Ahoj všem.
Po roce jsem provedl součet nepřesných čísel
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
a provedl inventarizaci
Za rok 2019 jsem najel 15.049 km, při vypočtené spotřebě dle tankování 7,3 l/100 km a podle palubního počítače to bylo 7,7 l/100 km.
Přes týden město (do práce/z práce), víkendy výlety, občas delší cesty po dálnici.
Nejezdím stylem brzda/plyn. Na dálnici hodně používám tempomat s nastavením na 140 km/hod., ale když je potřeba předjet, tak se s tím netrápím. Přijde mi, že při nastaveném tempomatu si auto lépe poradí s řazením než když to člověk řídí plynovým pedálem.
S autem se jezdí v pohodě, pro 2+1 zcela bez problémů. Ještě jsme s ním nejeli na dlouhou dovolenou, to si nejsem jistý, jak by se do kufru (zavazadlového prostoru) všechno, pro ženy životně důležitého, vešlo. Ale vše na stanování ve dvou a na 5 dní se do kufru vešlo v pohodě.
Vezl jsem v autě i pět lidí, což se dá na krátkou vzdálenost (po městě) skousnout, ale není to žádná "hitparáda". Ve čtyřech lidech klidně i dlouhé cesty.
Trochu si nejsem jistý silou klimatizace při odmražování předního skla. Osobně mi to přijde docela pomalé.
Co mě zlobí, a už jsem s tím byl 2x v servise je pískání vpravo vzadu při odbočování doprava, např. když vyjíždím z kruháče. Poprvé mi technik sundal kola, vyčistil a za pár dní se to ozvalo znova. Na GO jsem chtěl, ať si to projedou, mají kruháč skoro u servisu, a pořádně se na to podívají. Neodborně řečeno, otočili nějakou vzpěru, která je u pravého zadního kola a od té doby je to dobré. Tak uvidíme, jestli se to ještě objeví.
Přeji spoustu kilometrů bez nehody a mějte se fajn,
Petr