Chiptuning
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Chiptuning
Napadla mě jedna věc. Někdo kdo má auto v záruce a dá si to chipnout, pak pojede na servis a při předání vozu mu řeknou, že mu přehráli soft. Že v rámci záruky mu to aktualizovali. No a má po pěkným chipu, za který vyplácl pěknej peníz. Jedině jak píšeš mít tu krabičku, kde si to budeš přepínat mezi origo a sportem třeba
Hyundai i30n Performance hatchback Phantom BLack
- Reklama
osobne me uprava strasne laka,ale na druhou stranu je to v zaruce a s 1.4T nemam pocit,ze bych trpel nedostatkem vykonu.Navic,videl jsem pouze ty krabicky co se pripoji do motoru,to bych si tam nedal a u ceskych firem co se tim zabyvaji jsem upravu 1.4T a 1.0T nevidel.
Hyundai i30 Combi 1.4T-GDi 103kW Czech,Opel Astra K 2017 1.4 77kW
Dacia Logan MCV2 0.9Tce 66kW 2015
Dacia Logan MCV 1.5dci 63kW
Nissan Qashqai 1.6 16V 84kW
Opel Astra G combi 1.6 8V 55kW
Suzuki Swift 1.3 50kW
Škoda 120L
Dacia Logan MCV2 0.9Tce 66kW 2015
Dacia Logan MCV 1.5dci 63kW
Nissan Qashqai 1.6 16V 84kW
Opel Astra G combi 1.6 8V 55kW
Suzuki Swift 1.3 50kW
Škoda 120L
giuseppep píše:Napadla mě jedna věc. Někdo kdo má auto v záruce a dá si to chipnout, pak pojede na servis a při předání vozu mu řeknou, že mu přehráli soft. Že v rámci záruky mu to aktualizovali. No a má po pěkným chipu, za který vyplácl pěknej peníz. Jedině jak píšeš mít tu krabičku, kde si to budeš přepínat mezi origo a sportem třeba
Většina těch úpravců ti v tomto případě ten chip zdarma nahraje znovu. Samozřejmě ale tě to stojí další čas a kratší nebo delší cestu
i30 WG 1.6 CRDi 100 kW Style Ultimate Panorama DCT Fiery Red
Tucson Style Premium 2.0 CRDI 136 kW 4WD AT Micron Grey
Ty bláho to si nejsem jistý, že by ti nahráli znova chip zadarmo. Zadarmo ti vrátí origo soft s čím si přijel. Takovou mám zkušenost, ale že chci znova nahrát čip, který mi přehráli v servisu.... nevim nevim
Hyundai i30n Performance hatchback Phantom BLack
Věř tomu ... u všech solidních úpravců je to standard. Fakt. A pokud by tuto záruku neposkytoval tak bych vůbec neměl o takovou službu zájem.giuseppep píše:Ty bláho to si nejsem jistý, že by ti nahráli znova chip zadarmo. Zadarmo ti vrátí origo soft s čím si přijel. Takovou mám zkušenost, ale že chci znova nahrát čip, který mi přehráli v servisu.... nevim nevim
Osobně vyzkoušeno třeba zde https://www.mereni-vykonu.cz a nebyl sebemenší problém.
i30 WG 1.6 CRDi 100 kW Style Ultimate Panorama DCT Fiery Red
-
většina co poskytuje zaruku děla chip motoru jen na oko ))))) a uplně nejlepší jsou ti ci vám chip motoru udělaji na parkovišti ))
jinak zistitelnost chipnutehé motoru je nulová ! at si kecaji co chtěji že na technické a emisích bla bla bla
skoro dicky jsem mněl chipnuté motory v autě a nikdo nikdo nanic nepříšel !ani na technické ani emise ! dokonce ani u škody rapid více v popisu , autorizak na nic nepříšel ani po aktualizaci softu mapy nesmazaly !
ono hodně zaleží kdo chip motoru dělá !!! o tom to je ! pak taky neni cena 4000 kč ale třeba 8000 až 20000 kč za chip ! zaleží na jednotce a autu podle toho se odvijí cena !
benziny když potřebuji nechávám chipovat http://motorpower.cz/ a dysely hajek česky těšín ale dlouho jsem u Hajka nebyl ! ale hyundai nevím jestli by některý znich dělal třeba se domluvit
nechci dělat nikomu reklamu ale z těmi dvěma mám dobré skušenosti !
jinak zistitelnost chipnutehé motoru je nulová ! at si kecaji co chtěji že na technické a emisích bla bla bla
skoro dicky jsem mněl chipnuté motory v autě a nikdo nikdo nanic nepříšel !ani na technické ani emise ! dokonce ani u škody rapid více v popisu , autorizak na nic nepříšel ani po aktualizaci softu mapy nesmazaly !
ono hodně zaleží kdo chip motoru dělá !!! o tom to je ! pak taky neni cena 4000 kč ale třeba 8000 až 20000 kč za chip ! zaleží na jednotce a autu podle toho se odvijí cena !
benziny když potřebuji nechávám chipovat http://motorpower.cz/ a dysely hajek česky těšín ale dlouho jsem u Hajka nebyl ! ale hyundai nevím jestli by některý znich dělal třeba se domluvit
nechci dělat nikomu reklamu ale z těmi dvěma mám dobré skušenosti !
