Chybějící kontrolka na světla

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Benedikt
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benedikt »

Jsem vycházel z toho, že tady chtějí kluci něco neorig co by je hlídalo, že mají rozsvíceno - netvrdím, že je to nejlepší řešení ale pokud bych si zvykl že musí svítit ABS (který nemám) a tím svítí světla tak mi to to co chci - tj. hlídat před pokutami - pomůže. Že je to tak ožehavé na STK je dobrý poznatek. Kam ale dát rozumně zelenou žárovku bez nějakých destrukčních zásahů do designu?
Getz 1.3 - 09/05 - silver, vlastní přibastlení centrálu a komplet vytlumení mirelonem
Reklama

vipe

Automatika na světla

Příspěvek od vipe »

vlkobass píše:
vipe píše:Poptával jsem u prodejce automatiku na světla. Cena 550,- Kč + montáž 1200,- zdá se mi to přehnané. Udělám si sám šikovné české ručičky zvládnou cokoliv. :lol:

Getz 1.3 i Champion
Nezapomeň nafotit montáž a použité díly do technické sekce, určitě se to někomu hodí.. třeba i mne 8)

Dík
Tak to mám hotový. Popis instalace je tady.
Automatický spínač koupíš na Aukru nebo u dealera Hyundai.
Upravuju tu cenu dneska jsem se přesvědčil na vlastní oči a ne po telefonu, automatika na světla + montáž 1200,-Kč.
Naposledy upravil(a) vipe dne 28 kvě 2006, 21:26, celkem upraveno 1 x.
Mydloch
*

Příspěvek od Mydloch »

Ahoj,kamarádům a známým montuju samobudící piezopískátko za dvacku,do obvodu ovládání světel,tak že po zapnutí zapalování a nezapnutých potkávacích světlech piezo decentně upozorní že by to chtělo rozsvítit.Je to velmi jednoduché,levné a účinné,a hlavně s minimálním zásahem do el.instalace (důležité u aut v záruce).Je to možná dobré přiřadit i k automatice rozsvícení kdyby se po....a :shock: :D
Felotron

Příspěvek od Felotron »

Mydloch píše:Ahoj,kamarádům a známým montuju samobudící piezopískátko za dvacku,do obvodu ovládání světel,tak že po zapnutí zapalování a nezapnutých potkávacích světlech piezo decentně upozorní že by to chtělo rozsvítit.Je to velmi jednoduché,levné a účinné,a hlavně s minimálním zásahem do el.instalace (důležité u aut v záruce).Je to možná dobré přiřadit i k automatice rozsvícení kdyby se po....a :shock: :D
Toz porad, jak na to ;)
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

To vipe .. Chtel jsem se kouknout na ty tvoje odkazy, ale asi delam neco blbe ty tvoje okazy me nefunguji ..
Hodi me to """ Jéje nastala chyba."""
Delam neco blbe ????
Dik
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
vipe

Příspěvek od vipe »

Už je to OK zrovna jsem to opravil byl tam odkaz na původní umístění. Sory :wink:
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Vita píše:To vipe .. Chtel jsem se kouknout na ty tvoje odkazy, ale asi delam neco blbe ty tvoje okazy me nefunguji ..
Hodi me to """ Jéje nastala chyba."""
Delam neco blbe ????
Dik
Vito!!! :o Odkazy od Vipeho fungují!! :wink: Zkus to znovu!!! :) :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Mydloch
*

Příspěvek od Mydloch »

to felotron :napiš model (Accent ?),ročník,typ motoru,můžu ti zjistit barvy drátů na který to napíchneš. Jde jenom o připojení dvou drátků rychlospojkama poblíž konektoru ovladače světel.
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Už jsem to popsal na jiném tematu, ale mám zapojen automat na svícení za 580 Kč, k tomu navíc na palubce vypínač za dvacku, takže to celé mohu vypnout, např. při stání s nastartovaným motorem a navíc tam borec přidal dvě diody, takže svítí i parkovačky s palubkou a dálková světla jdou přepínat spinačem vlevo/ bez otáčení spínače/ a navíc fungují í mlhovky. Sednu nastartuji zapnou se automaticky světla a po vypnutí klíčku zhasnou.Otočný spínač teď prakticky nepoužívám k zapínaní světel jedu přes ten automat.Kontrolku potkávaček nepotřebuji protože vím, že to zapnul automat.Navíc to poznám podle pohasnutí hodina nebo si přepnu na dálková a svítí modrá kontrolka. S tím automatem je to super !
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Heitel Vladimír

Příspěvek od Heitel Vladimír »

Kontrolka na světla se dá dodělat. Demontujeme přístrojovku v přístrojové desce je volná kontrolka žhavení koupíme svítící diodu s velkým svitem do modra k tomu patřičný odpor a buď to můžeme napájet přímo na foli nebo si zeženeme patici od kontrolky a napájíme to do ní. Druhý konec svedeme na přepínač světel.Žhavení je oranžové dioda svítí do modra a výsledný efekt je že kontrolka žhavení svítí zeleně
hlobilp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlobilp »

Mam automatiku na sonate domontovanou v servise a mam to tu vyhodu, mi sviti i dalkova a mlhova svetla aniz bych musel jeste rucne zapinat svetla. Stalo me to i s praci kolem 1200kc v Hyundai Ceska Trebova. Jo a samo, taky jde ta automatika vypnout.
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
Petela
*

Příspěvek od Petela »

Martin píše: Nechci ti brát iluze, ale kontrolka na světla musí mít zelenou barvu a taky předpisovej symbol :roll: . Já myslím, že kontrolka na ABS je oranžová a červená, ale určitě ne zelená. Mluvím ze zkušenosti, protože mne kvůli barvě kontrolky vyhodili na technické :shock: !
Vyhodili Ta z TK za taku blbost ? to je sila... a zaroven vidis, ako ten isty pracovnik berie od majitela napriklad Skoda 105 priamo na verejnosti 500 korun z ruky do ruky bez akehokolvek maskovania ! :evil:
Getz 1.4 2006
vipe

Příspěvek od vipe »

hlobilp píše:Mam automatiku na sonate domontovanou v servise a mam to tu vyhodu, mi sviti i dalkova a mlhova svetla aniz bych musel jeste rucne zapinat svetla. Stalo me to i s praci kolem 1200kc v Hyundai Ceska Trebova. Jo a samo, taky jde ta automatika vypnout.
Jo to je možný protože máte úplně jiný zapojení a ovládání světel. :cry:
Tomikp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomikp »

Heledte chlapi a nebylo by jednodužší napsat a poslat do Koreje takový malý poznatek a návrh, jestli by jim nevadilo dát tam do palubky jednu titěrnou funkční žárovičku navíc.
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
haryk
**

Příspěvek od haryk »

Je pravda,že na konci cesty nás pípátko upozorní,že jsme nezhasli,ale abysme rozsvítili? strejda si tuhle udělal jako samolepku na desku,kde má napsáno: SVĚTLA, OBEC=50,SILNICE 90, DÁLNICE 130...a když do auta vleze,hned ho to bací do očí,mně to přijde jako nejlacinější úprava.... :D :P :lol:
Getz UG 1341
Odpovědět

Zpět na „GETZ“