Prorezivělá olejová vana...
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Prorezivělá olejová vana...
Zdar ve spolek, asi si říkáte, že mám trojku na žíle, ale jsem naprosto střízlivý a pěkně nasraný, popořádku.
V pátek volám svému servisákovi jestli mě prohlídne auto na STK a kdyby měl čas tak ať ji i absolvuje + výměna zadních tlumičů, výměna oleje a všech filtrů. V pondělí ráno v sedm hodin jsem tam byl a předal auto, no a dneska okolo 15hod. telefon, že STK je hotová, ALE našel prý malou chybku ať se na to příjdu podívat na zvedák, tak jsem tam došel a říká, že když měnil olej tak byla zvenku vany mastná skvrna, vypustil olej, vyměnil filtr a skvrnu odmašťovačem odstranil. Po té co přijel z STK, dal auto znovu na zvedák a hle skvrna tam byla znova, je to v místě kde snad nejblíž vaně prochází výfuk. Kdybych v neděli nejel na tři týdny do Francie,tak se na to vyprdnu a sledoval bych co to dělá a pak to řešil, ale takhle je to vyřešeno, nová vana bude zítra ráno, takže znova servis a pak dám vědět, ahoj.
V pátek volám svému servisákovi jestli mě prohlídne auto na STK a kdyby měl čas tak ať ji i absolvuje + výměna zadních tlumičů, výměna oleje a všech filtrů. V pondělí ráno v sedm hodin jsem tam byl a předal auto, no a dneska okolo 15hod. telefon, že STK je hotová, ALE našel prý malou chybku ať se na to příjdu podívat na zvedák, tak jsem tam došel a říká, že když měnil olej tak byla zvenku vany mastná skvrna, vypustil olej, vyměnil filtr a skvrnu odmašťovačem odstranil. Po té co přijel z STK, dal auto znovu na zvedák a hle skvrna tam byla znova, je to v místě kde snad nejblíž vaně prochází výfuk. Kdybych v neděli nejel na tři týdny do Francie,tak se na to vyprdnu a sledoval bych co to dělá a pak to řešil, ale takhle je to vyřešeno, nová vana bude zítra ráno, takže znova servis a pak dám vědět, ahoj.
HYUNDAI TUCSON 1.6 T-GDI 4WD White Polar Best of Czech 2018
HYUNDAI ACCENT 1.6i CVVT Elegance Extreme Blue
koupeno 11-2008 věnováno synovi na dojetí
HYUNDAI ACCENT 1.6i CVVT Elegance Extreme Blue
koupeno 11-2008 věnováno synovi na dojetí
- Reklama
Re: Prorezivělá olejová vana...
Tak je to jasné výfuk to vyhřál, barva odpadla a zrezlo to....
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
mne sa to nejak nezda... nemal by byt motor celohlinikovy?
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Olejová vana u 1.6ky byl normální plechový výlisek. Navíc kromě nějaké normální černé barvy, kterou byla stříklá z výroby, neměla žádnou protikorozní úpravu.
Takže prozeznout může ..... hlavně v zimě když se solí, dostává slušně zabrat. Já ji taky měl rezavou jako liška a myslím, že jsem ji po dvou - třech zimách natíral nějakou srágorou na spodky
Takže prozeznout může ..... hlavně v zimě když se solí, dostává slušně zabrat. Já ji taky měl rezavou jako liška a myslím, že jsem ji po dvou - třech zimách natíral nějakou srágorou na spodky
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Co je to za blbost?Mexican píše:mne sa to nejak nezda... nemal by byt motor celohlinikovy?
Aspoň co jsem měl auta byly vany plechové, nastříkané akorát barvou....
A jak píše změna teplot u výfuku a další prostě narušila barvu a prorezla.
Možná ji mohl zavařit pokud jinde byla zdravá, ale taky jde o to za jakou cenu byla nová.....
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
aha.. tak to je divne, pac cez vikend som bol pod autom (kontrola oleja v prevodovke) a pozeral som sa specialne aj na olejovu vanu v motore a ta teda vyzera fakt "hlinikovo" resp klasicka ocel to urco nebude (magnet mi nedrzal) . Nie je tam ani naznak korozie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Mexican, máme naftaky , ale benzinaky maju plechovu..
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Chlapi, nestrašte mě... Ještě o olejovou vanu se začít bát extra kvůli tomu se mi pod auto lézt zrovna nechce, když nevím, kam dřív skočit a nemám rampu ani jámu...Budu muset konečně vymyslet tu výměnu tlumičů a předních brzd a přidat to na seznam úkolů .. Jo, kdybych si tak pamatoval, jestli jsem ji vloni patlal resistinem nebo se bál, aby to nechytlo
Kolik to tak asi koštuje?
Btw. Technik na STK si toho nevšiml?Jsem měl za to, že hledá případné úniky čehokoli, ne?
Kolik to tak asi koštuje?
Btw. Technik na STK si toho nevšiml?Jsem měl za to, že hledá případné úniky čehokoli, ne?
Hyundai Accent 1,4 71kW 08 Bronze Gray Metallic
kyrmon : Na olejové vaně nic nehoří olej v motoru je sice horkej, ale ne tak, aby na ní něco chytlo plamenem. Jo a už jsem si vzpomněl, čím jsem ji natřel ..... zinkovou barvou a držela tam dobře.
A od výfuku byla vana odizolovaná tepelným štítem .....
A od výfuku byla vana odizolovaná tepelným štítem .....
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Vilda: Já se snažil vloni vystříkat celej spodek tím resistinem a kde to bylo blbý vzít vzduchem, tak nastoupil na řadu štětec, ale fakt si na olejovou vanu nevzpomínám Ale je fakt, že se mi zdá nějak černá, co si tak vybavuji z mých častných výměn oleje (3k km najeto na poslední a už začínám vybírat novej )
No.. třeba se k tomu letos taky dostanu a natřu to ještě jednou celý pořádně.. před zimou
No.. třeba se k tomu letos taky dostanu a natřu to ještě jednou celý pořádně.. před zimou
Hyundai Accent 1,4 71kW 08 Bronze Gray Metallic