Vyšší spotřeba paliva, lambda sonda
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Vyšší spotřeba paliva, lambda sonda
Zdravíčko, mám takový menší problém. Nedávno jsem se rozhodl vystříkat kontakt sprejem většinu kontaktu od konektoru žárovek po konektory lambdy ... nevím zda tyto problémy s tím spojovat. Asi po 20km mi na křižovatce auto zdechlo. Myslel jsem si že to byla moje chyba. Nastartoval jsem a jel dále. Auto ztrácelo výkon a razantně se zvýšila spotřeba a to i na volnoběh. Rozsvítila se i kontrolka poruchy. Připojil jsem tedy na diagnostiku, vyhodilo to chybu P2188 systém příliš bohatý při volnoběhu a druhá P0130 obvod lambda sondy. Myslel jsem si tedy že odešla lambda. Proměřil jsem ji napětí kolísalo v rozmezí 0.8 až 1V. Tedy jevila se jako zamrzlá. Objednal jsem tedy novou motor se zahřál proměřil znova a napětí kolísalo v rozmezí 0.7 až 1V. Což je taky špatně :-(Zkusil jsem ještě zkušební jízdu a spotřeba pořád obrovská. I při citlivém sešlápnutu jakéhokoliv stupně aktuální spotřeba i 20l/100km, volnoběh i 2l/100km. Co můžu ještě vyzkoušet ??? Bude nutné do servisu ? Lambda nepomohla i když chybová hláška směřovala na ni. Díky
- Reklama
Re: Vyšší spotřeba paliva, lambda sonda
Prostě všechny konektory které jsi vystříkal znovu rozpojit a nechat pořádně vyschnout.
Konektory jsou dělané tak aby do nich nemohla voda když jsou spojené a prostě když nebyly vyschnuté tak jsi tam tu kapalinu uzavřel.
Taky nevíme co jsi použil na jakém základě mohlo to uškodit větším odporem kontaktu u citlivějších čidel.
Konektory jsou dělané tak aby do nich nemohla voda když jsou spojené a prostě když nebyly vyschnuté tak jsi tam tu kapalinu uzavřel.
Taky nevíme co jsi použil na jakém základě mohlo to uškodit větším odporem kontaktu u citlivějších čidel.
Přesně, jak píše soban. Něco podobného vyváděl i Accent, když jsem v dobré víře rozpojil a vystříkal skoro všechny konektory, které jsem našel pod kapotou.
Takže jsem zase všechny rozpojil, jemně vysušil horkovzduškou a asi po hodině opět spojil. A ejhle, Accentík se zničehonic umoudřil. A to jsem použil Kontaktol na kontakty...
Takže jsem zase všechny rozpojil, jemně vysušil horkovzduškou a asi po hodině opět spojil. A ejhle, Accentík se zničehonic umoudřil. A to jsem použil Kontaktol na kontakty...
Kontaktol má těkavé látky které se musí odpařit - u vypínačů v domácnosti to nevadí ty jsou otevřené, ale konektory v autě mají těsnění....
- Richard555
Všechny dobré skutky musí být po zásluze potrestány Jinak tomuhle my "odborníci" říkáme "ZI" (zasraná iniciativa)
Když něco funguje neopravujeme
Když něco funguje neopravujeme
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Richard555, máš naprostou pravdu. My tomu taky říkáme "ábéčko", tedy aktivní blbec. Dneska ráno jsem jednoho takového viděl v zrcadle ...