Jak seřídit ruční brzdu
Moderátor: Moderátoři
- rudolf.tomka
- **
Re: Jak seřídit ruční brzdu
ok, tak ty používaš na zadnej brzde "typ brzdoveho trmenu: 1-pístové brzdové sedlo, třmen kotoučové brzdy s integrovanou ruční brzdou ", sktorým nemám žiadnu skúsenosť , ale podľa foto,ktoré som si pozeral, ide o jednopiestový kombinovaný hydraulicko- mechanický typ kotúčovej zadnej brzdy...https://www.automobilovedily24.cz/hyund ... dovy-trmen
- Přílohy
-
- brzdovy-trmen.jpg (21.16 KiB) Zobrazeno 3524 x
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
- Reklama
- rudolf.tomka
- **
-
to rudolf.tomka: sice se tomu asi říka jednoduchý system , ale po kompletním rozebrani starých brzdiču bych řekl že tak jednoduché to není tedy machanizmus u vnitř , jak se k tomu dostanu udělám foto rozebraného brzdiče ,
jediný rozdil mezi pravým a levým brzdičem na starých brzdičích, byl ten že vnitřní pistek u levého brzdiče jde dost tuho a pokud sem hýbal tahle ruční brzdy tak pistek postupně vylezl ven správně by se mně vracet což nedělál ! na pravém brzdiči vnitřní postek chodí jak má , hýbánim tahla ruční brzdy pistek poleze ven a zase spět ,takže pryvý je ok , ale levý je divny tedy nepracuje jak má
přepokládám ten samy problem u nových brzdiču prava strana bude ok, a levá bude divně chodit tím padem levá brzdí min což mi potrvdily i valce na brzdy
opravdu nemám problem koupit další nové zadní brzdiče to je to nejmenší ale musím si být na 100 pro jist že levý je vadny jinak bych mohl kupovat brzdiče furt a ničeho bych se nedobral
jediný rozdil mezi pravým a levým brzdičem na starých brzdičích, byl ten že vnitřní pistek u levého brzdiče jde dost tuho a pokud sem hýbal tahle ruční brzdy tak pistek postupně vylezl ven správně by se mně vracet což nedělál ! na pravém brzdiči vnitřní postek chodí jak má , hýbánim tahla ruční brzdy pistek poleze ven a zase spět ,takže pryvý je ok , ale levý je divny tedy nepracuje jak má
přepokládám ten samy problem u nových brzdiču prava strana bude ok, a levá bude divně chodit tím padem levá brzdí min což mi potrvdily i valce na brzdy
opravdu nemám problem koupit další nové zadní brzdiče to je to nejmenší ale musím si být na 100 pro jist že levý je vadny jinak bych mohl kupovat brzdiče furt a ničeho bych se nedobral
I20 Active T-GDI 88kw 2016
--------------------------------------------------------------
Nepřeji si aby na moje příspěvky reagoval Mirus30 !!!
a Axel.Foley ! Vendelín ! only_one ! a slabostka!!!!
-
a tady fotky snad to najk pomuže
Ten pastorek (Tvúj obr. 2) slouží pouze jako "samoštel" ,vymezuje vůli po opotřebení destiček a jelikož váleček se neotočí, musí být zasazen tak, aby se při opotřebení šnek vytočil a vymezil vůli a při výměně destiček šel celý zatočit do těla brzdiče nebo spíš mechanismu od ruční brzdy - viz moje foto mechanismu ruční brzdy.
obr. 1,3,5 - povolená ruč. brzda
obr. 2,4 simuluje zatažení r.b.
obr. 1,3,5 - povolená ruč. brzda
obr. 2,4 simuluje zatažení r.b.
