Tvoja predstava šetrenia je pekná, ale hlavne budeš musieť nájsť servis, ktorý Tvoju predstavu na úkor vlastnej marže bude akceptovať .
Na SK je ochota v servisoch na takýto biznis minimálna.
Presnú špecifikáciu oleja vrátane objemu nájdeš v príručke.. v časti údržba. Značka oleja je irelevantná...sú tam podstatne dôležitejšie údaje.
Vzhľadom na to aký máš motor a aké problémy nejaké to percento týchto motorov postihuje, by som si ten vlastný olej asi skúsil rozmyslieť.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
A hlavne je to ve spatnem vlakne, tohle je pro i30 3.gen
Jinak, pokud te trapi cena, tak si najdi kvalitni servis, ktery neni autorizovany, ale ridi se postupy a pravidly vyrobce, neco jako je Automima v Opave.
Tak jsem ochoten, jim nějaký odpustek zaplatit, uvidíme. Rád bych, kdyby se ozval někdo se zkušenostma z toho Žebráku. Oba plzeňský maj permanentně plno, tak tenpřístup podle toho vypadá.
Hyu Kona 1.6 T-GDI, DCT, 2WD, Style, 7/2019, Pulse Red,...aka Dáša Š Oct I 1.9. TDI nezmar Barča
ex AUDI 5000 2.5, AUDI 80 2.2
OPEL Kadet combi 1.6, Opel Kadet 1.3
Ad "jiné téma"... důležitá je ta garančka...tady na typu zas až tak nesejde..všichni jsme GOGO, teda vlastně ..
Hyu Kona 1.6 T-GDI, DCT, 2WD, Style, 7/2019, Pulse Red,...aka Dáša Š Oct I 1.9. TDI nezmar Barča
Nejde o šetrnost, ale o to, že nejsem ochoten platit 100-200 marže na materiál o jehož kvalitě nic nevím. A s přístupem servisu k zákaznikovy coby obtížnému hmyzu.
Co se týče problémů s olejem a motory 1,6 T-GDI, tak ty se zatím projevují jen u motorů montovaných na Slovači, sorry nic osobního, v Konách jsou motory originál Korea. U mě zatím ...
dibarbora píše: ↑08 čer 2020, 12:00
Tvoja predstava šetrenia je pekná, ale hlavne budeš musieť nájsť servis, ktorý Tvoju predstavu na úkor vlastnej marže bude akceptovať ...
Vzhľadom na to aký máš motor a aké problémy nejaké to percento týchto motorov postihuje, by som si ten vlastný olej asi skúsil rozmyslieť.
V zásade je jedno ako sa kto na to pozerá, každý chce samozrejme peniaze minúť čo najefektívnejšie. Akurát problematika ceny servisných prehliadok a ich vykonávania v autorizovanej sieti má niekoľko rovín. Každý si musí posúdiť pre a proti a podľa toho sa rozhodnúť.
1/ s príjmom so servisných služieb kalkuluje nie len samotný servis ale aj automobilka - svojím spôsobom je to poplatok za nadštandardnú záruku
2/ aj medzi autorizovanými servismi nejaká konkurencia existuje, takže aj ceny sa dosť líšia a rozhodne by som si zavolal aj do vzdialenejšieho servisu. V pohode môžeš z ušetreného zaplatiť benzín a ešte budeš stále v pluse. Napr. cena najzákladnejšej prehliadky na moju i30 (prehliadka, olej, olejový filter) sa tu na SK pohybuje v rozmedzí od cca, 110 do 200€..
3/ Nič Ti nebráni využiť aj blokovú výnimku mimo autorizovanej siete, automobilka ju exaktne nezakazuje ale pri prípadnom rozpore v záručnej oprave by to bolo zaručene použité v tvoj neprospech a celé dôkazné bremeno bude na tebe.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Zdravím, rád bych se zeptal na servis ve Strakonicích a v Budějovicích. Přemýšlím, který vybrat. Jak jste byli spokojeni a jaké jsou ceny v těchto servisech za 1. garančku.
První prohlídka u Hyundai Auto Balvín (Brno) za 4528 Kč. Bohužel však po jejím dokončení mě začalo zlobit řízení, resp. zvuky od něj (Zrovna se nejspíš pokazila tyč řízení? viz. https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=192&t=38720) Auto už je objednané na záruční opravu. Akorát mě mrzí, že si toho technik nevšimnul.
Až jsem s autem v podstatě odjížděl, tak mě hned zarazily zvuky od volantu. Nicméně tvrdil, že prý tuhle část mění velmi často.
Shebis píše: ↑08 zář 2020, 20:05
Jak dlouho dopredu jsi se k Balvinovi objednaval? Koncem rijna me to ceka taky, tak at vim kolik mam jeste casu.
A co vsechno ti delali?
Ja byl u Balvina na garancce cca před měsícem a objednával jsem se týden dopředu