Jak seřídit ruční brzdu
Moderátor: Moderátoři
-
Re: Jak seřídit ruční brzdu
ostrava a servisu jsem z tím prudil více než dost ani jeden se z tím udajně nesetkal oběhl jsem jak autorizaky tak neautorizaky ani na technické nevěděly když sem to sněma řešíl tak na mně koukaly jak na martana že se ztím ještě nesetkaly navic na technické to byl jeden a ten samy člověk co mi dělal test brzd jak za venkovni teploty +16 tak když bylo chladno
dělal jsem i geometri a zmněření jestli kola sedi jak maji vše v je normně tedy ok
jedině co mně ještě napdá že by byl najky silem blok urvany a chodil ale jen když se více zabrzdí což by znamenalo vymněnit všchny silembloky na napravách , prostě zabava
dělal jsem i geometri a zmněření jestli kola sedi jak maji vše v je normně tedy ok
jedině co mně ještě napdá že by byl najky silem blok urvany a chodil ale jen když se více zabrzdí což by znamenalo vymněnit všchny silembloky na napravách , prostě zabava
I20 Active T-GDI 88kw 2016
--------------------------------------------------------------
Nepřeji si aby na moje příspěvky reagoval Mirus30 !!!
a Axel.Foley ! Vendelín ! only_one ! a slabostka!!!!
- Reklama
-
no nevím jestli ti přijde 2200 euro rozumnýchДеревенский píše: ↑21 lis 2019, 08:11 to bude chtít diagnostiku a nastavení ABS,ESP,TCS. Je to už model s elektronickými nesmysly bez náznaku jakékoliv blbuvzdornosti.
Zde si hraje s prima strojkem na tyhle věci, v amazonu,aliexpresu jde pořídit za rozumný peníz a za dlouhých zimních večerů si můžeš hrát.
https://www.youtube.com/watch?v=zDb9G3GXLQc
http://www.cardiagtool.co.uk/autel-maxi ... gKnV_D_BwE
tedy 55 tisíc kč
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=ma ... 908p%20pro
ale diky za odkaz
davat za diag 55 tisíc kč se mi fakt nechce to raději prodám auto a koupim nové auto
pujdu do HIcom cena bez dph 8000 kč + dph
jiné diag co mám doma zvladaji jen zaklad nebo ODB a OBD2
- Деревенский
- **
tak nepojedeš jeden rok na dovolenou a budeš si hrát s nově koupenou diagnostikou, budeš nám říkat co všechno jsi zjistil. Poté budeš velkým guru v oblasti stanovení diagnóz na našich plechových miláčcích.
директор путаницы
-
na dovolené sem furt takže v tom problem nevidim
tak dneska koupeno v ostravě Hicom cena z dph 9668 kč https://www.mtaplus.cz/autodiagnostika- ... hicom.html
dam kafe a pujdu mrvit auto, max zitra napišu mám na prodej auto nepojizdné nebylo havarovano
jen tak okrajově přemýšlím jak dostat bez cla do čr tohle https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=ma ... 908p%20pro
nevíte kolik je clo ? nebo jak se počíta ? nebo z čeho atd ?
tak dneska koupeno v ostravě Hicom cena z dph 9668 kč https://www.mtaplus.cz/autodiagnostika- ... hicom.html
dam kafe a pujdu mrvit auto, max zitra napišu mám na prodej auto nepojizdné nebylo havarovano
jen tak okrajově přemýšlím jak dostat bez cla do čr tohle https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=ma ... 908p%20pro
nevíte kolik je clo ? nebo jak se počíta ? nebo z čeho atd ?
Nedá se mě to nezeptat, to auto je v záruce a protokol z STK máš, tak proč se s tím moříš sám doma a nedáš to někam do servisu, ať se snaží tam? Taky nejezdím do nejbližšího servisu a vždycky jsem se dohodl a za těch 80km navíc a ušetřené nervy to stálo, než poslouchat arogantní řeči v nejbližším servisu.