- Přílohy
-
- IMG_5.jpg (75.26 KiB) Zobrazeno 3450 x
-
- IMG_4.jpg (63.87 KiB) Zobrazeno 3450 x
-
- IMG_3.jpg (64.43 KiB) Zobrazeno 3450 x
-
- IMG_2.jpg (105.21 KiB) Zobrazeno 3450 x
-
- IMG _ 1.jpg (107.24 KiB) Zobrazeno 3450 x
-
Děkuji ale pořát nevím kde je problem protože zadní brzdu sem sledoval dost pečlivě , a mužu říci že tam levá "svině" chodí ze spožděním ! čili když zatahnu ručku prvně se zatáhne pravá čelist , pak za cca 1 sec se levá čelist zatahne ,sledovano podle toho jak chodí lanka od ručky , tak samo toje cítít když brzdím normálně ,když jen malo brzdím tak to není poznat ale jak mile o trucho více , už je to poznat auto zatahne do prava , pokud to člověk sleduje tak občas lze citit že leva brzda začně brzdít nepatrně později
ja už jsem viděl ledacos a zažil, ale tohle ne
ja už jsem viděl ledacos a zažil, ale tohle ne
Tak kdyby to tahalo jen na ručce, tak bych řekl, že je chycený lanovod, ale jestli to dělá i na nožní. tak snad už jen ten brzdič. Prvně bych ještě znova vše odvzdušnil, pro jistotu. jinak nevím.
-
no taky nevím čím to muže být ještě vymněním hlavní brzdový valec
-
takže jak bylo v pondělý tepleji +16c sem zajel na valce vše ok brzdy brdzdi stejně , byl jsem jak v jedné firmně co má valce na brzdy tak na STK u obou dvou brzdy brzdily stejnomněrně stejně tedy byly ok teplota venku + 16c,
dneska rano jsem si kolečko z brzdama z opakoval jak do ty samy firmy tak na tu samou STK teplota venku +7c a hadejte co , brzdy nebrzdí rovnomněrně prava stran brzdí normálně ale levé zadni kolo brzdí o 50 procent min a levé předni o 20 procent min teplota venku +7 c
jsem z toho vedle jak zajic v letadle , co muže být odvisle o teploty a tak haklivé ? ABS jednotka je nova (mněněna na jaře už předtím brzdy blbě brzdily ) ! hlavní brzdový valec ? nebo brzdovka ? trubky ? nebo hadice ?
dost lidi mi řeikalo žýe to muže dělat urvaný silemblok ale že by byl odvyslý od teploty to se mi nezdá možné
dneska rano jsem si kolečko z brzdama z opakoval jak do ty samy firmy tak na tu samou STK teplota venku +7c a hadejte co , brzdy nebrzdí rovnomněrně prava stran brzdí normálně ale levé zadni kolo brzdí o 50 procent min a levé předni o 20 procent min teplota venku +7 c
jsem z toho vedle jak zajic v letadle , co muže být odvisle o teploty a tak haklivé ? ABS jednotka je nova (mněněna na jaře už předtím brzdy blbě brzdily ) ! hlavní brzdový valec ? nebo brzdovka ? trubky ? nebo hadice ?
dost lidi mi řeikalo žýe to muže dělat urvaný silemblok ale že by byl odvyslý od teploty to se mi nezdá možné
- Деревенский
- **
to bude chtít diagnostiku a nastavení ABS,ESP,TCS. Je to už model s elektronickými nesmysly bez náznaku jakékoliv blbuvzdornosti.
Zde si hraje s prima strojkem na tyhle věci, v amazonu,aliexpresu jde pořídit za rozumný peníz a za dlouhých zimních večerů si můžeš hrát.
https://www.youtube.com/watch?v=zDb9G3GXLQc
Zde si hraje s prima strojkem na tyhle věci, v amazonu,aliexpresu jde pořídit za rozumný peníz a za dlouhých zimních večerů si můžeš hrát.
https://www.youtube.com/watch?v=zDb9G3GXLQc
директор путаницы
Když je to závislé na teplotě nebudou aušusové nějaké zpětné ventilky které otevřou při jiném tlaku?
Skus zapátrat zda tam nějaké nejsou a které se neměnily když se měnila ABS a brzdový válec.
Skus zapátrat zda tam nějaké nejsou a které se neměnily když se měnila ABS a brzdový válec.
