Jak se zbavit smradu po desinfekci klimatizace
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Jak se zbavit smradu po desinfekci klimatizace
Zdravím,
nechal jsem si desinfikovat klimatizaci, což bylo provedeno desinfekčním sprejem. Výsledek je ten, že auto smrdí jak psí kšíry, a to tak, že se v něm ani po 12h větrání v podstatě nedá jet. Půl hodina, kterou jsem v něm musel strávit byla utrpením. Je to snad ještě horší než nějaký voňavý stromeček. Z toho smradu se mi dělalo zle, smrdělo mi od toho i oblečení, vlasy, batoh, prostě všechno. Netušil jsem, že ty desinfekční spreje jsou parfémované, to bych se na to vykašlal. Máte někdo zkušenost s tím, za jak dlouho a jestli to vyvane? Ten smrad je k nepřežití a bojím se v tom vozit malé dítě, aby mu z toho nebylo taky blbě. Nebo máte nějaký trik, jak to z auta dostat? Třeba nějaký deodorizér, který ale sám o sobě nijak nesmrdí?
Díky moc.
nechal jsem si desinfikovat klimatizaci, což bylo provedeno desinfekčním sprejem. Výsledek je ten, že auto smrdí jak psí kšíry, a to tak, že se v něm ani po 12h větrání v podstatě nedá jet. Půl hodina, kterou jsem v něm musel strávit byla utrpením. Je to snad ještě horší než nějaký voňavý stromeček. Z toho smradu se mi dělalo zle, smrdělo mi od toho i oblečení, vlasy, batoh, prostě všechno. Netušil jsem, že ty desinfekční spreje jsou parfémované, to bych se na to vykašlal. Máte někdo zkušenost s tím, za jak dlouho a jestli to vyvane? Ten smrad je k nepřežití a bojím se v tom vozit malé dítě, aby mu z toho nebylo taky blbě. Nebo máte nějaký trik, jak to z auta dostat? Třeba nějaký deodorizér, který ale sám o sobě nijak nesmrdí?
Díky moc.
i30 kombi MY2014, 1.6 GDI, Fleet, Aqua Blue
- Reklama
Re: Jak se zbavit smradu po desinfekci klimatizace
Dezinfekcia ozonom by pomohla, odsmradi aj vydenzifikuje od plesni atd a potom staci auto niekolko minut vyvetrať.
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Prosím tě co jsi to použil za sprej?johny_r píše:Zdravím,
Díky moc.
Nevím, nechal jsem to udělat v rámci ručního mytí/čistění celého auta. Ale zkusím se zeptat.
Tak patrně šlo o sprej firmy MA-FRA (odhaduji Odour Back Out).
Tak já používám Sonax čistič klimatizace a nikdy nebyl problém.johny_r píše:Tak patrně šlo o sprej firmy MA-FRA (odhaduji Odour Back Out).
Ale parfémovaný je taky, ne? Já prostě nechápu, proč musí každé čistidlo nějak smrdět. Já nechci, aby mi v autě smrděly nějaký umělý svinstva, jediné, co snesu, je zápach plastů z výroby. Úplně stejný problém mám s kapalinou do ostřikovačů. Ta naštěstí nesmrdí dlouho. No, doufám, že než pojedu na dovolenou, tak auto vyvane, protože v tomhle se opravdu nedá být. Hlavně mi vadí, jak si to ještě dotáhnu domů na oblečení.
Něco tam vonělo ale asi tak 5 min. než jsem vyvětral.johny_r píše:Ale parfémovaný je taky, ne? Já prostě nechápu, proč musí každé čistidlo nějak smrdět. Já nechci, aby mi v autě smrděly nějaký umělý svinstva, jediné, co snesu, je zápach plastů z výroby. Úplně stejný problém mám s kapalinou do ostřikovačů. Ta naštěstí nesmrdí dlouho. No, doufám, že než pojedu na dovolenou, tak auto vyvane, protože v tomhle se opravdu nedá být. Hlavně mi vadí, jak si to ještě dotáhnu domů na oblečení.
Na budúce požaduj dezinfekciu ozónom.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...