klepanie v prednej časti
Moderátoři: vipe, Moderátoři
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
klepanie v prednej časti
zdravím Vás.
V poslednej dobe pozorujem v prednej časti auta / možno od prednej nápravy, odpruženia nápravy,alebo uloženia motora / také klepanie s kovovým zvukom. Prejavuje sa to pri prejazde nerovnosti, ale aj pri akcelerácii a jemnom zábere motora na rovnej ceste bez nerovnosti. Predná náprava bola už odkontrolovaná ako aj kompletne premazaná v servise, ale nepomohlo to. Možno to bude zo silenbloka ukoženia motora, uchytenia tlmiča ale môže to byť asi aj niečo uvolnené v oblasti prevodovky. Mal už niekto podobný problém
V poslednej dobe pozorujem v prednej časti auta / možno od prednej nápravy, odpruženia nápravy,alebo uloženia motora / také klepanie s kovovým zvukom. Prejavuje sa to pri prejazde nerovnosti, ale aj pri akcelerácii a jemnom zábere motora na rovnej ceste bez nerovnosti. Predná náprava bola už odkontrolovaná ako aj kompletne premazaná v servise, ale nepomohlo to. Možno to bude zo silenbloka ukoženia motora, uchytenia tlmiča ale môže to byť asi aj niečo uvolnené v oblasti prevodovky. Mal už niekto podobný problém
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
- Reklama
Re: klepanie v prednej časti
Mám asi měsíc stejný problém - na nerovnosti, jako by klepal v motorovém prostoru plech o plech Za 10 dní ale jdu na druhou garančku, tak uvidím a budu informovatJuraj píše:zdravím Vás.
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
hmmm
...ja sa tiež s tým už asi po 5 krát chystám do servisu, lebo v máji/květen 2007 mi končí záruka, tak nerád by som to nechal len tak. Tyčku stabilizátora už menili v domnení že je ona zdrojom tohoto klepavého zvuk,ale nieje ....pevne verím že skontrolovali dotiahnutie všetkých spojov .....pamätám sa, že asi po pol roku od kupy auta, mi v jednom servise Hyundai zistili uvolnenú nejakú skrutku v blizkosti uloženia motora na prevodovkou...ale vtedy to tak neklepalo...
klepanie napravy
Uz som to tu riesil tiez. Mna uz poznaju u nas v BA velmi dobre. Naposledy mi asi pred 2 tyzdnami menili naboje na zadnej naprave, lebo obcas bolo pocut klepotanie pri brzdeni. Co sa tyka toho klepotania, registrujem to uz asi po roku pouzivania. Doterz to servis neodhalil. Boli menene obe tycky stabilizatora, podotahovane vsetko co sa dalo, ale nic. Mam podozrenie na homokineticky klb, lebo to hlavne pocut ked je naprava v zatazi, t.j. ked brzdi motor a prejdem po nerovnosti alebo naopak zrichlujem. Ale na druhu stranu som to uz aj pocul pri vyradenej rychlosti. Sranda je aj tiez ze niekedy to klepe dost casto a niekedy to nepocujem poriadne aj tyzden-hlavne teraz ked je chladnejsie sa s tym stretavam veeelmi zriedka. Je to dost divne. Zaruka mi pada koncom aprila, takze sa chystam tomu dat poslednu sancu pri prehliadke v aprili.
Inak pocujem este jeden taky zvonivy zvuk. Hlavne ked klesnu teploty a motor a vsetko tam v predu je chladne. Je to najviac pocut ked klesaju otacky, resp. ked stlacim a pustim brzdu. ked sa motor zohreje, alebo v lete je to takmer nepocutelne. Auto uz bude mat pomaly 3 roky, sice mame najazdene nieco vyse 30tis, ale je to denno denne vyuzivane v uliciach BA (totalny tankodrom)a hlavne kratke trasy, takze verim ze podvozok dostava riadne zabrat. Verim ze auto este vydrzi aspon 3 roky, potom ho vystriedame nicim vacsim, roddinnejsim.
Inak pocujem este jeden taky zvonivy zvuk. Hlavne ked klesnu teploty a motor a vsetko tam v predu je chladne. Je to najviac pocut ked klesaju otacky, resp. ked stlacim a pustim brzdu. ked sa motor zohreje, alebo v lete je to takmer nepocutelne. Auto uz bude mat pomaly 3 roky, sice mame najazdene nieco vyse 30tis, ale je to denno denne vyuzivane v uliciach BA (totalny tankodrom)a hlavne kratke trasy, takze verim ze podvozok dostava riadne zabrat. Verim ze auto este vydrzi aspon 3 roky, potom ho vystriedame nicim vacsim, roddinnejsim.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle berte jen jako srandu.. nejsem takovej trouba jak si tu někteří myslí
Taky mi něco bouchá na zadní nápravě a já to vyřešil po svým.. mých 136dB z aparatury v autě spolehlivě odstraní veškerý bouchání na jak dlouho chci. .. teda když si doma nezapomenu panel od rádia
a tady je ten odstraňovač klepání
za nějakých 30 táců mám po starostech
Tohle je fakt jen joke
Taky mi něco bouchá na zadní nápravě a já to vyřešil po svým.. mých 136dB z aparatury v autě spolehlivě odstraní veškerý bouchání na jak dlouho chci. .. teda když si doma nezapomenu panel od rádia
a tady je ten odstraňovač klepání
za nějakých 30 táců mám po starostech
Tohle je fakt jen joke
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
dík za reakcie
dakujem za reakcie Petrovi aj Jozefovi. Pravdepodobne nás trápi rovnaký problém a možno ho majú viacerí len si to nevšimli. Tu v Košiciach u predajcu Hyundai-Mitsubishi Iman&Hegy sa snažia prísť tomu problému na zub, len je to "piplacia práca". Bude to asi fakt v tom silenbloku uloženia motora, či niekde v časti prevodovky, lebo ten zvuk vzniká hlavne ked je motor v jemnom zábere, ako ked sa snažíte ísť konštantnou rýchlosťou a jemne prídávate plyn a následne ho uberete. Klepeto len keď je zaradená nejaká rýchlosť v prevodovke. Akokeby sa motor nahol resp. zaprel a po ubratí plynu sa vrátil naspäť.
.
Dobry den panove,
mozna jsem mel/mam podobny problem. Zvuk se zacal nedavno ozyvat, ale neni to primo jako plech o plech, je to spis jako lupnuti prohnuteho plechu nebo i takovy umelohmotny zvuk. Nakonec jsem dosel k tomu, co to bylo. Slo o takovou manzetu na tlumici, ktera v jednom miste brnkala o pruzinu. To se projevovalo jen pri urcitem propruzeni. Nasel jsem to tak, za jsem si otevrel dvere a za ram jsem poradne rozhoupal auto a az jsem se dostal nad tu mezni hranici, kdy to lupalo pekne do rytmu houpani. Ted to nedela nebo jenom velmi malo, semtam to zaslechnu. Mozna se manzeta uz osoupala trochu, nebo jsem ji mozna pootocil. Nevim. Nicmene asi nic vazneho.
mozna jsem mel/mam podobny problem. Zvuk se zacal nedavno ozyvat, ale neni to primo jako plech o plech, je to spis jako lupnuti prohnuteho plechu nebo i takovy umelohmotny zvuk. Nakonec jsem dosel k tomu, co to bylo. Slo o takovou manzetu na tlumici, ktera v jednom miste brnkala o pruzinu. To se projevovalo jen pri urcitem propruzeni. Nasel jsem to tak, za jsem si otevrel dvere a za ram jsem poradne rozhoupal auto a az jsem se dostal nad tu mezni hranici, kdy to lupalo pekne do rytmu houpani. Ted to nedela nebo jenom velmi malo, semtam to zaslechnu. Mozna se manzeta uz osoupala trochu, nebo jsem ji mozna pootocil. Nevim. Nicmene asi nic vazneho.
- zubmachine
- *
- Kontaktovat uživatele:
Pani, tento problem som mal aj ja. Od laveho predneho kolesa som pri brzdeni, alebo zrychlovani pocuj neprijemny kovovy zvuk. Bol som s tym najprv v servise v Pezinku, kde nezistili absolutne nic a potom v Bratislave. V Ba to dali do poriadku, akurat technik povedal, ze to muselo byt poriadne narazene a asi aj mal pravdu, pretoze ked mi prezuvali v inom servise letne za zimne, tak museli vymenit ocelovy disk za rezervu. Bohuzial ja si nepametam zeby som nejaku extra velku dieru zobral, ale vzhladom na kvalitu nasich ciest sa ani necudujem. Nakoniec mi vsak na to uplatnili zaruku a bolo. Vdacny, ze som nemusel platit ani 1Sk som odisiel domov bez toho, aby som sa pytal viac:) No odporucam otravovat servis az kym nepridu na podstatu problemu a ak nepridu, tak zajst do ineho. Popripade si spravit vylet niekde po slovensku a zajst aj do nejakeho Hyundaiservisu vramci toho vyletu:)
i40cw 1.7crdi 7dct.. 75000km
i30cw 1.6vvti classic.. predane
1.3i/62.5Kw - 60500km - Predane....
i30cw 1.6vvti classic.. predane
1.3i/62.5Kw - 60500km - Predane....