-
to možná ano ale auto jede rovně bez problemu , problem nastane pokud brzdim ale musím více brzdit a musí být chladno , pokud brzdím malo žadný problem neni auto brzdí normálně , tak samo se to chová na ručku pokud brzdím a je teplota venku nad 16c tak ručka brzdí normálně pokud je chladno tak i ručka taha do prava
ručka je machanická
no hlava mi to nebere , jedině že by to dělalo a nedělalo kvuli něčemu jinému ,a jen to připadá že to ovlivnuje teplota navíc cena diagnostiky je 9000 kč tedy hicom, jina se nada sehnat ! a nebo pak original což bude palaka řadově v 100vkách tisác
jidné spětné ventylky jsou v ABS jinde ne, ale i když vypnu abys tedy seberu mu obě pojstky tak to dělá stale .
ručka je machanická
no hlava mi to nebere , jedině že by to dělalo a nedělalo kvuli něčemu jinému ,a jen to připadá že to ovlivnuje teplota navíc cena diagnostiky je 9000 kč tedy hicom, jina se nada sehnat ! a nebo pak original což bude palaka řadově v 100vkách tisác
jidné spětné ventylky jsou v ABS jinde ne, ale i když vypnu abys tedy seberu mu obě pojstky tak to dělá stale .
Tohle Ti asi moc nepomůže, ale přidám sem jednu svoji zkušenost ještě s Fiatem Punto. Začalo se mi hřát kolo, tuším přední. Rozdělal, vyčistil a NIC. Pak mi známý, automechanik, řekl, ať vyměním hadice ke kolům. Stává se, že časem vevnitř zhubkovatí, při brždění natlakuješ a po povolení se vevnitř hadice sroluje a udělá špunt, který tlak nepustí zpět a kolo přibrzďuje. Po výměně vše OK.
-
no to mně taky napadlo hadice mám nové v zadu , ale abych řekl pravdu auta se mi nenchce zbavovat , mně plně vyhovoje , ale pokud se nepodaří spravit to tahani při brždění tak pujde z domu
ono pokud bych ten problem mněl najk schrnout
tak začal po 3 garančce první mněsíc tohot roku , řešeno několikrát z autorizakem bez vysledku jejich tvrzeni aut nic neni i když jasně a očividně tahalo do prava při beždění , nakonec po několika hadkách vymněna ABS na zaruku ,
vymněna kotouču jak zadních tak přednich a desky vymněna berzdovky tu mněnil 2 x autorizak na vlastni naklady,
přez leto jak bylo teplo celkem bez problemu sem tam se projevilo thaní do prava při brždění když bylo chladněji ,
jak se začalo ochlazovat tak se problem tahaním vratil , vymněna zadní kotouče zadní desky zadni brzdiče a hadice vše original ,tahani se o naco zlepšílo ale i tak taha stale do prava
jedině co vím že prave lanko brzd jde normálně ale levé jde ze spožděním jako bylo zatuhle což není ! ani brzdič není zatuhly ! a že pokud je teplo tak si na valcich nic neprojevi a pokudje chladno tak levé strana brzdí min než prava na valcích
ono pokud bych ten problem mněl najk schrnout
tak začal po 3 garančce první mněsíc tohot roku , řešeno několikrát z autorizakem bez vysledku jejich tvrzeni aut nic neni i když jasně a očividně tahalo do prava při beždění , nakonec po několika hadkách vymněna ABS na zaruku ,
vymněna kotouču jak zadních tak přednich a desky vymněna berzdovky tu mněnil 2 x autorizak na vlastni naklady,
přez leto jak bylo teplo celkem bez problemu sem tam se projevilo thaní do prava při brždění když bylo chladněji ,
jak se začalo ochlazovat tak se problem tahaním vratil , vymněna zadní kotouče zadní desky zadni brzdiče a hadice vše original ,tahani se o naco zlepšílo ale i tak taha stale do prava
jedině co vím že prave lanko brzd jde normálně ale levé jde ze spožděním jako bylo zatuhle což není ! ani brzdič není zatuhly ! a že pokud je teplo tak si na valcich nic neprojevi a pokudje chladno tak levé strana brzdí min než prava na valcích
Nevím odkud jsi, co zkusit se poptat v jiném servisu, nebo jich obvolat víc, jestli se s tím někde nesetkali i třeba na jiném modelu.