-
rad odpovím ja mám taky jedny nervy a z timhle problemem jsem byl ve 3 auturozácích pokud jim diagnsotika nenapiše že je vadný ten a ten šroubek, tak nic neuznaji a děláji z lidi pitomce ! připadně kecy typu to že vam auto taha doprava se vam jen zdá atd ! navíc cena 4té garančky 9000 kč minimum
o prachy mi nejde, když jsme nakoupil díly na zadní brzdy a tovarní potahy a molitany na přední sedačky celkem za 46 tisíc kč
o prachy mi nejde, když jsme nakoupil díly na zadní brzdy a tovarní potahy a molitany na přední sedačky celkem za 46 tisíc kč
-
takže panové až vam budou v servisech tvrdit, že když se mnění brzdová kapalina že se ABS nemusi odvzdušnít ! nebo že k tomu není třeba diagnostika aby se ABS odvzdušnilo, tak mu hned jednu liskněte po hubě ! a to mi tvrdily 3 autorizaky a dva noname servisy ,že nic takového není třeba ! tedy že ABS se nemusí odvzdušnovat přez diagnostiku !
při hrani z diagnostikou jsem testoval akční členy ABS ruznýmy spusoby , jedny z akčních členu jsou napouštěci a vypouštěci ventily ABS , tak jsem je několikrát spustil a hned mi bylo jasné podle pedalu že tam byl/y vzduchové bublinky pod najkym vetilkem , od toho už auto brzdí jak má dokoce lépe něž předtím !
odskoušel jsem na mokré travě ABS a stabilizaci funguje jak má
takže problém asi vyřešen ještě ale seleduji kdyby se hodlal vratit, tenhle problem se držel jak cikan mnědi
takže diky fušerské nebo odfláknuté praci autorizaku sem z tím mněl praci na víc o vydaje které mně to stalo nejde ! aspon se nenudím
při hrani z diagnostikou jsem testoval akční členy ABS ruznýmy spusoby , jedny z akčních členu jsou napouštěci a vypouštěci ventily ABS , tak jsem je několikrát spustil a hned mi bylo jasné podle pedalu že tam byl/y vzduchové bublinky pod najkym vetilkem , od toho už auto brzdí jak má dokoce lépe něž předtím !
odskoušel jsem na mokré travě ABS a stabilizaci funguje jak má
takže problém asi vyřešen ještě ale seleduji kdyby se hodlal vratit, tenhle problem se držel jak cikan mnědi
takže diky fušerské nebo odfláknuté praci autorizaku sem z tím mněl praci na víc o vydaje které mně to stalo nejde ! aspon se nenudím
- Richard555
Já jsem měnil brzdovku a nic jsem s ABS nedělal - akorát měním kapalinu pod tlakem tlačí se z nádobky do systému a vypouští odvzdušňováky bublinky se nemají kde udělat......
Dělal jsem to na IX55, na Kia ceed, a na Santa fe I gen. 92 kw všude stejně a nikde žádný problém.....
Dělal jsem to na IX55, na Kia ceed, a na Santa fe I gen. 92 kw všude stejně a nikde žádný problém.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Koukám jak blázen a mám stejný názor jak Richard.Dělal jsem to stejně. Myslím, že i servis to mění stejně. A jedině mě napadá, jak se tam mohl dostat je, že"vycucli" nádobku do dna, dolili pozdě a tím se tam vzduch dostal.
-
no to sem si taky myslel, ale to co sem psal mně vyvedlo z omylu ono asi jiné vysvětlení není
milda : nevím jak a co přesně dělaly na jaře na garančce ale mněnily brzdovku , pak když to začalo kravit tak po několika reklamacích mně mněnily abs
nevím nemám rentgenové oči abych viděl co dělaji a nedělaji
ono nezapomente že ABS má hoděn ventilu ! a ne všechny funguji furt některé zapinaji při abs některé při stabilizaci atd ,takže klidně se tam mohla dostat bublinka a dělát mrdník při brždění , pokud vím tak v ABS jednotce jsou i čidla tlaku prutoku atd
bud tady na foru nebo někde sem četl že taky někomu kravilo brždění tahalo do strany a když to prohnal na ABS tak to přešlo
ps navíc to jsem psal tady jinde , oni mněnily brzdové zadní trubky než jsem koupil auto, pry udajně se jim nelibily asi vtip , pak ji mněnily znova minulý rok, jelikož ji přidělaly k vedeni do nadrže takže byla uchicena jinak než mněla být . takže se tam mohl dostat vzduch když ji mněly dole (foto toho uchicení možu nahodit pro zasmání jak pracuje autorizak )
milda : nevím jak a co přesně dělaly na jaře na garančce ale mněnily brzdovku , pak když to začalo kravit tak po několika reklamacích mně mněnily abs
nevím nemám rentgenové oči abych viděl co dělaji a nedělaji
ono nezapomente že ABS má hoděn ventilu ! a ne všechny funguji furt některé zapinaji při abs některé při stabilizaci atd ,takže klidně se tam mohla dostat bublinka a dělát mrdník při brždění , pokud vím tak v ABS jednotce jsou i čidla tlaku prutoku atd
bud tady na foru nebo někde sem četl že taky někomu kravilo brždění tahalo do strany a když to prohnal na ABS tak to přešlo
ps navíc to jsem psal tady jinde , oni mněnily brzdové zadní trubky než jsem koupil auto, pry udajně se jim nelibily asi vtip , pak ji mněnily znova minulý rok, jelikož ji přidělaly k vedeni do nadrže takže byla uchicena jinak než mněla být . takže se tam mohl dostat vzduch když ji mněly dole (foto toho uchicení možu nahodit pro zasmání jak pracuje autorizak )
- Деревенский
- **
Dobrá práce
A je to tady V těch autorizacích odvzdušnovali brzdy šlapáním na pedál- amatéři. Radši, kdyby tu novou kapalinu nafoukli do brzd tlakem. K tomu se používá diagnostika a spouštění pumpy ABS. Jak jsem psal výše: tyhle auta jsou bez náznaku jakékoliv blbuvzdornosti a je zapotřebí trochu pokory a pohrát si .
Až si budeš chtít hrát s výměnou baterky, nebo ji odpojit, tak na káblíky dej nabíječku, vyhneš se dalším problémům .
A je to tady V těch autorizacích odvzdušnovali brzdy šlapáním na pedál- amatéři. Radši, kdyby tu novou kapalinu nafoukli do brzd tlakem. K tomu se používá diagnostika a spouštění pumpy ABS. Jak jsem psal výše: tyhle auta jsou bez náznaku jakékoliv blbuvzdornosti a je zapotřebí trochu pokory a pohrát si .
Až si budeš chtít hrát s výměnou baterky, nebo ji odpojit, tak na káblíky dej nabíječku, vyhneš se dalším problémům .
директор путаницы
-
děkuji , ty auta jsou blbu vzdorné , jinak bych auto byl schopen odělat diagnostikou tady asi očividně selhal lidský faktro nebo zasáhla lenost nebo neznalost to opravdu nemužu posoudit
jinak tu abs pumpu sem taky spouštěl několikrát
hlavní je že auto brzdí jak má ,aspon zatím doufám že to vydrží
tedka čekám až výrobce hicomu vydá aktualizaci mnělo by něco přibýt z funkcí
jinak tu abs pumpu sem taky spouštěl několikrát
hlavní je že auto brzdí jak má ,aspon zatím doufám že to vydrží
tedka čekám až výrobce hicomu vydá aktualizaci mnělo by něco přibýt z funkcí
- Richard555
Coopere jakou diagnostikou jsi to ABS týral ? HICOM ?
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
- rudolf.tomka
- **
https://www.autoconnect.sk/www-autoconn ... zd-ABS-VAG " Pomocou diagnostiky sa odvzdušňujú iba predné brzdy !!! Zadne brzdy sa odvzdušňujú klasicky bez použitia diagnostiky."
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
-
to Richard555 : ano HIcom docela slušná diagnostika i když má dost mušek např nemá něktré typy motoru u I20 I30 atd v seznamu takže se člověk musí připojit přez jiné auto které ho v seznamu např Ceed 1.0 TGDI 88kw
už sem si z výrobce dopisoval poslal mu logy z mojeho auta a slibil že udělá napravu, ale nemužu počítat že to stihne za od pátku, tak zatím čekám
to rudolf.tomka : od kdy VCDS je pro hyundai ? max poseldní verze ale jen OBD2 zakladní funkce, u HIcom diag v seznamu akčních členu jsou : 2x napouštěcí ventily přední / 2x napouštěcí ventily zadní /4x ragulační ventil / motor abs / a další xyz věci : např snimani tlaku brzdovky z hlavního valce mněřeno (pokud diag nekecala ) 0 až 240 atm moji nohou se zaplým posilovačem , pak třeba mněření tlaku na jednotlivá kola (ale to ještě neni asi dodělána ukazuej to jen čísla a neni jasné v jakých jednotkách jsou ) pak třeba odběr proudu abs atd , akčních členu je tam požehnaně nepočital sem je ale bude jich tam tak 30 u jednotky ABS u motoru ještě více
ps nelze srovnávat VCDS z Hicom, v Hicom neni napsano "tlačítko" odvzdušnění brzd , ale jen akční člen takže člověk musí více laborovat
navíc VCDS má skoro dokonale zdokumentované funkce řj jednotek , což u hyundai a diagnostik určený přimo pro hyundai nemá ! lepe zdokumentované funkce řj, má snad je ofiko hyundai diagnostika co maji autorizáky ,ale ani tam to není dokonalé ! co vím jistě tak oficialní diag zvladá nakodovat kliče a TMPS u toho nevím v jaké rozsahu se mužu nastavovat (jestli třeba minimální tlak a podobně)
snad jsem to napsal srozumitelně
ps 2: jo kdyby HIcom byl stejný jako VCDS tak bych doslova uchcával blahem
už sem si z výrobce dopisoval poslal mu logy z mojeho auta a slibil že udělá napravu, ale nemužu počítat že to stihne za od pátku, tak zatím čekám
to rudolf.tomka : od kdy VCDS je pro hyundai ? max poseldní verze ale jen OBD2 zakladní funkce, u HIcom diag v seznamu akčních členu jsou : 2x napouštěcí ventily přední / 2x napouštěcí ventily zadní /4x ragulační ventil / motor abs / a další xyz věci : např snimani tlaku brzdovky z hlavního valce mněřeno (pokud diag nekecala ) 0 až 240 atm moji nohou se zaplým posilovačem , pak třeba mněření tlaku na jednotlivá kola (ale to ještě neni asi dodělána ukazuej to jen čísla a neni jasné v jakých jednotkách jsou ) pak třeba odběr proudu abs atd , akčních členu je tam požehnaně nepočital sem je ale bude jich tam tak 30 u jednotky ABS u motoru ještě více
ps nelze srovnávat VCDS z Hicom, v Hicom neni napsano "tlačítko" odvzdušnění brzd , ale jen akční člen takže člověk musí více laborovat
navíc VCDS má skoro dokonale zdokumentované funkce řj jednotek , což u hyundai a diagnostik určený přimo pro hyundai nemá ! lepe zdokumentované funkce řj, má snad je ofiko hyundai diagnostika co maji autorizáky ,ale ani tam to není dokonalé ! co vím jistě tak oficialní diag zvladá nakodovat kliče a TMPS u toho nevím v jaké rozsahu se mužu nastavovat (jestli třeba minimální tlak a podobně)
snad jsem to napsal srozumitelně
ps 2: jo kdyby HIcom byl stejný jako VCDS tak bych doslova uchcával blahem