Čaute klubáci..mám ix35..na neutrále mi auto začalo šklbať.je to dost počuť..s mechanik mi povedal že asi volnobežka na alternátori..má s tym niekto nejaké skúsenosť? Ďakujem..
https://youtu.be/saCBLdcfoh4
Hlasné šklbanie v priestore motora
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Hlasné šklbanie v priestore motora
Na prvý pohľad by som tiež tipol voľnobežku, ale pred kupovaním dielov treba zhodiť remeň a dôkladne prezrieť stav všetkých komponentov pohonu - problémov tam môže byť viac. Na prvý pohľad má toho za sebou až až.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- Richard555
Jsem téhož názoru, projít celý rozvod řekl bych , ale že tam slyším spíš ložisko - ono ta volnoběžka má takový zvláštní zvuk - mě např. tipovali na vadnou dvouhmotu a navíc při její poruše ti vibruje řemen asi tak +- 1cm na mezi kladkami nejdelším volným kuse řemene.....
poslechni si jak to hlučelo mě - už po výměně automatického napínáku a řemene...
https://uloz.to/live/!faoSXl2tbTV1/zvuk ... nta-fe-mp4
poslechni si jak to hlučelo mě - už po výměně automatického napínáku a řemene...
https://uloz.to/live/!faoSXl2tbTV1/zvuk ... nta-fe-mp4
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Len ono to robí len na neutrali bez stlacenia plynu..ked je auto za studena na sitiči alebo ked pridam plyn tak je to dobre
to bude volnobezka alternatora, tá sa prejavuje takým hrkanim alebo ako keby bol kamienok v lozisku, a to len na volnobeh.
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ved uvidim mechanik mi to rozoberie pozrie vsetky tie kladky a uvidíme ..no rozvody je zatial asi zbytocne rozoberat
áno, ked chyti mechanik do ruky alternator, hned bude vediet ci je to tá volnobezka.. Ak by to bola ona, oplati sa uz povymienat aj ine veci v alternatore, ako uhlíky a pod. kedze nieje to velká financna polozka a ked je uz vonku tak nech je zase 100%ný..
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Tak že mechanik to rozobral a na koniec som mu dal vymeniť:
Volnobežku na alternátori,všetky kladky aj s remenicou a klinovým remeňom a auto hned stíchlo..
Volnobežku na alternátori,všetky kladky aj s remenicou a klinovým remeňom a auto hned stíchlo..