobě a přítelkyni radost : koupil jsem si všemi opěvované nosiče kol Thule ProRide 591. jenže ejhle... ono to jde přidělat do T drážky nebo na menší příčník než má Santička ... Chtěl jsem koupit adapter T ( originální příslušenství Hyundai ) ale v sadě jsou jen 4 redikce kdežto na 2 nosiče potřebuji 6 redukcí ... ale hlavně je to takovej hybrid nechutnej a nelíbí se mi jak to tam je jako na kuří nožce ...

Thule dodává šílený kvanta různejch redukcí a mezikusů na všechny možný držáky ... Ale nikde se mi nikdo s tím nechce hledat a na stránkách Thule.com chodí v Thule Guide vše jen ne Santa Fe - hodí to chybu

Prosím poraďte mi jaký mezikus který by obepnul příčník Santičky mám koupit, hlavně jeho PartNumber pro objednání ...

Díky mooooc ... :lol:
Naposledy upravil(a) SuperMUF dne 03 led 2007, 17:25, celkem upraveno 3 x.
Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010

Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
Reklama

kozich
*

Příspěvek od kozich »

SuperMUFE,
obávám se, že máš tyto 3 možnosti:

- koupit tebou zmiňované redukce
- koupit od Thule nové příčníky a nahradit jimy ty originální
- vrátit Thule Pro Ride a pořídit si jiný typ nosiče (na zadní dveře) nebo ještě lépe na tažné zařízení (ten od Thule je super)
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

anebo vozit kola v kufru jako já :)
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
kozich
*

Příspěvek od kozich »

Zdenku,
tak jsem se byl podivat u Neumaxu v Praze 4 a zjistil, ze lze na novou Santu s integrovanymi pricniky koupit jeden ze dvou dostupnych ALU nosicu s drazkami.

1. Atera (Nemecko) - cena cca 4300,- Kc
http://www.neumax.cz/obchod/hyundai-san ... ci-ars226/

Zpusob montaze:
http://www.atera.info/upload/produkte_pdf/044143.pdf

Zkousel jsem ji dat na Santu a pasuje tam. Akorat je potreba si udelat znacku, abys dodrzel spravnou vzdalenost mezi prednim a zadnim pricnikem.

2. Thule (Svedsko) - cena cca 6000,- Kc

http://www.neumax.cz/obchod/hyundai-san ... i-ths3884/

Nazivo jsem nevidel, protoze nemeli komplet (chybel jim dil 3024)
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

Takže vyřešeno ...

1. oddělal jsem originální příčníky ( ten plast vzadu jsem měl strach že urvu a najednou cvak a byl dole ... jen se nebát :-) )

2. koupil jsem si originál : E82002B150 Střešní nosič pro OE podélníky, černý / 3 747 / 4 459

3. nasadil jsem ho tam, je to trošku vyšší než původní ... je to klasický model běžně zvaný "čtyřhranná tyč" / ( oproti tomu E82002B050 Střešní nosič stříbrný - příčníky - je takzvaná "Aero tyč s T drážkou" )

4. a mám veškeré příslušenství které jsem kdy koupil bez problému nasaditelné : rakev Neumann, držák lyží Neumann i ty cyklo Thule ProRide

5. a hlavně je to širší ( když si vezmeš že ten původní příčník měl velmi omezenou šířku na kterou šlo něco smysluplně připevnit vinou elegantního oblého náběhu z boku ) - je to celé rovné a přesto vlastně o i kousek širší než kolejnice na střeše - a tak hodím vedle držák na 6 páru lyží Neumann a ještě rakev ... nebo 6 kol .... ( a je to tak vysoký že ty sjezdové lyže mhou být i vázáním dolů což není vždy tak obvyklé u jiných aut )

Takže není třeba kupovat nějaké zázračné Thule příčníky a perfektně vyhoví i ty originál Hyundai ... kdo chce použít - řekněme levnější - jako já - použije model 4hranná tyč, kdo má již z dříve příslušenství na T drážku koupí Aero tyč ...

A to jsem si ještě před tím nechal vrtat ty otvory aby šli originál příčníky až dopředu ... tady nejsem ničím omezovaný a ty přídavné příčníky si dám kam chci ...

A to nejlepší nakonec : vlastně to nebylo ani tak drahý jak jsem se bál ( při čtení rad výše ) a Thule ProRide nemusím vracet a kupovat ty hnusný orignal Barracudy

Škoda jen že ten můj dokoupený příčník nemá zamykání ale je jen na speciální TORX s hrotem uprostřed ... ( ale moje předchozí autíčko mělo pro změnu zase příčníky na 5hranný imbus a taky byly bez zámku - a taky originál příslušenství )

P.S. myslím že jsem tímto zároveň odpověděl na dotazy ohledně rakví - prostě tímto způsobem nejste naprosto limitovaní a to je SUPER !!!

Obrázek

kozich
*

Příspěvek od kozich »

SuperMUFE,
jsem přesvědčern, že origo ALU příčník E82002B050 nejde upevnit stejně jako ten čtyřhran E82002B150 do podélníků, ale za dveře.

Aspoň mi to tvrdili u prodejce Hyundai a z katalogu příslušenství je to také patrné (http://www.hyundai.cz/download/prisluse ... antafe.pdf).

Proto ty "zázračné" držáky od Thule apod. Pokud bych chtěl čtyřhran, tak vezmu ten originál, který si popisoval.

