Waze v android mobilu a bluetooth audio
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Waze v android mobilu a bluetooth audio
Funguje vám někomu varianta:
na rádiu mám zvolené rádio, telefon připojený přes bluetooth a waze navigace dává instrukce přes repráky auta?
Snažím se toho dosáhnout a nejde a nejde. Buď může navigace mluvit přes telefon a nebo přes autorádio, ale to jen v případě, že je na rádiu zvoleno BT audio. Jestli tomu dobře rozumím, jde o to, že by bylo potřeba aby navigace svoje zvuky pouštěla jako hovor a ne jako "písničky". V iphone verzi waze je v nastavení zaškrtávadlo, aby se to tak chovalo. V android verzi ale není. Teoreticky by to mohla umět dodatečně nějaká extra aplikace do mobilu, ale to jsem nenašel. Funguje to někomu nebo to prostě nejde?
na rádiu mám zvolené rádio, telefon připojený přes bluetooth a waze navigace dává instrukce přes repráky auta?
Snažím se toho dosáhnout a nejde a nejde. Buď může navigace mluvit přes telefon a nebo přes autorádio, ale to jen v případě, že je na rádiu zvoleno BT audio. Jestli tomu dobře rozumím, jde o to, že by bylo potřeba aby navigace svoje zvuky pouštěla jako hovor a ne jako "písničky". V iphone verzi waze je v nastavení zaškrtávadlo, aby se to tak chovalo. V android verzi ale není. Teoreticky by to mohla umět dodatečně nějaká extra aplikace do mobilu, ale to jsem nenašel. Funguje to někomu nebo to prostě nejde?
ix20 2019- 1.6/92kW Trikolor Club White Sand
i20 2014-2019 1.2/64kW Family Start Baby Elephant
- Reklama
Re: Waze v android mobilu a bluetooth audio
U Octavie to takto funguje, presne tak to mam nastavene. Pri pokynech Wazu se radio/ hudba z SD karty mirne ztisi.
Kia xCeed 1.4 T-GDi "75"
Octavia III FL 1.5 TSi Elegance (služ.)
ex.: Opel Astra G 1.6 16V, Ford Focus 1.8 TDCi, Fiat Punto II 1.2, Škoda Octavia II 1.9 TDi 4x4, Škoda Octavia II 1.9 TDi, Octavia III 1.6 TDi 4x4, i30 kombi - 1.6 GDi
ex.: Opel Astra G 1.6 16V, Ford Focus 1.8 TDCi, Fiat Punto II 1.2, Škoda Octavia II 1.9 TDi 4x4, Škoda Octavia II 1.9 TDi, Octavia III 1.6 TDi 4x4, i30 kombi - 1.6 GDi
Hm, netuším, jestli rádio v octávii nedělá něco nějak jinak. Nastavoval jsi to nějak, aby to fungovalo jak má, nebo to prostě šlo od prvního dne samo?
ix20 2019- 1.6/92kW Trikolor Club White Sand
Nedam za to ruku do ohna, ale mam pocit, ze presne tak mi to funguje. Zapnem radio, pustim AA a v nom navifgaciu. Radio hraje, pri navigacnom pokyne stlmi a prehra pokyn, potom zase hraje na povodnej urovni.
Hyundai Tucson, 1.6 T-GDI, FWD, 2017
Jediné co mám nastavené je ve Waze: Hlas a zvuky - Přehrávat zvuk do telefonu: vypnuto.
Jinak jsem nic nenastavoval...
Jinak jsem nic nenastavoval...
Kia xCeed 1.4 T-GDi "75"
Zdravím,
zkoušel jsem propojit z Android telefonu hlas z Waze jako výstup do rádia, ale bez úspěchu. Jedná se o rádio s navigací se systémem Windows CE, tedy starší rádio před zavedením Android Auto.
