otáčky motoru
Moderátoři: frawd, Moderátoři
otáčky motoru
Ahoj,mám 1,6,při nastartování studeného motoru mi vyběhnou otáčky na 2000 ot,min.,i odpoledne když je pařák např.,je to normální nebo je někde zrada? Jinak z ix kem max. spokojenost.
- Reklama
Re: otáčky motoru
Motor je zahřátý při 90 ` C. Toho bez nastartování a projetí nedosahnes ať je okolní teplota jaka chce.
jj,jasné,jen se mi zdá 2000ot trochu dost,nevím,možná je to u normální,proto se ptám,u jiného auta to tolik nebylo co jsem mnělmilda h píše:Motor je zahřátý při 90 ` C. Toho bez nastartování a projetí nedosahnes ať je okolní teplota jaka chce.
Já mám tak 16-1700 a po pár vteřinách to jde dolů. Jestli je auto nové, může být.
[quote="milda h"]Já mám tak 16-1700 a po pár vteřinách to jde dolů. Jestli je auto nové, může být.[auto má najeto 3000km,má představa je taky taková kolem 16-1700,ale pak to jde už rychle dolu,to jo,akorát ty první otáčky že vyletí na 2t to mně zaráží,jinak pak už v poho,
Raficka vyběhne a hned padá, tak bych se toho nebál. Nájezd zatím není velký, hlavně ho po nastartování nenechávej dlouho klapat na volnoběh kvůli promazání celého motoru.
uvídím co to bude dělat až se ochladí v zimě,jestli se otáčky nezvýší ještě na vícmilda h píše:Raficka vyběhne a hned padá, tak bych se toho nebál. Nájezd zatím není velký, hlavně ho po nastartování nenechávej dlouho klapat na volnoběh kvůli promazání celého motoru.
jj,děkuji,jsem klidnějšímilda h píše:Myslím si že neee
klidně pište i jiný jaký máte na to názor,nebo jak to máte u vašich ,budu jenom rád
Volnoběžné otáčky motoru po cca 200 - 300 metrech 800 ot = OK.
Ale nemůžu si zvyknout na toto: venku 30st auto po nastartování 1 500ot, sytič - rozjezd na 1 = ok, přeřazení na 2 a auto stále na sytič a bez plynu vyletí jako šíp. Po 200/300 metrech otáčky spadnou do normálu. Je toto normální stav? Jde mě spíše o to, abych při vyjíždění na 2 z parkoviště někoho nesrazil.. sosacek
IX 20, 14ka motor - 15ky gumy, cca 2500km - 6,2 spotřeba / jinak spokojenost
Ale nemůžu si zvyknout na toto: venku 30st auto po nastartování 1 500ot, sytič - rozjezd na 1 = ok, přeřazení na 2 a auto stále na sytič a bez plynu vyletí jako šíp. Po 200/300 metrech otáčky spadnou do normálu. Je toto normální stav? Jde mě spíše o to, abych při vyjíždění na 2 z parkoviště někoho nesrazil.. sosacek
IX 20, 14ka motor - 15ky gumy, cca 2500km - 6,2 spotřeba / jinak spokojenost
TEĎ mi to začalo dělat iX20 1.4 CVVT, 60.000 km model 2016, kupovaná jetá v září. Po nastartování otáčky 2000. Po chvíli to trošku zakolísá a pozvolna klesne na ten normál. Možná je to vyššíma teplotama.