Michal
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

Nazdárek Kožichu,

samozřejmě je možné, že jsem se nechal unést těmi mými 4hrannými příčníky a na ten model s T drážkou jsem ani nepomyslel ... a tedy mne ani nenapadlo že by to mohlo být jinak ...

neviděl jsem ho takže nemohu než připustit že je to jinak, nic to ale nemění na tom že to je také funkční řešení jak mít univerzální nosič s T drážkou... byť třeba způsobem který Ty nepreferuješ ...

kozich
*

Příspěvek od kozich »

V pohodě.

Mimochodem, kolik si řekli v servisu za tu úpravu originálních příčníků.
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

Vlastní úprava pro posun příčníku dopředu = vyvrtání 1 dírky do vodících kolejnic na každé straně auta skoro co nejvíc vpředu ... do nich se zachycuje čep zabraňující pohybu příčníků ( ovládaný těmi páčkami na straně )

a protože dealer uznal že se jedná o chybu ( politik by řekl "vlastnost" ) vozu a že znemožňuje řádné užívání příčníků pro standardní střešní boxy, tak mi to udělali za 20 minut ZDARMA ... je to přece jen schválená modifikace
:lol:

P.S. dealer je firma AUTOCENTR HUDEC Nové Město na Moravě - super přístup k zákazníkům - to víš na malém městě se musí asi podstatně víc ohánět než někde v Praze ... :wink:

dudl
**

nosic

Příspěvek od dudl »

ma niekto skusenosti s nosicom byciklov na zadne dvere ,ci to nederie lak a pod.
Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

O držáku na zadní dveře sice nic nevím, ale pročetl jsem si předchozí příspěvky a zjistil jsem, že mne napadlo řešení ohledně příčníků, které nikdo nezmiňuje.
Z minulého SF mi zbyly nosiče lyží pro klasický obdélníkový příčník. A protože jsem nedávno řešil na poslední chvíli jednoho pasažéra v autě navíc a nemohl jsem dát lyže klasicky přes sklopené zadní sedadlo, tyto nosiče jsem jednoduše přivázal gumycukama k origo příčníkům. Bylo to nouzové řešení, ale v pohodě to zvládlo cestu do Alp a zpět.
A teď k tomu nápadu: když jsem tak vázal, zjistil jsem že origo úchyt na nosiči lyží ( a to bude asi platit pro většinu příslušenství) je o dost užší než samotný příčník. Proto se chystám příčníky provrtat dle rozteče držáků pro obdélníkový příčník a úchyt nosiče jednoduše provleču příčníkem, místo toho aby ho obepínal. Na vzniklé dírky pak mohu po odmontování použít záslepky, a nebo uvažuji o tom, že nosič nechám namontovaný a budu sundavat celý příčník. Otázkou je, kolik nasazení a sundání by zvládly ty zadní plasty.
Snad jsem nikoho tímto primitivním řešením nepohoršil, ale říká se, že občas ty nejjednodušší řešení bývají nejefektivnější...... :lol:
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
NUNES
*

Příspěvek od NUNES »

Zdeněk ČB píše:O držáku na zadní dveře sice nic nevím, ale pročetl jsem si předchozí příspěvky a zjistil jsem, že mne napadlo řešení ohledně příčníků, které nikdo nezmiňuje.
Z minulého SF mi zbyly nosiče lyží pro klasický obdélníkový příčník. A protože jsem nedávno řešil na poslední chvíli jednoho pasažéra v autě navíc a nemohl jsem dát lyže klasicky přes sklopené zadní sedadlo, tyto nosiče jsem jednoduše přivázal gumycukama k origo příčníkům. Bylo to nouzové řešení, ale v pohodě to zvládlo cestu do Alp a zpět.
A teď k tomu nápadu: když jsem tak vázal, zjistil jsem že origo úchyt na nosiči lyží ( a to bude asi platit pro většinu příslušenství) je o dost užší než samotný příčník. Proto se chystám příčníky provrtat dle rozteče držáků pro obdélníkový příčník a úchyt nosiče jednoduše provleču příčníkem, místo toho aby ho obepínal. Na vzniklé dírky pak mohu po odmontování použít záslepky, a nebo uvažuji o tom, že nosič nechám namontovaný a budu sundavat celý příčník. Otázkou je, kolik nasazení a sundání by zvládly ty zadní plasty.
Snad jsem nikoho tímto primitivním řešením nepohoršil, ale říká se, že občas ty nejjednodušší řešení bývají nejefektivnější...... :lol:
Ahoj Zdeňku,
považuji to za výborný nápad. Santa Fe mám chvíli a tento problém zrovna řeším a upřímně nechce se mi dokupovat další a další příčníky.
Zamo
**

Příspěvek od Zamo »

pokazil se mi mechanizmus zadniho pricniku - nezamyka, nevraci zpet, musi se po nem klepat aby vylezly jistici koliky a packy jakz takz dosedly k pricniku. Ani prostriknuti WD sprayem nepomohlo.
SF 2,2 CRDi VGT 4x4 A/T / H1 VAN6 2,5CRDi / iX35 2.0 GDi 4x4 / i20
dudl
**

nosic

Příspěvek od dudl »

Zamo píše:pokazil se mi mechanizmus zadniho pricniku - nezamyka, nevraci zpet, musi se po nem klepat aby vylezly jistici koliky a packy jakz takz dosedly k pricniku. Ani prostriknuti WD sprayem nepomohlo.
ked dojdu spraye skus rucnu
namornik
*

Příspěvek od namornik »

nosic na zadni dvere mam. Je to fajn, ale nesmis mit spojler. Lonsky rok jsem ho tam mel 5 mesicu v kuse. Pri montazi se tam nejdrive nalepi paska podobna isolepe, takze s lakem problem zadny. Nevim, jak to bude vypadat az budu chtit sundat tu isolepu.

SF 2,2 CRDI
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“