Chybějící kontrolka na světla
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Jsem vycházel z toho, že tady chtějí kluci něco neorig co by je hlídalo, že mají rozsvíceno - netvrdím, že je to nejlepší řešení ale pokud bych si zvykl že musí svítit ABS (který nemám) a tím svítí světla tak mi to to co chci - tj. hlídat před pokutami - pomůže. Že je to tak ožehavé na STK je dobrý poznatek. Kam ale dát rozumně zelenou žárovku bez nějakých destrukčních zásahů do designu?
Getz 1.3 - 09/05 - silver, vlastní přibastlení centrálu a komplet vytlumení mirelonem
- Reklama
Automatika na světla
Tak to mám hotový. Popis instalace je tady.vlkobass píše:Nezapomeň nafotit montáž a použité díly do technické sekce, určitě se to někomu hodí.. třeba i mnevipe píše:Poptával jsem u prodejce automatiku na světla. Cena 550,- Kč + montáž 1200,- zdá se mi to přehnané. Udělám si sám šikovné české ručičky zvládnou cokoliv.
Getz 1.3 i Champion
Dík
Automatický spínač koupíš na Aukru nebo u dealera Hyundai.
Upravuju tu cenu dneska jsem se přesvědčil na vlastní oči a ne po telefonu, automatika na světla + montáž 1200,-Kč.
Naposledy upravil(a) vipe dne 28 kvě 2006, 21:26, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,kamarádům a známým montuju samobudící piezopískátko za dvacku,do obvodu ovládání světel,tak že po zapnutí zapalování a nezapnutých potkávacích světlech piezo decentně upozorní že by to chtělo rozsvítit.Je to velmi jednoduché,levné a účinné,a hlavně s minimálním zásahem do el.instalace (důležité u aut v záruce).Je to možná dobré přiřadit i k automatice rozsvícení kdyby se po....a
Toz porad, jak na toMydloch píše:Ahoj,kamarádům a známým montuju samobudící piezopískátko za dvacku,do obvodu ovládání světel,tak že po zapnutí zapalování a nezapnutých potkávacích světlech piezo decentně upozorní že by to chtělo rozsvítit.Je to velmi jednoduché,levné a účinné,a hlavně s minimálním zásahem do el.instalace (důležité u aut v záruce).Je to možná dobré přiřadit i k automatice rozsvícení kdyby se po....a
Už jsem to popsal na jiném tematu, ale mám zapojen automat na svícení za 580 Kč, k tomu navíc na palubce vypínač za dvacku, takže to celé mohu vypnout, např. při stání s nastartovaným motorem a navíc tam borec přidal dvě diody, takže svítí i parkovačky s palubkou a dálková světla jdou přepínat spinačem vlevo/ bez otáčení spínače/ a navíc fungují í mlhovky. Sednu nastartuji zapnou se automaticky světla a po vypnutí klíčku zhasnou.Otočný spínač teď prakticky nepoužívám k zapínaní světel jedu přes ten automat.Kontrolku potkávaček nepotřebuji protože vím, že to zapnul automat.Navíc to poznám podle pohasnutí hodina nebo si přepnu na dálková a svítí modrá kontrolka. S tím automatem je to super !
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Kontrolka na světla se dá dodělat. Demontujeme přístrojovku v přístrojové desce je volná kontrolka žhavení koupíme svítící diodu s velkým svitem do modra k tomu patřičný odpor a buď to můžeme napájet přímo na foli nebo si zeženeme patici od kontrolky a napájíme to do ní. Druhý konec svedeme na přepínač světel.Žhavení je oranžové dioda svítí do modra a výsledný efekt je že kontrolka žhavení svítí zeleně
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam automatiku na sonate domontovanou v servise a mam to tu vyhodu, mi sviti i dalkova a mlhova svetla aniz bych musel jeste rucne zapinat svetla. Stalo me to i s praci kolem 1200kc v Hyundai Ceska Trebova. Jo a samo, taky jde ta automatika vypnout.
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
Vyhodili Ta z TK za taku blbost ? to je sila... a zaroven vidis, ako ten isty pracovnik berie od majitela napriklad Skoda 105 priamo na verejnosti 500 korun z ruky do ruky bez akehokolvek maskovania !Martin píše: Nechci ti brát iluze, ale kontrolka na světla musí mít zelenou barvu a taky předpisovej symbol . Já myslím, že kontrolka na ABS je oranžová a červená, ale určitě ne zelená. Mluvím ze zkušenosti, protože mne kvůli barvě kontrolky vyhodili na technické !
Getz 1.4 2006
Jo to je možný protože máte úplně jiný zapojení a ovládání světel.hlobilp píše:Mam automatiku na sonate domontovanou v servise a mam to tu vyhodu, mi sviti i dalkova a mlhova svetla aniz bych musel jeste rucne zapinat svetla. Stalo me to i s praci kolem 1200kc v Hyundai Ceska Trebova. Jo a samo, taky jde ta automatika vypnout.