Ahoj,
omlouvám se pokud jsem dotaz vložil špatně, jsem tady poprvé.
Mám Hyundai Atos Prime a při jízdě se stává, že někde něco vydává klepavý zvuk. Je to takový zvuk. jako kdyby klepalo táhlo ve dveřích řidiče. Každopádně je to něco jiného a asi se to přenáší. Ve chvíli, kdy slyším klepání, tak vím, že je nefunkční brzda. Sešlápnu pedál a ten je tvrdý,auto mizerně , spíš vůbec nebrzdí a vydává zvuk, jako když ABS brzdí na ledě. Jakmile ho pustím a šlápnu znova, tak vše je O.K a auto brzdí jak má. Stává se to v nepravidelných intervalech.Na autě je nová brzdovka, vyměněný zarezlý brzdový válec na jednom kole, podtlaková hadice je O.K
Díky za radu
klepání a tvrdý pedál brzdy
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
Re: klepání a tvrdý pedál brzdy
ze by spatny postup pri odvzdusnovani???? napis postup kol jak se odvzdusnovaly
pokud byl spravny taky je mozne ze je vadna abspumpa,ale nejdriv napis ten postup
pokud byl spravny taky je mozne ze je vadna abspumpa,ale nejdriv napis ten postup
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Dělalo to už před výměnou brzdového válce a brzdovky. Odvzdušňování probíhalo za pomoci tlakové pumpy. Nevím jestli se to takhle správně jmenuje, ale je to tlaková láhev s kapalinou. Na konci hadice má uzávěr s nějakou membránou. To se našroubuje místo uzávěru na nádobku brzdové kapaliny a může se odvzdušňovat. Zařízení pořad tlačí brzdovku a zabraňuje pronikání vzduchu do systému. Tady bych chybu neviděl. Každé kolo jsme dělali 3x. Jak zjistím správnou funkci ABS pumpy ? Ukáže to historie když to napíchnu na zásuvku ?
pokud jste nedodrzeli spravny postup jednotlivych kol tak to neni dobre odvzdusnene,zvlaste pumpa ABS a je jedno jestli mas tlakovou pumpu nebo to delas klasicky slapanim na pedal,proto se ptam na postup poradi kol
pises delalo i predtim(psal jsi zarezly valecek-mohl to zpusobovat),jsou brzdy zkontrolovane dobre?? neni na nekterem kole praskly krouzek pro snimac abs??ci poskozeny kabel ke snimaci....
pises delalo i predtim(psal jsi zarezly valecek-mohl to zpusobovat),jsou brzdy zkontrolovane dobre?? neni na nekterem kole praskly krouzek pro snimac abs??ci poskozeny kabel ke snimaci....
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Odvzdušňovalo se to v pořadí LP,LZ,PZ,PP. Kabely bez viditelného poškození,kroužky očištěný a nebylo vidět žádné poškození. Kontrolky ABS signalizují před startem O.k a při problému nic nehlásí
pokud se nepletu tak postup je u ABS Prave Zadni,Leve Predni,Leve Zadni,Prave Predni , udelej to timto postupem a pak vyzkousej co to udela
edit: ty krouzky je treba zkusit rucne jestli se neprotaci,pohledem muzou se jevit ze jsou v poradku ale sahnes rukou a protocis ho,ze je praskly si nemusis vsimnout
EDIT2: a jeste brzdovou kapalinu jsi pouzil DOT4 nebo DOT5
edit: ty krouzky je treba zkusit rucne jestli se neprotaci,pohledem muzou se jevit ze jsou v poradku ale sahnes rukou a protocis ho,ze je praskly si nemusis vsimnout
EDIT2: a jeste brzdovou kapalinu jsi pouzil DOT4 nebo DOT5
Naposledy upravil(a) 69pavel dne 04 pro 2016, 22:18, celkem upraveno 1 x.
V týdnu vyzkouším a pak dám vědět. Děkuji za radu
a pokud kapalinu jsi pouzil DOT5 tak ji vylej a nalej co tam patri DOT4
pokud jsi uz pri minule vymene pouzil DOT5 tak bych to videl ze ABS pumpa bude po smrti a veskere gumicky v brzdovem systemu budou naruseny, leda ze bys mel v manualu a od vyroby brzdovku DOT5 tak pote bude zavada nekde jinde
pokud jsi uz pri minule vymene pouzil DOT5 tak bych to videl ze ABS pumpa bude po smrti a veskere gumicky v brzdovem systemu budou naruseny, leda ze bys mel v manualu a od vyroby brzdovku DOT5 tak pote bude zavada nekde jinde
Ahoj, tak měl jsi pravdu. Dnes jsem měnil palivový filtr, tak jsem znova mrknul na ty brzdy. Ono na zvedáku je vše líp vidět, než když strkáš hlavu pod blatník. Sehnal jsem si štěrbinový ocelový kartáček a začal čistit kroužky ABS. No a díky odstranění rezavých šupin bylo vidět, že je jeden kroužek prasklý. O víkendu vyměním kloub, bo samotný kroužek jsem nesehnal. Tak snad bude závada odstraněna.
Děkuji za typ.
Děkuji za typ.