Když zkusím v telefonu navigaci Sygic, tak to funguje, před pokynem se rádio přepne jako na telefonní hovor a přehraje pokyn z navigace telefonu, potom se opět přepne na rádio. Stejně bych to potřeboval i pro Waze, protože je při zapnutém rádiu navigace z telefonu slabě slyšet. Je tedy problém s Waze, když Sygic to zvládne?
zkoušel jsem propojit z Android telefonu hlas z Waze jako výstup do rádia, ale bez úspěchu. Jedná se o rádio s navigací se systémem Windows CE, tedy starší rádio před zavedením Android Auto.
Když zkusím v telefonu navigaci Sygic, tak to funguje, před pokynem se rádio přepne jako na telefonní hovor a přehraje pokyn z navigace telefonu, potom se opět přepne na rádio. Stejně bych to potřeboval i pro Waze, protože je při zapnutém rádiu navigace z telefonu slabě slyšet. Je tedy problém s Waze, když Sygic to zvládne?
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Netuším jestli je problém ve Waze, nebo v rádiu ale v i30 když mám telefon jen připojený přes BT a zapnutý na něm Waze, tak mi do rádia povely neposílá (musím mít nastavené ve Waze hlasy do repráku telefonu), na Octavii to fungovalo - povely byly slyšet z repráků. Když připojím v i30 telefon přes kabel, tak to v AA funguje. Takže netuším
Ale viděl bych to na chybu ve Waze, když hovor normálně do repráků pustí, proč by to neumělo jiné hlasové akce...
Ale viděl bych to na chybu ve Waze, když hovor normálně do repráků pustí, proč by to neumělo jiné hlasové akce...
- stefanpilat
- **
Přímo v nastavení Wazu (Hlas a zvuky) je položka "Přehrávat zvuk do telefonu". Zkontruluj si, jestli to máš vypnuté.
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI WhiteSand Style+Nav (2020-)
Kia Rio II Hatchback 1.4 16V (2008-2020)
Když mám "Přehrávat zvuk do telefonu" vypnuté a pouze připojené přes BT, navigace (v telefonu) ani nepípne, což je horší, než když alespoň něco říká i když potichu. Asi budu muset ve městech ztlumit rádio, abych slyšel pokyny v jakém pruhu se držet apod. Zrovna minulý týden jsem byl rád, že to umí tuto funkci, protože v hustém provozu už není šance moc přejíždět v pruzích. Takto mě to už navede, kam je třeba se zařadit. Snad to do budoucna nějaká aktualizace vyřeší a bude to pouštět do rádia. Když to umí Sygic.
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Tohle nepomáhá, to funguje v případě připojení telefonu přes kabel... Jakmile je telefon spojený jen přes BT tak do auta jde zvuk pouze v případě zapnutí BT médií, v případě zapnutého rádia nebo USB se zvuk z běžícího Waze do auta nepřehřívá a je ticho, pouze jde povolit zmiňované přehrávání zvuku do reproduktoru telefonu a potom to hlásí z telefonu...
- stefanpilat
- **
A co zkusit ten telofon propojit přes AUX, nepomohlo by to?
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI WhiteSand Style+Nav (2020-)
Přes AUX jsem to nezkoušel, nemám vhodný kabel. Zjistil jsem, že přehrání pokynů do rádia funguje z Waze jenom tehdy, pokud se rádio přepne na Media. Potom ale zase nehraje rádio a to už můžu rovnou mít rádio vypnuté a uslyším to z telefonu. To neřeší problém. Ten AUX kabel, to je 3,5 mm jack na každé straně nebo nějaký speciál?
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Ano na obou koncích samec 3,5mm. Ale problém ti to stejně nevyřeší... Jak vypneš rádio půjde AUX a opačně...
Aha, to tedy problém neřeší, to je tedy stejné jako přes BT. Buď Media a mluví to pokyny z rádia, nebo rádio, ale potom to zase nemluví. No nic, pokud budu potřebovat nutně mluvené pokyny, ztlumím rádio, abych to slyšel z telefonu.
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Nebo pokud jde o písničky a ne rádio jako takové, tak lze do Waze implementovat Spotify nebo VLC player a přímo z Waze pouštět přes tyto aplikace písničky. Potom hraje přehrávač a stlumí se zvuk při pokynech a jde to z repráků v autě...