Vybianie autobaterie - el schema.
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Vybianie autobaterie - el schema.
Zdravim,
Prosim vas o radu, pripadne ak mate niekto pristup k el. scheme IX20 vedeli by ste poskytnut? (alebo aspon cast schemy), cely problem vysvetlim nizsie, DAKUJEM.
Po cca 4,5 roku mi zacala strajkovat bateria (po vikendovom stani som v chladnejsich jesennych ranach nenastartoval).
Problem som potreboval pred zimou vyriesit, takze stara baterka sla z domu, kupil som novu.
Vsetko vyzeralo OK, az raz mi auto stalo 3dni a div sa svete auto rano ani nepipne!
Premeral som auto kliestovym ampermetrom - pri vypnutom/zamknutom/pozhasinanom stave tecie z baterky 0,7A ! tj cca 18-19Ah za den!!!
Postupne som teda vyberal poistky. Chyba je na poistke "LUGGAGE LP" - podla manualu je to poistka na osvetlenie batozinoveho priestoru.
V skutocnosti je na nu toho pripojeneho viac - po jej vybrati nefunguje:
- svetlo v kufri - odskusane - ok
- svetlo v policke pri spolujazdcovi - odskusane - ok
- hodiny/teplomer nad radiom (samotne radio ide)
- centralne zamykanie
- ??? urcite este daco ale zial nebolo v mojich silach zistit co
PROSIM, o radu, pripadne ak mate niekto pristup k schemam ix20 dajte mi vediet (staci mi aj cast schemy suvisiaca s poistkou)
DAKUJEM.
PS: v aute mam dake dorabane veci dorabane pri kupe auta (predvadzacka) a montovane priamo hyundai servisom:
- tempomat
- cuvacie senzory
- LPG
- Medved lock
Ale vsetky tieto veci by mali byt napojene na inu poistku (funguju aj po vybrati poistky)
PPS: pre zaujimavost - skusali sme merat toky prudu z baterii kolegom - Skoda Fabia, Subaru XV - v oboch pripadoch sme na vypnutom/zhasnutom/zamknutom namerali cca 0,17A - cca 4x menej...
PPPS: ... a chudak stara baterka este mohla sluzit .
Prosim vas o radu, pripadne ak mate niekto pristup k el. scheme IX20 vedeli by ste poskytnut? (alebo aspon cast schemy), cely problem vysvetlim nizsie, DAKUJEM.
Po cca 4,5 roku mi zacala strajkovat bateria (po vikendovom stani som v chladnejsich jesennych ranach nenastartoval).
Problem som potreboval pred zimou vyriesit, takze stara baterka sla z domu, kupil som novu.
Vsetko vyzeralo OK, az raz mi auto stalo 3dni a div sa svete auto rano ani nepipne!
Premeral som auto kliestovym ampermetrom - pri vypnutom/zamknutom/pozhasinanom stave tecie z baterky 0,7A ! tj cca 18-19Ah za den!!!
Postupne som teda vyberal poistky. Chyba je na poistke "LUGGAGE LP" - podla manualu je to poistka na osvetlenie batozinoveho priestoru.
V skutocnosti je na nu toho pripojeneho viac - po jej vybrati nefunguje:
- svetlo v kufri - odskusane - ok
- svetlo v policke pri spolujazdcovi - odskusane - ok
- hodiny/teplomer nad radiom (samotne radio ide)
- centralne zamykanie
- ??? urcite este daco ale zial nebolo v mojich silach zistit co
PROSIM, o radu, pripadne ak mate niekto pristup k schemam ix20 dajte mi vediet (staci mi aj cast schemy suvisiaca s poistkou)
DAKUJEM.
PS: v aute mam dake dorabane veci dorabane pri kupe auta (predvadzacka) a montovane priamo hyundai servisom:
- tempomat
- cuvacie senzory
- LPG
- Medved lock
Ale vsetky tieto veci by mali byt napojene na inu poistku (funguju aj po vybrati poistky)
PPS: pre zaujimavost - skusali sme merat toky prudu z baterii kolegom - Skoda Fabia, Subaru XV - v oboch pripadoch sme na vypnutom/zhasnutom/zamknutom namerali cca 0,17A - cca 4x menej...
PPPS: ... a chudak stara baterka este mohla sluzit .
Naposledy upravil(a) janooo dne 27 říj 2016, 19:41, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
-
Re: Vybianie autobaterie - el schema.
Ahoj , koupil jsem ix20 letos v květnu zatím spokojenost . Až natu baterii - po 14 dnech v garáži mám baterku na cca 70% . Tak to řeším dobíječkou CTEK MXS 5,0 , kterou nechám třeba i tři dni zapnutou na baterce .
Podobný problém jsem měl na Felicii 1,6 - nikdo se nedopátral proč to má tak velký odběr.
Taktéž jsem to řešil domácím ufušovaným trafíčkem, které do zásuvky dáválo
nepatrný dobíjecí proud a udržovalo baterii nabitou . Baterky mi takto vydržely 5 až 6 let v pohodě.
Osobně si myslím , že ten odběr je nepřiměřený a řešil bych to v sevisu .
ahoj
Podobný problém jsem měl na Felicii 1,6 - nikdo se nedopátral proč to má tak velký odběr.
Taktéž jsem to řešil domácím ufušovaným trafíčkem, které do zásuvky dáválo
nepatrný dobíjecí proud a udržovalo baterii nabitou . Baterky mi takto vydržely 5 až 6 let v pohodě.
Osobně si myslím , že ten odběr je nepřiměřený a řešil bych to v sevisu .
ahoj
cirou nahodou,nemas tazne zarizeni? jestli ano zjisti jestli na to soudruzi nenapojili canbus,nekdy se jim nechce tahat privod ze predku auta a napoji to na staly proud osvetleni v kufru
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Dik za tipy, tazne zariadenie nemam.
