Výměna brzdové destičky PŘEDNÍ I ZÁDNÍ
Moderátor: Moderátoři
Výměna brzdové destičky PŘEDNÍ I ZÁDNÍ
Dobrý den pánové,
takový dotaz, mám i40 CW s elektronickou parkovací brzdou, chtěl bych je vyměnit sám, tak by mě zajímalo jestli na to potřebuju sáhnout na palubní počítač kvůli parkovací brzdy? nebo se mohou do toho rovnou pustit a na co si mám dávat pozor?
Díky za pomoc.
takový dotaz, mám i40 CW s elektronickou parkovací brzdou, chtěl bych je vyměnit sám, tak by mě zajímalo jestli na to potřebuju sáhnout na palubní počítač kvůli parkovací brzdy? nebo se mohou do toho rovnou pustit a na co si mám dávat pozor?
Díky za pomoc.
- Reklama
Re: Výměna brzdové destičky PŘEDNÍ I ZÁDNÍ
Potrebuješ softvérové uvoľnenie zadnej brzdy.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
a co kdyz nezatahnu rucni brzdu?
A nezapne se sama po zhasnutí motoru?
- Zbyněk Hanáček
- **
Takhle nějak se to dělá: https://www.youtube.com/watch?v=wO9u5gjKw4Q
三菱・コルト 1.3 Po čertech povedený ďáblík pro moji Micku
현대 라비타 čadikolo s 1.6 a LPG od BRC ( teď )
Ibiza 1.4. Motor BXW. Nejhorší auto
Lantra Kombi 1.6 84kW (2005-2015)
Opel kadet Kombi 1.6 (1999-2009)
Škoda 100 (1994-1999)
현대 라비타 čadikolo s 1.6 a LPG od BRC ( teď )
Ibiza 1.4. Motor BXW. Nejhorší auto
Lantra Kombi 1.6 84kW (2005-2015)
Opel kadet Kombi 1.6 (1999-2009)
Škoda 100 (1994-1999)
Myslím,že po tomto videu je už všetko jasné.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Zdravim,
mam na plane menit platnicky aj kotuce. Dajte nejaky tip na nieco kvalitnejsie. Pozeral som na nete a je tam toho strasne vela a original platnicky od Mobisu stoja cca 80 Eur na jednu napravu.
http://www.autobit.sk/produkt/hyundai-m ... 23za10-15/
Dik
mam na plane menit platnicky aj kotuce. Dajte nejaky tip na nieco kvalitnejsie. Pozeral som na nete a je tam toho strasne vela a original platnicky od Mobisu stoja cca 80 Eur na jednu napravu.
Dik
i40 CW 2.0 GDI M/T
- Richard555
Není nutné dávat origo, dobré značky jsou TEXTAR, TRW, ATE, FERODO, BREMBO, ICER a je samozřejmě lepší je kombinovat s kototuči stejné značky a kategorie..... důvod je sladění tvrdosti kotouče a desky z hlediska smykových vlastností.
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Před Ferodem jsem byl varován a opravdu, zadní kotouč začal nepatrně házet. Zjistil to technik na STK. Takže Feroda na základě vlastní zkušenosti Ne. A to jezdím naprosto klidně stylem klobouk . Mohu naopak doporučit Meyle, opět osobní zkušenost na předku ok, plus desky Delphi.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
- Richard555
Slyšel jsem že díly MEYLE jsou ve dvou kvalitách obyčejné a označené HD (haevy duty) ty HD jsou velmi solidní....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Hosi,
neco mi rika, ze i40 diesel 100 kw ma vetsi rozmer prednich kotoucu nez slabsi verze, presto v katalozich pro vsechny verze nabizeji stejna cisla desek (orig. 581013ZA70, textar 2520501). Je to skutecne tak, ze desky se nelisi? Nerozumim...
Diky
neco mi rika, ze i40 diesel 100 kw ma vetsi rozmer prednich kotoucu nez slabsi verze, presto v katalozich pro vsechny verze nabizeji stejna cisla desek (orig. 581013ZA70, textar 2520501). Je to skutecne tak, ze desky se nelisi? Nerozumim...
Diky
Miri, nemýlíš se, je to tak - liší se pouze kotouče - 300 a 320 mm
Hyundai new SantaFE III- EX Technology+SKY
Hyundai Tuscon II _ 2.0 CRDI N Line
Hyundai Tuscon II _ 2.0 CRDI N Line
Chtěl jsem se podívat, ale stránka neexistuje...veritas píše:Zdravim,
Dik
Nikdo nebude reagovat?karelmrak píše:Chtěl jsem se podívat, ale stránka neexistuje...veritas píše:Zdravim,
Dik
Zdravím
Chlapi já jsem typ člověka než něco koupím tak se o tom hodně učím čtu čtu mezi řádky ptž. někdy někdo píše pěkné nesmysly... a pak hledám nejlevnější obchod.
Nucená výměna předních i zadních kotoučů ( origo. od novoty) ptž. byly zvlněné a to jezdím opatrně a jistě jsem je nepřehřál !
Vybral jsem přední 320 mm ATE 1420 Kč za kus. desky TRW okolo 1000kč. ptž ATE nedělá desky na tento kotouč pro Hyundai.
zadní kotouč ATE 300mm - 777 kč kus, desky ATE sice jsou na tento druh kotoučů ale o 250 Kč dražší než stejně výkonné TRW. - 617 Kč, sada to jsem koupil i na doporučení prodejců prý těchto kotoučů je nejmenší reklamace pokud teda nějaká ..a když tak se k tomu prý firma ATE staví čelem...o proti jiným prvovýrobcům.
zatím klid - snad jsem někomu pomohl.
Pozor - po výměně předních kotoučů jsem slyšel ze předu hluk a vibrace, a bylo to zadními zvlněnými kotouči - tak ať nehledá někdo zbytečně něco vepředu když to může být i vzadu.
Chlapi já jsem typ člověka než něco koupím tak se o tom hodně učím čtu čtu mezi řádky ptž. někdy někdo píše pěkné nesmysly... a pak hledám nejlevnější obchod.
Nucená výměna předních i zadních kotoučů ( origo. od novoty) ptž. byly zvlněné a to jezdím opatrně a jistě jsem je nepřehřál !
Vybral jsem přední 320 mm ATE 1420 Kč za kus. desky TRW okolo 1000kč. ptž ATE nedělá desky na tento kotouč pro Hyundai.
zadní kotouč ATE 300mm - 777 kč kus, desky ATE sice jsou na tento druh kotoučů ale o 250 Kč dražší než stejně výkonné TRW. - 617 Kč, sada to jsem koupil i na doporučení prodejců prý těchto kotoučů je nejmenší reklamace pokud teda nějaká ..a když tak se k tomu prý firma ATE staví čelem...o proti jiným prvovýrobcům.
zatím klid - snad jsem někomu pomohl.
Pozor - po výměně předních kotoučů jsem slyšel ze předu hluk a vibrace, a bylo to zadními zvlněnými kotouči - tak ať nehledá někdo zbytečně něco vepředu když to může být i vzadu.
Hyundai I40, 100kw, Premium Nav - Blue spirit.
Toyota M.R.2 115 kw.
Toyota Corolla 1.6 Gti 95 kw
Opel Ascona 2.0 i
Škoda 120 M. Koní = málo.
Toyota M.R.2 115 kw.
Toyota Corolla 1.6 Gti 95 kw
Opel Ascona 2.0 i
Škoda 120 M. Koní = málo.