I20 Active T-GDI 88kw 2016
--------------------------------------------------------------
Nepřeji si aby na moje příspěvky reagoval Mirus30 !!!
a Axel.Foley ! Vendelín ! only_one ! a slabostka!!!!
Máte někdo zkušenost s instalací výkonnějšího intercooleru ? Má to smysl ? Jde mi o to, zda je reálné zvýšení výkonu nebo alespoň zlepšení průběhu výkonu ve vysokých otáčkách motoru (samozřejmě základem je chiptuning a až pak případná výměna intercooleru).
Seat Leon 5F FR 1.8 TSi 162 kW
i30 II combi 1.6 GDi 99 kW (2013)
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
-
To Tudy: instalaci lepšího / většiho intercooleru , ziskáš lepší chlazení nižíš teplotu vzduchu ale nastane problem aby turbo plnilo dostatečně a nevzikala dlouhá prodleva než motor zabere ! jiný intercooleru = větší oběm vzduchu přepokládám že lepším intercooler, máš na myslí i vymněnu hadic trubek sani nasavaní ?
na škoda fabi rs , jsem dělal větší intercooler ,puvodní jsem uplně vyhodil i sani a nasavani vše nové větší prumněr , ale došlo diky většímu obsahu intercooleru a hadic a trubek , prodlevě a byla dost dlouhá než turbo naplnilo intercooler a trubky , tak pak jsem musel nachat upravit mapy řj aby turbo" plnilo správně "
snad jsem pomohl
na škoda fabi rs , jsem dělal větší intercooler ,puvodní jsem uplně vyhodil i sani a nasavani vše nové větší prumněr , ale došlo diky většímu obsahu intercooleru a hadic a trubek , prodlevě a byla dost dlouhá než turbo naplnilo intercooler a trubky , tak pak jsem musel nachat upravit mapy řj aby turbo" plnilo správně "
snad jsem pomohl
Jj, určitě, díky, od nápadu jsem upustil.
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
-
Ale na druhou stranu pokud do toho investuješ čas a prachy tak to bude stát zato
uvažoval jsem , pokud daš větší chlazeni a větčí prumněr trubek tak by to chtělo tzv hybrid turbo rep větší turbo ,tím pádem by nevznikala taková prodleva něž turbo natlakuje dostatečný tlak
uvažoval jsem , pokud daš větší chlazeni a větčí prumněr trubek tak by to chtělo tzv hybrid turbo rep větší turbo ,tím pádem by nevznikala taková prodleva něž turbo natlakuje dostatečný tlak
Nechal jsem zvednout výkon jen o 10% a krouťák o 20% ve srovnání se sérií. Žádné problémy nepozoruji (škubání, propady výkonu apod.) Intercooler jsem chtěl i pro menší tepelné namáhání turba. Ale na tenhle upgrade zcela stačí seriový, ptal jsem se na více místech...
Edit: jinak jsem včera měnil origo gumové nášlapy pedálů za nerezové, byla to docela fuška, původní kus (ten vlevo -opěrka nohy) jsem dokonce nalomil při vyndavání, holt manuálně zručný zrovna nejsem. Ale vypadá to dobře, vše drží a za ty prachy spokojenost.
https://www.k-tuning.cz/40685/sportovni ... gImv_D_BwE
Edit: jinak jsem včera měnil origo gumové nášlapy pedálů za nerezové, byla to docela fuška, původní kus (ten vlevo -opěrka nohy) jsem dokonce nalomil při vyndavání, holt manuálně zručný zrovna nejsem. Ale vypadá to dobře, vše drží a za ty prachy spokojenost.
https://www.k-tuning.cz/40685/sportovni ... gImv_D_BwE
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
-
to Tudy : kdo ti chipoval ? jestli to není tajne a cena ?
jsou ty našlapy celo nerezové nebo jen jako ozdoba ?
jsou ty našlapy celo nerezové nebo jen jako ozdoba ?
Nášlapy jsou nasazovací - sundáš origo gumové návleky a dáš ty nerezové - ale tělo je plastové a na něm je kovová skořápka - mnohem lépe se to pak nasazuje, nic se nevrtá ani nešroubuje. Takže ano, ozdoba. Chip v SZ.
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
-
tak to oživíme
ono je dobré si přečíst všecko na těch strankách co tu někdo postoval
https://www.chiptuning.cz/clanek/seznam ... s-co-to-je
asi tak najk k cvn a redlines ))
ono je dobré si přečíst všecko na těch strankách co tu někdo postoval
https://www.chiptuning.cz/clanek/seznam ... s-co-to-je
asi tak najk k cvn a redlines ))
---