Výměna oleje u 1.6 GDI
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Výměna oleje u 1.6 GDI
Budu si na garančku objednávat svůj olej a nevím jaký koupit. Loni jsem dal Total quartz 9000 energy HKS G-310 a rád bych věděl jestli se nedá koupit lepší, ale abych splnil ACEA A5. To že to bude stejně na prd olej chápu a rozumím tomu, jenže A3 mi servis asi nesežere.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
- Reklama
Zalezi jednak co mas v servisni knizce a take si zavolej do servisu. Nekdy jde udelat kompromis, ze misto ciste A5, muzes mit A3/A5.
Peugeot 308 SW 2024, 1.5 BlueHDi 96 kW
Hyundai i30 kombi 2016, 1.6 CRDi 81 kW
No ono je to takove osidne, protoze v manualu maji napsane, ze doporucuji Shell. A na konci servisky je zluty letak od Shellu s olejema, ktere lze pouzit pro ten motor a tam je uvedeno jak A3, tak A5. Dokonce tam maji povolenou i 0W-40. Otazkou je jaky olej maji uvedeny v systemu...
i30 WG 1.6 GDI, New weekend, Cool red, MY 2015
Tak jsem to měl právě taky. V servisce jsem měl uvedené C3, že lze použít. Na dotaz technika, mi bylo řečeno, že Hyundai u mě předepisuje C2. Tak jsem vzal C2/C3. Proto i pokud by Hyundai u GDI předepisoval jen A5, tak A3 může být problém v servisu. Pokud ale donese olej A3/A5, tak ten být může. Splňuje obě normy.
koukal jsem do návodu a tam je psáno...
Benzínové motory - API Service SL nebo SM, ACEA A5 nebo vyšší
já tomu hovno rozumím
já tomu hovno rozumím
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Spýtajte sa Alfa.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Já mám rovněž benzínový motor a mám tam:API SL/ACEA A3 nebo vyšší. TAK SI VYBER!!!!
Hyundai Elantra,1,6 Comfort-prodáno
Renault Mégane Grand Coupé-od 12/2018
Vendelín: mas to same co já. Tedy oleje nezatizene ekonesmysly. Pokud chces vyzkoušet něco jiného, tak třeba Sunoco Gold 5w-40. Super kvalitu za rozumnou cenu
Na téma oleju tu bylo napsano dost. Netreba se opakovat
Na téma oleju tu bylo napsano dost. Netreba se opakovat
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
A co když v servisce máš A3 a v servisu ti řeknou, že předepisuje A5?
ACEA A3 je vyšší než A5 ...doufám, že to je srozumitelné ...a žádná řada A6 a vyšší neexistuje, pokud jste to náhodou pochopili takhle ...jinak A1 má snížené tření jako A5 ale není longlifevorlajz píše:koukal jsem do návodu a tam je psáno...
já tomu hovno rozumím
I30 kombi GDi gdh
taky se mnou se taky dohadovali a prosazovali si jejich úžasný -plně syntetický- olej 5W-30 shell A5....až na to, že to plná syntetika není a hádal se dál, nesmějí hltat obaly ...dodatečně jsem jim poslal technický nebo bezpečnostní list, kde bylo jasně napsáno hydrokrak s aditivy esteru - takže lepší minerál a základní článek o olejích z wikipedie a bez reakce , radši...jako alternativu mají v návodu olej A3, takže netřeba se hádat , akorát si kazí reputaci a nedělá to pěkný dojem u lidí opodál...ve výsledku jde o to co chci já jako zákazník a já osobně říkám, že kdyby měl motor zásadní výrobní vadu tak se projeví do 5tis km, a já ho vlastním a provozuji a né servis, takže si tam dám co uvážím za vhodné, protože za mě nikdo opravy platit nebude a pokud se tam objeví vada která je společná u více uživatelů bez ohledu na olej tak to musí opravit...lidi si dnes myslí, že záruka obsahuje že budou mít veškerý servis v té době zdarma, včetně výměn oleje, kvůli tomu se všeho zbytečně bojí aby nepřišli o záruku, ale to se šeredně mýlí ...a když člověk mezi výměnama dolije jiný olej, tak kdo to zjistí? nikdo...takže v podstatě řeší kraviny zbytečně, hlavní jje mít dostatek oleje aby to mazalo...navíc dnes už vidím dlouhou záruku jako závaží co táhne ke dnu, jen na to chytají lidi a smysl to nemá, jen zvyšuje náklady, všechno je to podvod a chyták na lidi...auto je stroj a musí se u něj počítat s průběžnými náklady na údržbuNeo-Mike píše:A co když v servisce máš A3 a v servisu ti řeknou, že předepisuje A5?
I30 kombi GDi gdh
To Alf: Já nechci nic zkoušet,jen jsem reagoval na článek výše. Já mám v motoru 5W 40 -A3 a to tam budu dávat i dále.Jinak měním olej po cca 8.000km.
Hyundai Elantra,1,6 Comfort-prodáno
Radunov : Já bych to tak jednoduše neviděl. V rodině máme zkušenosti s Kia Ceed 1.4 první generace, u které běžně docházelo k přeskočení rozvodového řetězu. Vědělo se o tom, ale co myslíš, že dělal servis, když se ti to projevilo? Důkladně procházel celou servisní knížku a hledal maličkost na co by to mohl svést. Myslíš, že má v dnešní době někdo náladu na soudní spory s automobilkou? To mi za to nestojí. Radši tam dám, co předepisuje výrobce a v případě záruky můžu být klidný, že jsem vše dodržel.
Radunove, takže mohu dát olej specifikace A3 - 5W-40 ???
co tím tedy získám?
co tím tedy získám?
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