Podla mna sa to muselo poruchat nejak teraz, auto mam uz 4,5roka, behom tej doby som tam nic nepridaval (okrem oleja a filtrov je vybavou/suciastkami ako pri kupe) pricom problem pozorujem az teraz po lete... doteraz ziaden problem so startovanim nebol (ani po tyzdnovom stati).
Podla mna sa to muselo poruchat nejak teraz, auto mam uz 4,5roka, behom tej doby som tam nic nepridaval (okrem oleja a filtrov je vybavou/suciastkami ako pri kupe) pricom problem pozorujem az teraz po lete... doteraz ziaden problem so startovanim nebol (ani po tyzdnovom stati).
Je to v záruce (4,5 roku) tak ať si na to posvítí servis. Proudovou zkoušečku snad mají taky.
Zkusil bych nechat pojistku a vyndat postupně žárovku kastlíku a kufru.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Martin - ziarovky su ok (sorry zabudol som napisat do popisu problemu - doplnim)
Milda - servis - jj to ma napadlo ako prve, lenze auto potrebujem kazdy den a ono bez problemov jazdi ... samo nebudem skusat ziadne riskantne/zlozite zasahy do vozidla, ale ak by to bola len daka "skryta banalita" rad by som to vyriesil sam a vyhol sa tak tyzdennemu (a dlhsiemu) pobytu auta v servise.
Milda - servis - jj to ma napadlo ako prve, lenze auto potrebujem kazdy den a ono bez problemov jazdi ... samo nebudem skusat ziadne riskantne/zlozite zasahy do vozidla, ale ak by to bola len daka "skryta banalita" rad by som to vyriesil sam a vyhol sa tak tyzdennemu (a dlhsiemu) pobytu auta v servise.
To ano, ale já myslel jestli třeba kastlík nebo kufr nesvítí stále.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
rozumiem, no je jedno ci tam tie ziarovky su alebo nie - odber je stale rovnaky (zavrete/zamknute auto, samozrejme po otvoreni kaslika ci kufru sa rozsvietia a prud rastie). Pozeral som ich aj opticky - zhasinaju obe (v kufri to vidno, v kasliku som skusal tlacitko - ziarovka zhasne (dvierka na tlacitko pekne dolahnu - a zatlacia ho))
Rozumím, je tu ještě možnost náhradního vozu. Po domluvě včetně termínu.Když na nic teda nepřijdeš. Ono auto, kde se nemůžeš spolehnout, že odjedeš, je Ti stejně k hov...u. I když teda říkáš, že jezdíš denně.
Po zavření auta (vše vypnuté) po 20 minutách může být odběr max 50mA.
Pokud tu pojistku vytáhneš a auto pozavíráš a za 20 minut bude odběr do 50mA tak je zrada v okruhu pojistky.
Pokud to neklesne tak je zrada jinde. hromada PC v autě usíná postupně do těch 20minut a aby všechny PC usnuly tak musí být auto zavřené a vše vypnuté.
Nemáš kontakt na kapotě od motoru většinou tam bývá zrada a nebo zadní dveře - skontroluj kontakty.
Kód: Vybrat vše
5. Read the current value of the ammeter.
A. If the parasitic current is over the limit value, search for abnormal circuit by removing a fuse one by one and checking the parasitic current.
B. Check the parasitic current again, and search for suspected unit by removing a unit connected with the abnormal circuit one by one.
--------------------------------------------------------------------------------
Limit value (after 10~20 min.) : Below 50mA
Pokud to neklesne tak je zrada jinde. hromada PC v autě usíná postupně do těch 20minut a aby všechny PC usnuly tak musí být auto zavřené a vše vypnuté.
Nemáš kontakt na kapotě od motoru většinou tam bývá zrada a nebo zadní dveře - skontroluj kontakty.
Neviem prečo, ale ťahá ma to k centrálu, teda motorčeku. Nestálo by za to, zhodiť tapacírung (rad radom), a odpojením a zapojením konektoru motorčeka merať prúd na poistke?
Zobral by som poistku, "odplastil" kraje, naletoval dva drôty (do meráku) a dal ju naspäť. Samozrejme, vypálenú.
Motorček môže trvalo odoberať, ale keďže nesvieti, ťažko to zistiť
Zobral by som poistku, "odplastil" kraje, naletoval dva drôty (do meráku) a dal ju naspäť. Samozrejme, vypálenú.
Motorček môže trvalo odoberať, ale keďže nesvieti, ťažko to zistiť
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
0,7A to je cca 9W. To musí něco topit jak blázen. Termokamera by to nejspíš našla.
4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
Veď práve, ...motorček by s tým nemal problém.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
... tak sa zda ze Soban ma pravdu - dnes som vsemozne skusal merat auto vzdy po 20min od vypnutia - nameral som NULU!!! , stacilo otvorit kaslik (cez otvorene okno) a islo to na 20min spet k 0,7A, ale vzdy po case sa to vratilo k nule... (merane kliestovym Ampermetrom - s presnostou na stotiny A, tj nejake miliampere tam asi budu, ale urcite to bude pod 0,1A), ludia som teraz z toho blb, skusim asi odpojit nabitu bateriu (uplne novu Exide Premium Carbon Boost EA 640) a nechat ju odpojenu par dni ci nieje vadna.
Ak vas napada este daco ine pls sem s tym .
PS: nic to nemeni na fakte, ze ix20 zerie 0,7A a v rovnakej situacii fabca a XVecko cca 0,2A ...
Ak vas napada este daco ine pls sem s tym .
PS: nic to nemeni na fakte, ze ix20 zerie 0,7A a v rovnakej situacii fabca a XVecko cca 0,2A ...