![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Ale nie je to tam, este raz som si to pozrel a v EN verzii pre europu je predpisana len inspekcia (ziadna vymena) kazdych 48m/60tkm. Mam uprimny strach, ze nejaky mechanik v servise bude davat robit rozbor oleja pripadne zistovat kontaminaciu vodou aby aspon navrhol ten olej menit. Pokial nenajde unik, tak nebude pozerat ani na hladinu. Bezny zakaznik-laik bude tazko pytat preventivnu vymenu oleja, nehovoriac o tom, ze ta vymena v ramci garancky by vysla na peknu raketu.petzl62 píše:Ale to přece vůbec není pravdadibarbora píše:Otázku si skôr treba postaviť, že na akú dobu si auto chcem nechať. V rámci záruky je to jedno, sú to peniaze vynaložené na komfort.
V prípade predpokladu, že auto chcem podržať dlhšie tak manuál je lepšia voľba.
Inak v prípade dlhodobej prevádzky DCT treba myslieť aj na servis, pretožena servis nemyslí. Podľa servisného plánu je na programe len inšpekcia množstva oleja o výmene ani zmienka.
Jsou normálně předepsané servisní úkony,výměny oleje atd.
![]()
Co si tak prostudovat servisní knížku a úkony prohlídekJá to v ní teda mám uvedeno
.
Mne tvrdili, ze automat ma dozivotny olej, na otazku aku maju zivostnost tie prevodovky som odpoved nedostal.dibarbora píše:Ale nie je to tam, este raz som si to pozrel a v EN verzii pre europu je predpisana len inspekcia (ziadna vymena) kazdych 48m/60tkm. Mam uprimny strach, ze nejaky mechanik v servise bude davat robit rozbor oleja pripadne zistovat kontaminaciu vodou aby aspon navrhol ten olej menit. Pokial nenajde unik, tak nebude pozerat ani na hladinu. Bezny zakaznik-laik bude tazko pytat preventivnu vymenu oleja, nehovoriac o tom, ze ta vymena v ramci garancky by vysla na peknu raketu.petzl62 píše:Ale to přece vůbec není pravdadibarbora píše:Otázku si skôr treba postaviť, že na akú dobu si auto chcem nechať. V rámci záruky je to jedno, sú to peniaze vynaložené na komfort.
V prípade predpokladu, že auto chcem podržať dlhšie tak manuál je lepšia voľba.
Inak v prípade dlhodobej prevádzky DCT treba myslieť aj na servis, pretožena servis nemyslí. Podľa servisného plánu je na programe len inšpekcia množstva oleja o výmene ani zmienka.
Jsou normálně předepsané servisní úkony,výměny oleje atd.
![]()
Co si tak prostudovat servisní knížku a úkony prohlídekJá to v ní teda mám uvedeno
.
To ano, citroen mam od nova 2004 a najazdenych 140 000km, vydrzat by mohla ta prevodovka tolko?idam.i píše:Otázka je ,ako dlho to prevodovka prežije ?
Pokud se nepletu, tak prave tohle ve smlouve nesmi byt uvedeno, protoze by to bylo poruseni zakona. Auto ze zakona muzes servisovat kdekoliv, kdo ma platnou licenci. Pak uz je na danem servisu, aby pouzil postupy a nahradni dily stanovene vyrobcem auta. Jedine s cim opravdu musis do autorizovaneho servisu jsou reklamace.Tudy píše:Ještě bych se předčasně neradoval, jsem od přírody opatrnýK těm garančním prohlídkám: je možné, že v kupní smlouvě je 5-letá záruka podmíněna servisem pouze v autorizovaném
servisu. Proto je dobré tam alespoň občas zajít a udržovat dobré vztahy. Samozřejmě je pak člověk může požádat, aby SW řídící jednotky nepřehrávali, vše je o osobní domluvě.
Kód: Vybrat vše
V priebehu trvania Predĺženej záruky Volkswagen musia byť vykonané všetky servisné prehliadky predpísané spoločnosťou VOLKSWAGEN AG pre daný model vozidla a to výhradne u autorizovaného servisného partnera Volkswagen. V opačnom prípade nie je možné uplatniť si nároky na opravu v rámci Predĺženej záruky Volkswagen.
Kód: Vybrat vše
V priebehu trvania Predĺženej záruky Volkswagen odporúčame vykonať všetky servisné prehliadky predpísané spoločnosťou Volkswagen AG pre daný model vozidla výhradne u autorizovaného servisného partnera Volkswagen, v opačnom prípade nemôžeme zaručiť splnenie podmienok pre uplatnenie si nárokov na opravu v rámci Predĺženej záruky Volkswagen.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |