Casey27 píše:mari077: Ahoj, ani jsem neměl chuť se k tomu vyjadřovat a pořád přemýšlím, jestli je tohle vůbec možný? Asi by se ve mě pralo zda se prostě sebrat a jít jinam, nebo to trochu rozmáznout a nenechat je dělat z lidí ..... Každopádně bych tam zašel a nahlásil tebou popisovanou závadu. Vyžadoval sepsání reklamačního listu, kde bude přesně popsáno jak se vozidlo chová a co reklamuješ. Buď to uznají a budou s tím něco dělat a pokud ne, tak bych požadoval na tento reklamační list jejich vyjádření např. ve znění: Nejedná se o závadu daného vozidla. Kolísání otáček při volnoběhu v rozmezí 1000-2000 je u daného modelu a motorizaci naprosto standartní věc a proto reklamace není uznána. Dále u tohoto vozidla není dovoleno "jezdit na neutrál". tzn dojíždění na křižovatku, sjíždění z kopce atd je dovoleno pouze se zařazeným rychlostním stupněm. Prostě buď to vezmou do opravy, nebo ti dají písemně to co ti říkali. Pokud ani jedno, hnal bych to okamžitě na vyšší místa přímo na salonu. V případě sepsání reklamačního protokolu s jejich odůvodněním viz víše, bych jim oznámil jeho zveřejnění ... FB, YT, TW atd.....
Jen se tě ještě zeptám... otáčky kolísají pouze při pohybu vozidla? Samozřejmě se bavím o neutrálu. Pokud stojíš, tak je vše ok?
Ďakujem za taký obšírny príspevok
tak poďme po poriadku.
Áno ani ja tomu neverím že je to v poriadku a kebyže vidíš ten pohľad mechanika a servisného technika ako sa tvárili že som si vôbec s takou banalitou tam dovolil dôjsť a ako má presviedčali že na neutrale sa nejazdi no proste grc, prístup 0 bodov.
Áno aj na oficiálnej forme sa pracuje 30.10 som sa objednal k druhému importérovi v BA kde sa to všetko bude riešiť oficiálnou formou takze možno práve to bude fungovať lebo napísať do mailu že na neutrali sa nejazdi a kolísanie otáčok medzi 1000 a 2000 je normálne chcem podľa mna veľkú dávku “rozumu”. Počas toho rýchleho napichnutia mi stihla ešte aj vypadnúť nejaká skrutka ale to tiež nikto nevie čo je
https://imgur.com/a/V11Sq . Mechanik mi na to kolísanie povedal že je to konštrukčná vlastnosť vozidla.
Pisal som už na stránku hyundai Slovensko kde sa má pýtali kto tuto vadí riešil čiže asi to budú preverovať. Tak som zvedavý ako sa mi k tomu vyjadria oni, a ako ďalšie plus pondelok idem opätovne na testovaciu jazdu s dvoma i30 jedna 1.4 atmo a druha 1.4tgdi tak uvidíme či to aj predvadzacky budú robiť.
Presne ako píšeš pokial je vozidlo v pokoji a nehybem sa tak otáčky nekolisu, ale zaujímavé je to že dnes som išiel v tuneli a tam to nerobilo na neutrali iba akonáhle som vyšiel z neho už to začalo robiť. :O tiež zaujímavé...