Stráta vykonu motoru
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
-
Stráta vykonu motoru
Ahoj tak se mi začalo stavat že motor když je studeny stratí výkon a to doslova,když přidám "plyn" motor se začne dusit musim pustit plyn aby to začalo jet normálně ! někdy se to opakuje i 3x po sobě !
navíc když je motor studeny srmdí nehorazně z vyfuku benzin
další problem, že až se motor zahřeje tak žere jako ruská ponorka po mněstě od 9 a to pokud se doslova plazím 60kmh , do 12.4 litru když tomu trochu dam 80kmh , na dalnici se nedostanu pod 8.3 litru ! a to jedu max 130 kmh , jezdim sam a auto prázdné !
tak nevím kde je zakopany problem
a hlavně mi nepiště že je to stylem jízdy jezdim pořát stejně ! a před cirka mněsícem to bylo v pořádku spotřeba do 6.4 litru mněsto
děkuji za nápady
navíc když je motor studeny srmdí nehorazně z vyfuku benzin
další problem, že až se motor zahřeje tak žere jako ruská ponorka po mněstě od 9 a to pokud se doslova plazím 60kmh , do 12.4 litru když tomu trochu dam 80kmh , na dalnici se nedostanu pod 8.3 litru ! a to jedu max 130 kmh , jezdim sam a auto prázdné !
tak nevím kde je zakopany problem
a hlavně mi nepiště že je to stylem jízdy jezdim pořát stejně ! a před cirka mněsícem to bylo v pořádku spotřeba do 6.4 litru mněsto
děkuji za nápady
I20 Active T-GDI 88kw 2016
--------------------------------------------------------------
Nepřeji si aby na moje příspěvky reagoval Mirus30 !!!
a Axel.Foley ! Vendelín ! only_one ! a slabostka!!!!
- Reklama
Re: Stráta vykonu motoru
-> servis, může být špatná lamba, vstřik(y) nebo něco co směs obohacuje přes příliš (váha a pod)
Diagnostika určitě závadu najde. Každopádně je směs příliš bohatá, proto ten zápach benzínu z výfuku a vysoká spotřeba. Moderní motory mají spoustu čidel a snímačů, které někdy hlásí řídící jednotce nesmysly. A ta na ně bohužel reaguje ...
-
- **
Jak píšou kluci nade mnou, váha vzduchu nebo některé z čidel teploty a pod. Hlavně jeď do servisu co nejdříve, hrozí že tou bohatou směsí odrovnáš katalyzátor.
i20 1.1CRDi (2015)
Tak tak prvně diag... A pak řešit..... Ale co nejrychleji
Fabia TSi
old I30 1,6 GDI
old Roomster 1.9TDi 184ps :-)
old I30 1,6 GDI
-
Tak jsem byl v pátek v servisu a hadejte diagnostiky nic nenašla klasika
změn servis. chce to někoho, kdo se tomu pověnuje podrobnějším testem a citem
-
Tak to je taky trochu problem jsem z ostravy .. a tady jsou jen dva autorizáky oba dva stojí za starý hounou
Ale co jsme vypozoroval , tak čím viší teplota venku tím větší to má spotřebu , typuji najký čídlo teploty případně vaha vzduchu nebo podobně
Ale co jsme vypozoroval , tak čím viší teplota venku tím větší to má spotřebu , typuji najký čídlo teploty případně vaha vzduchu nebo podobně
teoreticky bych to mohl napíchnout a juknout na čidla.....
