klepotanie motora, 1,4 benzín, 80 kW, r.v. 2/2011

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři

Zamčeno
Slezo38

klepotanie motora, 1,4 benzín, 80 kW, r.v. 2/2011

Příspěvek od Slezo38 »

Ahojte :hyu: ,
auto bezproblémovo fungovalo, ale jedno ráno po naštartovaní (pri 62 000 km) sa ozývalo jemné klepotanie od motora (na voľnobeh, pri pridávaní trošku viacej) - znelo to ako ventily. Po 2 km jazdy som zobral auto do I. neautorizovaného servisu (rozobrali celý motor, vraj skontrolovali ventily, vymenili filter a olej a po dvoch týždňoch mi volali, že auto je opravené. Prišiel som tam, auto klepalo tak isto).
Následne som auto zobral do II. neautorizovaného servisu (rozobral motor, vraj rozvody..tak sme menili rozvody.. po 4 dňoch mi volal, že si nevedia rady, že stále klepe, ale rozvody som mal nové :? ).
Tak po mesiaci bez auta som to zobral do autorizovaného servisu (za dva dni rozobrali, vraj meniť kompl. motor + katalyzátor - zacenili mi to na 7500 eur, predýchal som mŕtvicu a zháňal motor a kat. na šrotovisku - diely ma vyšli 1 400 + práca nejakých 450.
Servisáci povedali, že z katalyzátora sa kryštáliky dostali späť do motora a ho vybrúsili - vraj cca 2 % tejto rady i30 má s týmto problém, väčšinu vraj pomenili v záruke).

Mal som smolu, tým pádom mám alergiu na túto značku.
Reklama

Hardcam

Re: klepotanie motora, 1,4 benzín, 80 kW, r.v. 2/2011

Příspěvek od Hardcam »

Prosim pouzivej jiz zalozena temata, resilo se spoustakrat.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Zamčeno

Zpět na „i30 Motor a převodovka“