![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Accent 1,3l
2004
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Pri 90km/h je spotreba do 5l/100km (4.5-5l podla vetra silny vietor spravi niekedy neuveritelnych +0.5l/100km (take iste skusenosti aj s Toyotou Corollou 1.4 D4D)), pri 120km/h je spotreba 6-6.5l podla toho, ci je zapnuta klima a kolko ma nove auto po zabehu km a podla oleja v motore (t.j. po prvej garancke po 15000km klesla priemerna spotreba o 0.3-0.5l/100km, co je dosledok zabehu a asi aj lepsieho oleja 5W-40). Teraz je pri 120 spotreba 6-6.2l/100km. Pri 130km/h bude spotreba okolo 6.5l (moj odhad, lebo 130 zvycajne dlhodobo nejazdievam). Co sa tyka priemernej spotreby velmi vela robi vyradovanie rychlosti, resp. brzdenie motorom vid. sekcia ''vyradovat alebo nevyradovat rychlost'' alebo tak nejako. K tej tvojej otazke: nad 5.1 spotreba stupa po prekroceni 100km/h za predpokladu, ze auto ma po zabehu, je vymeneny olej, poveternostne podmienky su dobre ...igm píše:Zatial nie som vlastnikom Accenta, no uvazujem o kupe. Mohli by ste mi niekto napisat, aku mate spotrebu pri rychlostiach 90km/h a 130km/h. Kde je priblizne hranica od ktorej zacina spotreba stupat od (nad udavanych 5.1l v mimomestskom cykle) ? Ked som sa na to pytal predajcu nevedel mi povedat. Zaujima ma motor 1.3i.
vdakaHJugo píše:Pri 90km/h je spotreba do 5l/100km (4.5-5l podla vetra silny vietor spravi niekedy neuveritelnych +0.5l/100km (take iste skusenosti aj s Toyotou Corollou 1.4 D4D)), pri 120km/h je spotreba 6-6.5l podla toho, ci je zapnuta klima a kolko ma nove auto po zabehu km a podla oleja v motore (t.j. po prvej garancke po 15000km klesla priemerna spotreba o 0.3-0.5l/100km, co je dosledok zabehu a asi aj lepsieho oleja 5W-40). Teraz je pri 120 spotreba 6-6.2l/100km. Pri 130km/h bude spotreba okolo 6.5l (moj odhad, lebo 130 zvycajne dlhodobo nejazdievam). Co sa tyka priemernej spotreby velmi vela robi vyradovanie rychlosti, resp. brzdenie motorom vid. sekcia ''vyradovat alebo nevyradovat rychlost'' alebo tak nejako. K tej tvojej otazke: nad 5.1 spotreba stupa po prekroceni 100km/h za predpokladu, ze auto ma po zabehu, je vymeneny olej, poveternostne podmienky su dobre ...igm píše:Zatial nie som vlastnikom Accenta, no uvazujem o kupe. Mohli by ste mi niekto napisat, aku mate spotrebu pri rychlostiach 90km/h a 130km/h. Kde je priblizne hranica od ktorej zacina spotreba stupat od (nad udavanych 5.1l v mimomestskom cykle) ? Ked som sa na to pytal predajcu nevedel mi povedat. Zaujima ma motor 1.3i.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |