Copere uplně netuším co přesně řešíš, ale v bezpečnostním listu je jasně uvedeno že výrobek obsahuje polymerní amin což je dle chemii pro střední školu sloučenina organické chemie odvozená od amoniaku.
Kupodivu Verva 100 je aditivovaná vifem a ty samé sloučeniny jsou uváděny i u tohoto prémiového benzínu zcela oficiálně.
A zcela by mě zajímalo, co ti na konkrétní sloučenině aminů konkrétně vadí ve vztahu k funkci motoru a z čeho tady vytváříš neuvěřitelné konspirační teorie, když jsou veškeré látky v soupisu bezpečnostního listu uvedeny a léta aplikovány s jasně danými pozitivními výsledky.
Z mého pohledu tady děláš vlny, zcela bez nějakého podkladu a zcela zbytečně a to jen proto, že konkrétně tobě neodepíše výrobce na nejasné dotazy. A mimo jiné, kdybys jim zavolal, tak budeš mluvit s chemicky poměrně schopnými lidmi a proto ti taky bylo umožněno zavolání a tvoje dotazy by byly poměrně rychle zodpovězeny, ale to bys nějaké fundované dotazy musel mít.
Jenže ty jsi nenecháš odborně funkčně nic vysvětlit, protože jen ta tvoje pravda je jediná a možná a budeš tu plácat na fóru jakési doměnky a rozpytvávat to pořád dokola.
Podle předchozích diskuzí ty auta měníš poměrně často a ve tvém případě je nějaké aditivum zcela bezpředmětné a možná i dík tomu, jakým způsobem se k těm autům chováš a co o technice spalovacích motoru (ne)víš. Takže bys mohl ušetřit peníze, pro tebe asi špatné aditiva od VIFU vůbec nekupovat, hnout se jim obloukem, a ušetřil bys i spousta času, kdyby si to neřešil na diskuzním foru
Takže nám prosím sděl a pokud možno buď konkrétní s ohledem na bezpečnostní list VIFU, co je problém a proč to je problém, protože mám pocit, že nám to tu opravdu velmi uniká.
A já se ti pokusím u kamarádů chemiků z Litvínovské petrochemie zajistit fundovanou odpověď, ale pouze za předpokladu, že tvůj dotaz bude odborný a podložený a smysluplný. To že dvě lahvičky mají pocitově jinou vůni je v organické chemii skutečně argument se kterým se s tebou nikdo odborně bavit nebude, už proto, že mají různou šarži a výrobce udává rozpětí objemové u látek. Takže skutečně nemusí dvě lahvičky stejné být a pořád to nebude špatně