Včera jsem měl tu možnost novou Konu zkouknout, já v tom takovou tragedii teda nevidim, naopak, konečně někdo přišel z autem, který svým vzhledem bude vybočovat na silnici. Auto je cílený určitě na mladší generaci, která nehledá nudu. Na větších kolech bude vypadat ještě o mnoho líp, tento design, které

zvolil se mi moc nelíbí. Určitě je to takový auto, který bude půlka lidí nenávidět a druhá půlka milovat. Za mě palec nahoru. A cena? Nevidim v tom problém. Podívejte se na výbavu se kterou je nabízená a zkuste se podívat po konkurenci. Spíš si myslim, že je chyba, že si nebude možné navolit více variant, např. výbava se kterou je nabízená momentálně Kona by mi stačila + bych si přidal jen 4x4 s vyšším výkonem. To ale lze jen s max. výbavou, kde cena skočí nahoru a tu výbavu všechnu třeba ani nechci. To je škoda, vzniká tu tak dost hluchý místo, buď malá výbava za méně peněz nebo opak. Ale možná přijde nějaká startovací nabídka za lepší cenu jako je tomu teď a bude to ok. Za mě určitě body za motor. Koukal jsem se po autech a se zděšením zjistil, že skoro všechna se točí kolem 110-120 koní. A je jedno jaká je to značka, jestli kombík, SUV nebo MPV, všechno malý objemy, malý výkon. Např. Toyota C-HR, taky odvážný autíčko, za mě design palec nahoru, ale 1,2l a 116 koní? A to za 4x4 chtějí od 734 900 Kč (a pokud dodám výbavu Kony je cena 817 400,-). Takže bych řek, že vzhledem k výbavě, kterou Kona nabízí v plný výbavě to zase tak bláznivá cena není. A od Tucsona si drží rozumný cenový odstup (ten v této výbavě za cca 850 000,- Kč), kterého ale určitě bude chtít

prodávat i nadále více, tak proč jeho prodej ohrožovat super cenou Kony, naopak. i30N je sice za stejný prachy jako Kona, ale ta je taky zaměřená na jiný řidiče, osobně bych její potenciál nebyl schopnej při běžným ježdění využít. Ale to je jen můj pohled na věc, poté, co jsem Konu viděl. A čekal jsem jí i menší, překvapivě byla vedle Tucsona velikostí celkem v pohodě. Určitě si budu už jen ze zvědavosti zamlouvat testovací jízdu
Cestou jsem potkal i Kiu Stonic, ta mi naopak připadá taková nudná, vzhled je takovej... nevim jak to vyjádřit

. Navíc působí malým dojmem, takovým jako městským autem pro manželku.