ahoj lidičkové ... že by řetězy nebyly potřeba ? no ono to samozřejmě nebude u nás v Česku tak horký ale !!! :Honza1 píše:A co řetězy? Asi je těžko budeme potřebovat, ale setkal jsem se v Rakousku se značkou, která je přikazuje a asi i Němci je někde chtějí. Nevíte někdo jak to s nima je?
moje zkušenost je tato : v Rakousku tě zastaví a buď si je nasadíš a nebo jedeš domů ... ( rady typu : nějaký nalož do auta se moc nevyplácí - nevím jak ty starý orezlý řetězy z Hypernovy na Favorita budeš obouvat ... ) jsme rodina a kvůli tomu bych např zaplacenou lyžařskou dovolenou nerad rušil ...
pro naše gumy seženeš ale jen drahý značkový řetězy, žádný hypermarketový za 350,- ( kamarádovi na Feldě ruply a měnil blatník i s podběhem ... ) - my potřebujeme na 2tunový auta nějaký lepší ...
a to byl můj případ - a nakonec nejvhodnějš s ohledem na hmotnost auta vyšly PEWAG Sportmatik SUV od mého prodejce Hyundai za 5.800,-Kč včetně DPH ... a co je na nich nejkrásnějšího ? no ten baťůžek ve kterým se prodávají, ten má zip kde každů zub má tak 2 cm ... prostě nádhera ... ( takový bych chtěl na svým snowboarďáckým baťohu ) !!!
jenže teď se podržte ... kamarád mi ( doufám žertem ) tvrdil že řetězy musí být an každé hnané nápravě ... tedy 2 sady ... ale to je doufám kec ...
takže - Rakousko = policie nařizuje nasazení řetězů, ne skladování NĚJAKÝCH řetězů v kufru !!!