Nadpis hovori za vsetko... Som zvedavy co si o tom myslite. Je to podla vas rozumna alternativa k H7, alebo vyhodene peniaze a kolegovanie si o problemy ?
Ak ide o legislativu, tak som nikde nenasiel, ze by boli LED zakazane (asi sa hlavne jedna o teplotu svetla). Urcite je to aj na posudeni policajta/STK. Kde-kade sa pise, ze nemaju homologizaciu, ale v zakone sa nepise co presne su stretavacie svetla :
Kód: Vybrat vše
EHK OSN č. 48:
Stretávacím (tlmeným) svetlometom“ sa rozumie svietidlo používané na osvetlenie vozovky pred vozidlom bez toho, aby nepatrične oslňovalo alebo iným nevhodným spôsobom obťažovalo vodiča prichádzajúceho z opačného smeru alebo iných účastníkov cestnej premávky.
Do uvahy tiez prichadzaju veci ako spojitost svetla (LED su ovela zubatejsie ako klasicke vlaknove ziarovky), ohol vyzarovania a ohnisko vzhladom k svetlometu (nech to neoslnuje protiiduce auta), vyzarovane teplo (oproti H7 asi nebude vacsie, snad...).
Rozmyslam nad niecim takymto : http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... denie=1&c=
Viem, ze vacsina ludi LED do stretavaciek neodporuca, len by som chcel vediet ci je situacia naozaj taka zla