Je to pravda? Čím větší kola tím větší spotřeba?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Je to pravda? Čím větší kola tím větší spotřeba?
čaute lidi,
Na accentovi je tuším velikost kola 13", co když tam dám 14", zvýší se spotřeba?
Na accentovi je tuším velikost kola 13", co když tam dám 14", zvýší se spotřeba?
Hyundai Accent 1.3i 12V, 62Kw '97
- Reklama
Pojedeš na stejný převodový stupeň rychlejš, takže by se měla spíš snížit na dlouhý vzdálenosti. Převody tedy budou víc do rychla, to zas ale bude obnášet častější řazení v kopci, spotřeba by se měla tedy zvýšit v členitém terénu. Můj názor je ten, že změna o jeden palec bude tak nepatrná, že vliv řidiče a charakter trasy na spotřebu bude pořád daleko znatelnější než vliv změny velikosti kol.
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
Je to jednoduchý - průměr 13" nebo 14" nemá až takový vliv na spotřebu, pokud dodržíš průměr pneumatiky, např. 13-ctky s profilem 65 nahradíš 14-ctkama s profilem 60 (je to příklad, ale existují na netu přepočtové tabulky, např. http://www.asfpneumatiky.cz/page/pneu-zameny ). Tady můžeš získat stabilitu v zatáčkách, protože se guma nebude tolik "žvejkat". Co ti ovlivní spotřebu je šířka gumy, takže je-li auto s 1300ccm motorem obuto v sérii 165-kama a ty na něj loupneš 195-ky, hned to pocítíš - bude to línější, budeš tedy víc ťapat na plyn a ve finále jsi doma - platíš si za parádu a za béňoš.
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
toto ti tiež pomôže http://www.tuning.sk/converter_wheels.php
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Elegance, G9
Přesně znám to z vlastní zkušenosti!! Ale jak se říká za krásu se platí!!Hanz píše:Je to jednoduchý - průměr 13" nebo 14" nemá až takový vliv na spotřebu, pokud dodržíš průměr pneumatiky, např. 13-ctky s profilem 65 nahradíš 14-ctkama s profilem 60 (je to příklad, ale existují na netu přepočtové tabulky, např. http://www.asfpneumatiky.cz/page/pneu-zameny ). Tady můžeš získat stabilitu v zatáčkách, protože se guma nebude tolik "žvejkat". Co ti ovlivní spotřebu je šířka gumy, takže je-li auto s 1300ccm motorem obuto v sérii 165-kama a ty na něj loupneš 195-ky, hned to pocítíš - bude to línější, budeš tedy víc ťapat na plyn a ve finále jsi doma - platíš si za parádu a za béňoš.
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Ivane,čí je to ředitelský fáro v nicku Tak panáčka už tlačil zadek v S-coupátku Svezeš mě v Mimoni-já budu sedět vzadu a budu ti říkat"Žán,zavez pána do klubu ,Žán,do banky.... Jestli je tvoje,tak gratuluji.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Jistě Vaše Výsosti ,ale i poddaní potřebují nějaký ten luxus!!Borek píše: Ivane,čí je to ředitelský fáro v nicku Tak panáčka už tlačil zadek v S-coupátku Svezeš mě v Mimoni-já budu sedět vzadu a budu ti říkat"Žán,zavez pána do klubu ,Žán,do banky.... Jestli je tvoje,tak gratuluji.
P.s Je skutečně moje,jak bude trošku lepší počasí se nechám vyfotit!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Ne ty ,auto vyfoť .To je dobře Žán,že jsi zase koupil H. Tohle auto jsem tady myslím viděl v sekci prodej-to je ono?Má zajímavý předek.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor