Tady je video, ZVUK NUTNÝ! https://youtu.be/Q-2I-gP4-kE
V servisu to bylo, slyšeli to a postavili se k tomu tak, že to je normální, a to mě fakt vytočilo do běla!
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Díky za typ. Pokud nepomůže řemen, samozřejmě půjdou na test všechny kladky... Včetně volnoběžky altíku..zlobizlob píše:Tenhle samej zvuk jsem měl na Fordu a bylo to ložisko napínací kladky
Ahoj, díky moc! Zatím jsem koupil nový řemen a vyměnil ho, a už jen samotný zvuk na volnoběh se mi zdá být lepší. A zatím NIC nepíská. Nutno podotknout, že řemen z výroby je nějakej dost dvnej, protože je z nedrážkované strany úplně hladký, jako psí kulkyRichard555 píše:Zkus si vzít takový to ruční rozprašovadlo třeba na kytky nebo od rozmrazovače a nalej do něj mejdlovou vodu
(trochu tekutého mýdla s vodou) a nastříkej to na řemen a kladky pokud to cvrdlikání zmizí klouže ti řemen, on ten tříválec nejde na volnoběh nejpravidelněji a ty rázy by měl vyrovnat napínák ev. volnoběžka alternátoru.
Takže pokud po nastříkání mejdlové vody na řemen cvrdlikání ustane mrkni na tu volnoběžku altíku - tedy pokud tam je a samozřejmě na všechny ložiska kladek. Ta volnoběžka by se měla projevit kmitáním řemenu na napínáku v normálním stavu by řemen měl plynule projíždět přes kladky bez vibrací.... cokoli jiného je nějaký problém
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |