Ahojte, primrza vam elektronicka rucna? Mne za posledny mesiac permanentne, aj ked je vonku len do -5°C ... Je pravda, ze autom chodim raz za tyzden, no to som chodil aj minuly rok a ani raz mi neprimrzla... Vacsinou pomoze jemne s citom sa pohnut, puknu obe strany a ide sa. Mam ale obavy, ci nieco s brzdami nie je, pretoze primrzanie v relativne teplom pocasi je divne, co keby prituhlo riadne? Len doplnim, ze podla vsetkeho primrznu dosticky ku kotucu... Elektromotorcek ide v klude
PS. parkujem v kopci a na R sa spoliehat nechcem, jednak kvoli bezpecnosti, druhak kvoli setrnosti k motoru. Proste parkovacia brzda je zaklad.
Primrzanie elektronickej rucnej
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- rychlyzadok
- **
Primrzanie elektronickej rucnej
I30 Fastback 1,4 T-GDi
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
Re: Primrzanie elektronickej rucnej
Je otázka jestli fakt přimrzne, nebo se "jen přilepí". S přilepováním obložení jsem měl zatím "problém" na každém v posledních letech. A nezáleží na teplotě, ale na tom jak moc bylo nebo nebylo vlhko či přímo mokro před zaparkováním. Po dešti se dokáže ručka přilepit i v létě, stačí zaparkovat na 2 dny.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Ak je brzda bubnova, niekedy pomoze zhodit bubon a vycistit od prachu ... jemne prebrusit a nejaký cas by mal byt pokoj..
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Nič Ti nemrzne, len sa prilepi (prihrdzavie), toto vlhké inverzné počasie tomu praje.. mám to isté aj s mechanickou ručnou.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- rychlyzadok
- **
Keď tak premýšľam. Mate recht. Len sa asi "prilepi", pretože ak si dobre spomínam, niečo podobné, aj keď nie tak moc kusnute brzdy, som zažíval už na jeseň.
I30 Fastback 1,4 T-GDi
Čiastočne za to môže aj "vhodná" kombinácia materiálov kotúča a platničiek. V princípe sa ale prilepí každá kotúčová brzda, len niektorá skôr a niektorá neskôr...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
Tohle to dělá když si umeju auto a zaparkuju na víc jak dva dny. Ručku nedávám a stejně musím rozjetím utrhnout prorezlé brzdy. Parkuju na rovině...