Peaty: ak dávaš motoru kapky a kvaltujes stále pod plynom do cca 4000rpm tak "s kľudom angličana"(dík za výraz lukas
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
) môžeš očakávať spotrebu aj 8,5litra. Niekedy ma chytí taká "
racing" chvílka keď sa chcem vyšaliť a accík mi radosť oplatí takouto spotrebou...ale myslím že kazdý preplňovaný diesel si v otáčkach tiež svoje spapá (výhoda dieslov je predsa v nízkych otáčkach)....odvďačí sa ale masívnym krútiacim momentom
DavidC3: v príspevku ohľadom spotreby som uviedol že na trase cca 200km a relatívnej roviny som dosiahol takúto minimálnu spotrebu. Išiel som na hrane max 2000rpm čo v praxi znamená na V. prevod stupeň cca 90km/h. Ak by som siel trasu Košice-Bratislava cez Budapešť (iba rovina a dialnica) cca 400km tam a 400km spät na jedno natankovanie vedel by som uviesť reálne úplne minimálnu spotrebu ktorú som dlhodobo dosiahol.V bežnej premávke každé brzdenie a následný rozbeh si vypýta nejaké to decko a momentálne sa bavíme o minimálnej spotrebe. Tiez som písal,ze hranicu 4,5l/100km som dokázal s pokoriť POLOM aj IBIZOU HTP 47kW. Na Octávii 1,4 16V som dokázal urobiť spotrebu 5,1l/100km a to je už váhou inde a je to benzín!! . Ale tam bol výkon niekde inde, narozdiel od spomínaných áut Accent ide!! A či je spotreba 5,0 alebo 4,5 ...je na 1000km vzdialenosti rozdiel cca 170 Slovak Korún čo by ma asi netrápilo.
A tu keď si všimam lukášovú, marinqovú a moju spotrebu tak mi vychádza náš spoločný priemer okolo 5,8l/100km. Toť asi smerodatnejší údaj pre potenc. kupujúcich.
PEACE