Fabia TSi
old I30 1,6 GDI
old I30 1,6 GDI
-
zaleží co máš za diagnostiku ? navíc po poslednim co to na garančce asi flešly najké jednotky jelikož už mi nejde servisní menu v radiu a chová se jinak odmražovaní předního okna , po dotazu jestli něco flešovaly samozřejmně tvrdily že a že si mo to zdá že se mi jinak chová odmražovaní před okna a v radiu pry žadný servisní menu není vtipalci !
navíc se mi doneslo že hunday davala novy firmware do řj aby nešly chipovat , nevím co je na tom pravda
co se týká servisu tak z raly servisem jsem definitivně skončil po zištění že kradou ! když jsem to mněl na prvni garančce tak jsme jasně chtěl vymněnit kabinové filtr , ve vyučtovaní byla cena za kabinový filtr ale vymněněny nebyl bohužel jsem to zistil až tedka
A taky co za praci bys chtěl ? mam na mysly kolik stojí tvuj čas
navíc se mi doneslo že hunday davala novy firmware do řj aby nešly chipovat , nevím co je na tom pravda
co se týká servisu tak z raly servisem jsem definitivně skončil po zištění že kradou ! když jsem to mněl na prvni garančce tak jsme jasně chtěl vymněnit kabinové filtr , ve vyučtovaní byla cena za kabinový filtr ale vymněněny nebyl bohužel jsem to zistil až tedka
A taky co za praci bys chtěl ? mam na mysly kolik stojí tvuj čas
Nic nechcu aspoň juknu na jiné auto ..... Mám sice jenom OBD diag, ale čidla by to mělo ukázat.... ( už šetřím na jinou diag)
Příští měsíc mně čeká garančka tak nevím jestli do Rely pojedu......
Příští měsíc mně čeká garančka tak nevím jestli do Rely pojedu......
Fabia TSi
old I30 1,6 GDI
old I30 1,6 GDI
pokud servis neměl žádnou chybu, tak ty s Live datama na OBDII nezjištíš nic. Maximálně tak teplotu nasávaného vzduchu s porovnáním se skutečností a můžeš koukat na funkci lambády, ale pokud by lambda byla nefunkční a a mimo toleranci už by svítil milouš a řval by jako posedlej. Ale přicpanej katalyzator nebo nějaký díl vejfuku a podobné vtipně smutné závady horko těžko s počítačem
-
ano taky si myslím že OBD nic nenajde mám ho taky a všechno v mezich "normy"
pokud by byl přicpaný katalizátor tak by auto mnělo mít menší výkon ne ? ale auto jede normálně akorát žere
pokud by byl přicpaný katalizátor tak by auto mnělo mít menší výkon ne ? ale auto jede normálně akorát žere
cokoliv čím omezíš průchod na výfuku poveden k nárůstu spotřeby. Ucpeš trubku, to se někde musí projevit. Klidně ti mohla do vejfuku vlézt myš a někde tam pochcípnout a přicpat. Je to extrém, ale není to nic co by nebylo možné . Protože cokoliv jiného, mě přijde tak, že by musel emisní systém postavit do pozoru a vyhodnotit jako chyby. Missfire informace jsou sledované už od krále klacka, poměry na vejfuku pohlídají lambdy takže pokud by protejkal vstřik tak by to musela lambda zjistit..
Můžeš mít i ucpanej vzduchovej filtrn a přívodu, taky by stálo za to na něj kouknout zdali není chyba na vstupu. NO a pak přichází taky ke slovu zde celkem často diskutující téma rozpad katalyzátoru, který vymleje motor jemnými částečkami. Pak by spotřeba mohla být klidně na místě a může to být lístek pro nový motor. Jenže to by servis, kde má mechanik alespon polovinu mozku měl zjistit.
Můžeš mít i ucpanej vzduchovej filtrn a přívodu, taky by stálo za to na něj kouknout zdali není chyba na vstupu. NO a pak přichází taky ke slovu zde celkem často diskutující téma rozpad katalyzátoru, který vymleje motor jemnými částečkami. Pak by spotřeba mohla být klidně na místě a může to být lístek pro nový motor. Jenže to by servis, kde má mechanik alespon polovinu mozku měl zjistit.
Tlaky ve válcích nechej změřit. To by s tím katem mohlo souviset.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG